Bedankt

Vanochtend werden we allebei wakker met een gevoel alsof er niks gebeurd was en dat de afgelopen 3 weken waarin we een zoon hebben gekregen en verloren een droom is geweest. Nu we het grootste gedeelte van de dag achter ons hebben snappen we pas wat mensen bedoelen als ze het hebben over “als de dagen straks koud en leeg voelen”. Het is een bijzonder raar gevoel waarin een boel moet zakken en een plekje moet krijgen.

Gisteren was voor ons een heel bijzondere herdenkingsdienst omdat we erin hebben gelegd wat we graag wilden. We wilden iets van beschuit met muisjes omdat we het leven van David wilden vieren en het feit dat we pappa en mamma zijn geworden. Maar ook hoe we hebben ervaren hoe God voor ons gezorgd heeft en zal blijven zorgen in deze periode.

De dagen dat David thuis was zijn zo snel gegaan, maar we zijn heel erg blij dat we hem naar huis hebben gehaald. Voor ons gevoel hebben we zo het “Nijmegen verhaal” hier af kunnen sluiten en zo was het niet een “dat was daar en nu zijn we hier” gevoel. Wel lastig dat er dan nog wel zo veel praktische zaken geregeld moesten worden. En dan ook nog nadenken over een dienst die je eigenlijk niet had willen hebben of over na had willen denken. We zijn enorm gesteund door vrienden en familie die daarin geholpen hebben. Zonder hen hadden we dit niet op deze manier kunnen doen.

Ongelofelijk hoeveel deze blog bezocht is afgelopen 3 weekjes. Bijna 4.000 unieke bezoekers. Bijna 20.000 keer bezocht. Bijna 80.000 pageviews (ws door al dat gerefresh 🙂
Geen idee hoeveel mensen er waren op de herdenkingsdienst gister, maar van de 400 gebakjes waren er nog maar iets van 15 over.

We zijn zo onder de indruk van wat er aan “de andere kant van het blog” is gebeurd in deze korte tijd. Af en toe horen we een kort verhaal van iemand hoe ze het beleefd hebben.  Ook wat Inge deelde tijdens de herdenkingsdienst over hoe zij afgelopen tijd heeft ervaren vonden we heel erg bijzonder. We hadden niet gedacht dat David zoveel heeft gedaan in zijn korte leventje.

Als we de video en foto’s hebben van de herdenkingsdienst zullen we er wat van op de site zetten. Ook zullen we hier de komende tijd met terug werkende kracht wat foto’s, video’s en teksten plaatsen van de gebeurtenissen afgelopen 3 weken. Er is zoveel gebeurd in deze korte tijd die zo lang voelt en we hebben zo weinig tijd gehad om dit voor onszelf op een rijtje te zetten laat staan op ons in te laten werken.

We willen jullie via deze weg onwijs bedanken voor jullie meeleven (en gebed) de afgelopen tijd. Dit is zo ontzettend waardevol voor ons, we hebben er heel veel steun aan gehad. We hebben na de herdenkingsdienst een ‘bedank-kaartje’ uitgedeeld, ook als herinnering aan David. Mocht je die alsnog even willen ontvangen, mail dan even je naam en adres naar mtborg@gmail.com. Dan sturen we je erg graag één! (zeker ook als je niet in de dienst bent geweest)

Ook al voelt het niet op elk moment zo, we geloven en blijven zeggen: “ZIJN trouw kleurt de morgen!”

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 17 van totaal 17
 

Eunice

vrijdag, 07-10-11 16:08

Zo verwarrend allemaal lijkt me...
Hopelijk vinden jullie de rust en ruimte voor alle emoties. Wees maar verdrietig en misschien zelfs boos, voel wat je voelt en neem de tijd. Ik bid voor jullie. Liefs!

 

Nicolet Bos uit Almere

donderdag, 06-10-11 12:04

Wat hebben jullie dat mooi gedaan zeg. Zo knap hoe jullie die dienst deden, echt enorme bewondering. Wat moet het nu moeilijk voor jullie zijn, dat is gewoon niet voor te stellen en eigenlijk wil je je dat ook niet voorstellen.

Heel veel sterkte in de komende tijd.

Groetjes Nicolet

 

Tonja Danker uit zeewolde

donderdag, 06-10-11 11:17

Lieve Nathanael en Marieke

We blijven voor jullie bidden, zeker ook in deze komende tijd. Ik vind het zo bijzonder hoe jullie dit verwerken! Dat kan alleen door Gods kracht voor jullie.

 

Esther Arentsen uit Amersfoort

donderdag, 06-10-11 10:08

Lieve Marieke en Nathanael,

Net als velen al hebben geschreven, ben ook ik onder de indruk van hoe jullie sterk, krachtig, liefdevol en eerlijk jullie staan in deze periode. Het leven en overlijden van David speelt elke dag wel door mijn hoofd, zelfs al ken ik jullie maar heel zijdelings. Nog steeds komen er tranen... De moed van jullie om alles te delen, ook jullie vragen en worstelingen: respect! Ik begrijp er nog steeds niets van, maar als David in die 2 weken dat hij hier mocht zijn, al zo'n impact heeft op vele levens, bid ik dat God dit krachtig verder zal kunnen uitwerken in de gemeente! Onder de indruk van het getuigenis van Inge. Erg geraakt door het citaat van Bill Johnson. En voor jullie: Heel erg veel hemelse kracht en troost voor het verwerken van deze 3 weken!

 

Martine Voogd uit amersfoort

donderdag, 06-10-11 08:58

Nog onder de indruk van alles...
Wat gaan jullie deze gemeente voor in een LEVEN van aanbidding, wat een zegen!

mijn dochter zei na de dienst, "ik denk dat God de aller beste papa en mama gekozen heeft voor David"

wat heeft ze gelijk!

 

Hester van Kooten uit Amersfoort

woensdag, 05-10-11 23:03

Lieve Marieke en Nathanael,

Met ontroering lees ik steeds jullie berichten. Helaas konden wij er gisteren niet bij zijn maar hebben wel het idee dat we iets heel bijzonders hebben gemist...
Ik wil jullie bedanken voor jullie getuigenis en de mogelijkheid om mee te leven en kennis te maken met jullie lieve zoontje. Ik ben erg verdietig voor jullie omdat jullie hem zo lang moeten missen tot jullie hereniging in de Hemel.
Ik wens jullie alle troost, Zegen en God's nabijheid toe in alles.
Liefs,
Hester

 

Frieda Vandenbrink uit Winnipeg

woensdag, 05-10-11 21:31

Lieve Nathanael en Marieke,

Wat had ik er graag bij willen zijn gister. Als je familie verdriet en verlies meemaakt, dan wil je zo graag bij elkaar zijn.
Wat hebben jullie het bijzonder gedaan zoals ik alles las en hoorde. We bewonderen jullie enorm!!!
Wat een mooie herdenkingsdienst was het zo te horen.
Nu wil God jullie blijven omarmen met zijn aanwezigheid en liefde.
We blijven voor jullie bidden.

Veelliefs,
Fenk en Frieda.

 

Nathanael&Marieke ter Borg

woensdag, 05-10-11 20:10

Voor degenen die het gezien hebben, Patrick (onze zwager) heeft een ongeluk gehad toen hij van de begraafplaats wegreed om Thijmen (hun zoontje) op te halen.

Hij is voor de zekerheid even gechecked in het ziekenhuis, maar hij mocht 's avonds weer naar huis. Ze zijn natuurlijk ontzettend geschrokken, maar hij mankeert lichamelijk niets, gelukkig!!

 

Eliam Joni Vlijm uit Amersfoort

woensdag, 05-10-11 19:10

Dikke knuffel voor jullie.
en wauw wat hebben jullie er een mooie dienst van gemaakt met het filmpje:)!! en jullie persoonlijk, eerlijke verhaal wat zo dichtbij kwam. Wat zijn jullie mooie mensen en wat zijn wij blij jullie te mogen kennen!
We love you!

we willen jullie omarmen en verwarmen de komende tijd!

E&J

 

Lenie uit Amersfoort

woensdag, 05-10-11 19:07

lieve Marieke en Nathanael, ik kan me heel goed voorstellen dat alles vreemd en onwerkelijk voelt. In korte tijd hebben jullie onwijs veel meegemaakt waarbij er niet tot nauwelijks tijd was om stil te staan. Die tijd breekt nu aan...

Het vieren van Davids veel te korte leventje heb ik heel ontroerend gevonden. De liederenkeus met de focus op Gods trouw,
t filmpje, jullie oprechte, eerlijke verhaal waarbij jullie ons een heel intiem inkijkje hebben gegeven (waarvoor dank!) maar ook wat Inge vertelde en de preek van Peter. En dan die prachtige gebakjes...
De wandeling met gekleurde ballonnen naar de kinderhof ervaarde ik zwaar. Het omhoog gaan van alle ballonnen nadat jij Marieke 'je bent veilig in Jezus armen' in had gezet raakte me enorm omdat ze op weg gingen naar de hemel, de plek waar David veilig in Jezus armen ligt....
Realiteit maar o zo verdrietig omdat hij het op een na beste plekje bij jullie niet echt mee heeft kunnen maken.

Nu zijn jullie papa en mama zonder David. Wat een gemis... wat een verdriet...
Voor mij zijn en blijven jullie de geweldig liefdevolle ouders van 'onze' David die veel te kort heeft geleefd.
Door jullie open en eerlijkheid op het blog is David deel van 'onze' gemeenschap geworden. Zijn leventje heeft ons als gemeenschap meer dan ooit aan God en elkaar verbonden. Wat een vrucht. En daar ben ik God, jullie en David heel dankbaar voor...

Het is een heel verhaal geworden. Had jullie graag gisteren even persoonlijk gesproken maar door de grote rij die er nog stond lukte dat helaas niet meer omdat ik naar huis moest ivm een andere afspraak. Ik vond dit echt heel rot en bied daarvoor mijn excuus aan...

Dank jullie wel dat jullie David deel van onze gemeenschap hebben laten worden. Weet dat ik jullie en jullie familieleden in gebed blijf opdragen. Warme groet
 

Anneke Smedes uit Almere

woensdag, 05-10-11 19:06

Lieve Nathanael en Marieke,

Wij vonden het gisteren een hele speciale dienst. Een dienst van hoop, toekomst. Maar ook intens verdriet dat jullie David moeten missen. Bewondering voor jullie kracht en moed. Jullie zijn een prachtig stel.

lfs

 

Françoise en Richard de Boorder uit Leersum

woensdag, 05-10-11 18:54

Beste Marieke en Nathaniël,

Ik kan me heel goed voorstellen dat het voelt als of je droomt en nu de droom ten einde is. Heel veel sterkte voor de komende tijd met het verwerken van jullie verlies van David. We blijven aan jullie denken.

Groet,
Richard en Françoise de Boorder

 

H&M

woensdag, 05-10-11 18:50

Jullie bedankt voor het delen van deze verhaal. Inderdaad er is zoveel gebeurt de afgelopen 3 weken en we bidden voor jullie in de komende tijd en hopen jullie vaker te kunnen knufelen.

 

alinde knepper

woensdag, 05-10-11 18:46

Zijn trouw kleurt de morgen!! Wat mooi dat jullie dat zo enorm overtuigd zeggen!
k Vind jullie zo bijzonder en zo getuigend hierin ,in jullie verdriet en leegte!!
Ik kan daar van leren en heb zoveel respect voor jullie!!
Sterkte verder ook met alles ..we vergeten jullie niet in het gebed!!
ik mail je nog even want ik had echt graag in de dienst willen zijn..al heb ik jou persoonlijk maar kort gekend als lieve collega..toch is er iets wat bindt..we hebben dezelfde Hemelse Vader..ik had je meeleven willen betonen in real-life..
en ik zou het kaartje zo graag willen ..Gods nabijheid gewenst! liefs Alinde

 

Koert&Gea de Zwaan

woensdag, 05-10-11 18:36

Lieve Marieke en Nathanael,

Vaak las ik voor het slapen gaan (in China) jullie blog, zo ook vandaag. We hadden er zo graag bij willen zijn gister om dicht bij jullie en de rest van jullie de familie te zijn.....
We hebben van verschillende kanten al gehoord hoe bijzonder de dienst is geweest gister en hoe jullie en David en Inge en Paul en Peter veel mensen tot zegen en bemoediging zijn geweest.
We zegenen jullie voor deze dagen 'erna' waarin alles inderdaad een plekje moet gaan krijgen. We vinden julllie enorm gelovig en vertrouwend op jullie God en Vader, die goed is en goed zal blijken te zijn, ook voor jullie!!!
Zijn trouw kleurt inderdaad de morgen!! Jullie gaan het beleven! Heel veel liefs en big hugs van ons beiden voor jullie tweetjes, ome Koert en tante Gea

 

Mattanja uit Harderwijk

woensdag, 05-10-11 18:31

Lieve Nathanael en Marieke, ik kan me zo voorstellen dat nu alles stil valt de realiteit zich ook meer en meer opdringt. Ik wil jullie laten weten dat ik blijf bidden.
Ik wil jullie ook bedanken dat we bij de herdenkingsdienst van David mochten zijn. Zo bijzonder indrukwekkend, en weer stromen de tranen als jullie beleiden "Gods trouw kleurt de morgen".
In David heeft een stukje van de hemel de aarde geraakt, hij heeft zoveel goeds teweeg gebracht in zoveel mensen. Zo velen heeft hij dichter bij Jezus gebracht gewoon door wie hij is en door zijn situatie.
Dank jullie wel dat we in deze periode naast jullie mochten staan en dat we het mogen blijven doen.

 

Esther

woensdag, 05-10-11 18:27

Respect lief stel!

En jullie bedankt, dat we gister en via 't blog zo intiem met jullie mee mochten leven.

 
 
nl_NLDutch