4 augustus 2011

Vandaag voor het eerst naar het Radboud in Nijmegen geweest.
Eindelijk in het ziekenhuis waar de rest van de controles, de bevalling en de behandeling van onze kleine plaats zal vinden.
Zie hiernaast een geweldige echo van ons mooie kindje, wat is dit bijzonder om te zien zeg!
We hebben een heel goede dag daar gehad.
Eerst hebben ze ons kindje via de echo helemaal opnieuw onderzocht.Hier zijn ze gespecialiseerd in het ‘open middenrif’ en weten ze precies waar ze op moeten letten.
De kinderarts was ook bij de echo aanwezig, en na de echo hadden we met hem een gesprek. Hij zal, samen met zijn collega’s, zorg dragen voor ons kindje na de bevalling.
De kinderarts legde ons weer helemaal opnieuw uit wat een ‘hernia diafragmatica’ is en wat dit voor gevolgen heeft voor ons kindje. Veel dingen wisten we al, maar we hebben ook veel nieuwe dingen gehoord. Hij was heel duidelijk en nam echt de tijd voor ons. We konden al onze vragen stellen en hij heeft ze stuk voor stuk geduldig beantwoord.


Wat voor ons wel weer even confronterend was, was dat hij vertelde dat er echt niets te zeggen is over de levensverwachting. Het percentage van de longetjes zegt niet zoveel als waar wij ons aan vasthielden de afgelopen weken, omdat het helemaal samenhangt met zoveel andere componenten.
We hebben ook gehoord wat er allemaal mis kan gaan na de geboorte, dat hakte er wel even in. Wat hij bijvoorbeeld noemde is dat de bloedvaten in de longen de neiging hebben om te verkrampen. Dit is pas in de dagen na de geboorte te ‘merken’ of dat het geval is.
We weten dat alles wat mis kan gaan niet voor ieder kind geldt, maar we beseften ons wel dat nog niets zeker is en het medisch gezien alle kanten op kan gaan.


Ook zal het proces in het ziekenhuis langer zijn dan we hadden verwacht. Volgens de kinderarts zal ons kindje in het meest gunstige geval 6 weken in het ziekenhuis verblijven en is er een mogelijkheid dat het maanden duurt voordat we ons kindje mee naar huis mogen nemen.


Over twee weken zullen we de vruchtwaterpunctie hebben, waar uit zal komen of ons kindje een chromosoom-afwijking heeft. Als dit zo is, is er medisch gezien geen kans op leven. Tot nu toe lijkt het er op dat ons kindje een ‘op zich zelfstaande open middenrif’ heeft, dus dat er geen chromosoom-afwijking is. De punctie gaan we met vertrouwen tegemoet.


Ondanks dat we toch wel even een klap te verwerken hebben en onze verwachtingen weer wat bij moeten stellen hebben we heel veel hoop. Het enige wat we willen is ons vertrouwen op God stellen, Hij geeft ons echte rust.


We genieten ontzettend van de kleine dingen. De schopjes die nu aan de buitenkant van de buik zichtbaar zijn en de babykamer die nu echt bijna klaar is. Alle kleertjes die zo klein en zoooo schattig zijn. 🙂  En dan te bedenken dat de bevalling al over ongeveer 6 weken ingeleid zal worden, wow, het gaat wel snel hoor!

Veel om over na te denken en veel om bij God te brengen. We willen alles aan Hem overgeven en vertrouwen op het feit dat Hij het allerbeste zorgt voor ons kleintje. God is groter dan deze ‘afwijking’ en we geloven absoluut dat God alles wat de artsen zeggen ‘te niet’ kan doen en ons kindje kan genezen.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 15 van totaal 15
 

Mattanja van der Bijl uit Harderwijk

maandag, 12-09-11 12:19

Lieve mensen, nog 2 rustige daagjes en dan gaan jullie eindelijk live kennismaken met jullie kindje. Heel spannend en ook de tijd erna zal heftig zijn en hectisch. Ik wens jullie heel veel vrede toe, een voorspoedige bevalling en een wonderlijk goede start voor jullie kindje.
Gods zegen

 

Eveline de Jong Last

dinsdag, 16-08-11 19:54

Hoi Nathanael en Marieke,
Ik lees dit net en schrik er van. Heftig voor jullie. Veel sterkte samen! Prachtig koppie op de echo zeg, die hadden ze nog niet bij onze kinderen.
Groeten,
Eveline

 

Mirjam van der Vegt

donderdag, 11-08-11 09:49

Sterkte! Heftig zeg. Mooi hoe jullie hierin getuigen van God.

 

Simone Alkema uit Houten

woensdag, 10-08-11 18:27

Hallo Marieke,

Jammer dat ik geen gedag kon zeggen bij de EO.
Ik las net thuis je berichtje.
Ik had van Martine wel gehoord dat je zwangerschap niet echt lekker verloopt.
Nu heb ik je blog( jullie blog) gelezen.
Wat maken jullie veel mee zeg.
Ik bid voor jullie dat het allemaal goed mag komen.
Ik ben 31 augustus voor het laatst bij de EO.
Ik moet namelijk ook weg v.w. de bezuinigingen.
Ik heb nog niets anders.
Ik hoop de 24ste meer te weten van een sollicitatie die ik heb lopen.

Sterkte met alles.
vriendelijke groet,
Simone ( catering EO )

 

Esther Klaver uit Amersfoort

maandag, 08-08-11 22:29

Wat een mooi koppie zeg op die echo!!! Gaaf he, dat ze zulke mooie 3D-echo's kunnen maken.
Na ons gesprek vanavond,Marieke, moest ik de echofoto toch even snel op de blog bekijken, dat snap je wel he....hahaha. Nou, hij/zij mag er zijn hoor. In vele opzichten!
Werkze die laatste dagen!
We bidden voor jullie 3-tjes!
Liefs, Esther

 

damaris

zaterdag, 06-08-11 14:14

Hey beiden,

via via zag ik ineens deze link en heb jullie verhaal gelezen. jeetje wat heftig!!
laatste stukje is al even geleden...geen idee hoe het dus nu is...ik hoop echt en wens jullie toe dat alles voorspoedig (zoveel als mogelijk is) zal gaan en dat jullie jullie kindje over een tijdje gewoon mee naar huis kunnen nemen!!

liefs
DAmaris

 

Eunice Wüstlich

vrijdag, 05-08-11 19:33

Ik heb zo'n bewondering hoe jullie er tegenover staan! Ik zie de kracht van Jezus door jullie heen. Ik bid mee!

Wat een prachtig fotootje hebben jullie van uk. Gaaf zeg 3D!

Liefs Eunice

 

Frieda Vandenbrink uit Winnipeg

vrijdag, 05-08-11 17:21

Hoi lieve Marieke en Nathanael,

Het is goed jullie up-date te lezen en te horen dat er weer veel vragen beantwoord zijn voor jullie in het ziekenhuis.
Maar, zoals jullie ook al schreven, het woord van God is machtiger en sterker dan het woord van de artsen. Fijn te lezen dat jullie je vertrouwen daar ook op stellen. Wij leven en bidden met jullie mee.

Liefs,
Henk en Frieda.

 

bianca ouweneel uit amersfoort

vrijdag, 05-08-11 14:48

Lieve Nathanael en Marieke,
wat fijn dat jullie een blog zijn begonnen ik hoorde wel het een en ander van Menno via hun werk maar dit verteld nog veel meer. Wat kun je toch geweldig schrijven marieke! Ik leef met jullie mee en jullie zijn veel in mijn gedachten en gebeden! liefs, Bianca

 

Petra van Harten

vrijdag, 05-08-11 14:28

hoi Marieke en Nathanael,
wat fijn om via de blog op de hoogte te blijven van de zwangerschap. ik bid jullie toe dat God jullie draagt in deze weken en dat jullie echt zijn kracht mogen ervaren voor elke stap die genomen wordt. Ik bid voor jullie en je kindje.

liefs,
petra

 

H&S

vrijdag, 05-08-11 14:03

Pfoei, eindelijk naar Nijmegen!
Word nog een spannende tijd, maar we bidden met jullie mee voor een wonder dat de gehele medische wereld op zn kop zal zetten!
Supertof om jullie vertrouwen hierin zo duidelijk te merken!
Liefs,
Hans & Sitie

 

famke

vrijdag, 05-08-11 13:48

Lieve Nathanael en Marieke,

Fijn dat er zo goed de tijd is genomen voor jullie!
En wat een schitterende foto van jullie kleintje!!! Stiekem alvast een klein beetje kijken hoe hij/zij eruit ziet!!!

Ik bid voor jullie en merk dat ik erg met jullie meeleef.
Dikke knuffel Famke

 

Joni Vlijm

vrijdag, 05-08-11 13:48

AMEN! We bidden mee!
Zoals ik bijna elke dag hoor in het kinderliedje;
Mijn God is zo groot zo sterk en zo machtig er is niets wat Hij niet kan doen.
De bergen schiep Hij rivieren erbij de sterretjes maakte Hij ook!
En kleine frummel ook!

Hug J&E

 

Jens en Iris Zwitser uit Garderen

vrijdag, 05-08-11 13:44

Hey Nathanael en Marieke,
ik kom er nu pas achter dat jullie een site hebben. Het is denk ik goed om zo op de hoogte te blijven dan alles maar via via te horen. Nu kunnen we ook wat gerichter bidden voor jullie. Wat staan jullie er positief en dapper in zeg! En hoe dan ook is zo'n kleintje zo bijzonder! Blijf vooral genieten van de positieve dingen en de hoop die er is..en hoe het ook loopt, jullie vertrouwen in de Here God zal niet onbeantwoord blijven!
Sterkte de komende tijd.
Lieve groetjes van de veluwe.

 

Esther uit Ede

vrijdag, 05-08-11 13:31

Hey,

dat is flink pittig allemaal...
Jullie zijn nog steeds elke week in onze bidstond en persoonlijke gebeden.

Verberg je af & toe maar met z'n 2 (3!)en... dat Hij zichzelf als die bries kan openbaren en je in de luwte Hem kunt ervaren.

Bless!
Es.

 
 
nl_NLDutch