Gebedsverzoek voor Sam – Update 4 – ECMO

Naast David ligt in dezelfde kamer nog een jongetje aan de ECMO. Hij lag daar ongeveer tegelijk met David. Hij heet Sam en hij kreeg vlak na de geboorte een virus in zijn maag die zich daarna in zijn hartje nestelde waardoor die spieren verlamd raakten. Sam heeft daardoor ook kort een hartstilstand gehad. Na reanimatie hebben ze hem snel naar Nijmegen vervoerd waar hij sindsdien aan de ECMO ligt.

Op dit moment is hij stabiel aan de ECMO, maar zijn toestand is in de afgelopen dagen nog niet verbeterd. Zijn ouders zitten ook in het RMD-huis en ik heb hen gevraagd of ik jullie mocht inschakelen.

Het is zo bijzonder dat er zoveel mensen biddend achter ons staan en we zien dat God hier zoveel bijzondere dingen doet.
Natuurlijk ligt het ziekenhuis vol zieke mensen en kinderen, maar als we in de gelegenheid zijn om zo specifiek voor mensen te mogen bidden willen we dat met beide handen aanpakken.

Daarom willen we zo vragen of jullie ook voor Sam willen bidden. Dat het virus uit zijn lichaam zal gaan, dat hij wonderbaarlijk zal genezen.

Update 1 – 21 sept

Er was tot nu nog geen zichtbare verbetering in de toestand van Sam, maar de artsen zijn vanochtend als proef wel gestart met een kleine test. Ze hebben de ECMO een klein stapje naar beneden gedaan om te zien hoe zijn hartje erop zou reageren, maar ze hadden hier eigenlijk geen hoop op dat dit goed zou gaan. Tegen de verwachting in doet het hartje het goed. Ze gaan binnenkort voorzichtig verder om te kijken hoe het gaat.

Willen jullie blijven bidden dat God Sam rust zal geven en dat hij de artsen verbaast zal doen staan.

Update 2 – 22 sept
Morgen willen ze weer een “test” doen om te kijken of Sam z’n hartje het aan kan, maar wederom geven ze hier weinig kans van slagen. Willen jullie bidden dat God de artsen (opnieuw) versteld zal doen staan.

Update 3 – 23 sept
Het gaat wonderbaarlijk goed met de afbouw van de ECMO en als het zo blijft gaan ze hem er al snel vanaf halen. Het is bijzonder hoe snel het gaat. Willen jullie blijven bidden dat hij rustig blijft en dat zijn hartje het goed doet?

Update 4 – 25 sept
Nadat het afbouwen van de ECMO even heel snel leek te gaan is het toch wat gestagneerd. Vandaag waren de artsen op een punt gekomen dat er een best ingrijpende beslissing genomen moest worden omdat de tijd dat een kind aan de ECMO mag zo goed als ten einde liep. Het bloed dat door de machine loopt reageert op den duur met stollen wat op een gegeven moment te gevaarlijk kan worden voor het lichaam. De keuze was of Sam van de ECMO afhalen en kijken of hij het zelf verder kan doen, of de ECMO vervangen door een nieuwe machine. De keuze was op dit moment een hele moeilijke, maar ze hebben er toch voor gekozen om de machine te vervangen.

Willen jullie bidden dat Sam rustig zal zijn voor (en na) het vervangen van de ECMO en dat het allemaal goed zal verlopen. En dat de ouders ook een stuk rust mogen ontvangen.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 29 van totaal 29
 

Inge

woensdag, 05-10-11 21:36

Lieve Anne, John en Sam, jullie blijven in onze gebeden en in onze gedachten. We kennen elkaar niet maar jullie zijn ons dierbaar geworden en we voelen ons verbonden in de strijd om het leven van Sam. We hopen zo dat het goed en steeds beter met hem gaat. Heel veel sterkte en kracht toegebeden, heel veel Liefde van God en heel veel warmte en vriendschap van de mensen om jullie heen. Veel liefs en een hartelijke groet.

 

Kees en Karin

dinsdag, 04-10-11 09:36

Lieve dappere Anne, John en Sam,

Dappere Sam, Anne en John in jullie strijd om het leven! We houden van jullie en blijven bidden voor een doorbraak in genezing. Veel kracht en moed toegebeden. Liefs.

 

Inge

donderdag, 29-09-11 23:03

Lieve John, Anne en Sam, jullie blijven in onze gedachte en in ons gebed. Heel veel liefs, Gods nabijheid toegebeden.

 

Kees en Karin

donderdag, 29-09-11 12:10

Lieve John en Anne,

Wat zal er nu veel door jullie heengaan! We bidden voor nieuwe kracht en moed voor jullie om door te gaan en te blijven hopen. Liefs.

 

Kees en Karin

woensdag, 28-09-11 08:30

Lieve Anne en John,

Goed te lezen dat jullie voor Sam muziek hebben gemaakt. Warme muziek kan zoveel doen, en brengt zoveel positiviteit in een situatie!
We bidden voor Sam en jullie voor Gods genezing en kracht. Liefs.

 

Astrid uit Amersfoort

zondag, 25-09-11 21:17

Lieve Anne en John,

wat enorm spannend en toch bid ik jullie vertrouwen toe want als wij doen wat wij kunnen, (bidden) doet God, wat wij niet kunnen, toch?
Deze vrede en zekerheid, die voortkomt uit Zijn onmetelijke Liefde voor jullie allen bid ik jullie toe en de geborgenheid in Gods liefdevolle Vaderarmen. Liefs!!

 

Simon en Martine

zondag, 25-09-11 19:46

Voor de Papa en Mama van Sam,

Ook wij bidden voor Sam, ik hoop dat jullie door het leven van Sam Gods grootheid zullen zien!! we bidden genezing en leven uit over Sam. Gods rust en vrede over jullie.

wees gezegend,

Simon en Martine

 

Kees en Karin

zondag, 25-09-11 12:37

Lieve Anne en John,

Wat een spannende dag voor jullie en kleine Sam. We leven met jullie mee, en bidden voor een doorbraak ten goede! Liefs!

 

Inge

zondag, 25-09-11 11:37

Lieve Anne en John,
In ons gebed en met ons hart zijn we bij jullie en jullie kleine dappere Sam. Veel liefs.

 

Astrid uit Amersfoort

zaterdag, 24-09-11 19:43

Lieve Anne en John,

wat is het toch fijn om met elkaar om jullie heen te mogen staan in gebed.
En dan te horen, zo positieve berichten en toch is het voor jullie wel een hele spannende tijd.
Houd goede moed!
Ik bid jullie Gods bovennatuurlijke Vrede toe en diepe zekerheid, dat waarlijk alles in Zijn grote hand is want Sam is Hem zeer kostbaar en jullie immers ook!
Ik bid jullie God's nabijheid toe.

 

Kees en Karin

zaterdag, 24-09-11 13:04

Lieve Anne en John,

We zijn blij met de positieve berichten. We blijven voor jullie drietjes bidden, en van God verwachten dat Hij geneest en redt. Heel veel moed en kracht van Hem! Lieve groet.

 

Philip&Corry

zaterdag, 24-09-11 08:59

Lieve John en Anne,
Als vader van Nathanael en opa van David ervaar ik van dichtbij wat het is om in een situatie te zitten als die van jullie en Sam. Ik hoop en wens dat jullie de kracht hebben om door deze tijd heen te komen. En rust van binnen. Wij bidden daarvoor en voor verder herstel van jullie zoontje Sam. Fijn dat de berichten positief zijn.

 

Inge

vrijdag, 23-09-11 22:17

Lieve Anne en John,
Dankbaarheid en blijdschap bij het lezen van het bericht dat het zo goed gaat met Sam, met de afbouw van de ECMO! Sam en jullie blijven in ons gebed met heel veel liefde en grote bewogenheid. Heel veel sterkte en moed toegebeden en Gods diepe Liefde en Gods diepe Vrede. Een goede nacht toegewenst. Heel veel liefs.

 

Peter en Jacqueline Rothuizen

vrijdag, 23-09-11 21:18

Beste John en Anne,

Bijzonder om zo bij jullie kindje betrokken te mogen zijn via de blog van Nathanael, Marieke en David.
Wat een heerlijk nieuws dat het zo goed gaat met jullie Sam en dat ze de Ecmo gaan afbouwen! We blijven voor jullie zoontje bidden en zijn zeer verheugd met jullie over de goede berichten.

Hartelijke groet en veel zegen toegewenst,

Peter en Jacqueline Rothuizen

 

Tamara van de Groep

vrijdag, 23-09-11 19:05

Hoi John en Anne,
Jullie kennen mij niet maar ook ik ben gegrepen door wat Nathanael en Marieke over jullie Sam geschreven hebben. En hoe klein is de moeite om naast David ook te bidden voor Sam.
Ik weet niet of jullie iets met God of geloven hebben maar ik hoop dat jullie door alles wat er gebeurd iets van Hem mogen ervaren.
Goed te horen dat er zo'n vooruitgang te merken is bij Sam. Ik (en met mij nog vele anderen) zullen blijven bidden voor jullie mannetje. Veel sterkte,
Tamara van de Groep

 

Astrid uit Amersfoort

vrijdag, 23-09-11 15:48

Lieve John en Anne,

wat een voorrecht om voor jullie geliefde zoon Sam te mogen bidden en jullie erbij in te sluiten. Verbondenheid in en door Hem maakt ons allen een en verwacht waarlijk alles alleen van Gods Liefde voor jullie persoonlijk en voor Zijn schepsel "Sam".
Hij heeft de gehele situatie in Zijn groote hand en ik bid jullie en diepe, ervaarbare rust en Vrede toe dwz. Gods zegen!
Weet dat jullie worden gedragen en vooral Sam, jullie zoon.

 

Inge

donderdag, 22-09-11 23:00

Lieve John en Anne,
Een heel hartelijke groet voor jullie en heel veel liefs.
Wij bidden met heel ons hart voor een goed verloop van de test morgen. Wat zal het onbeschrijflijk spannend zijn voor jullie, ik wens jullie heel veel sterkte. Ik lees dat mensen ook voor Sam bidden die niet op deze pagina reageren maar op andere pagina's van David dus dingen staan wat door elkaar heen maar gebundeld wordt er veel aan jullie en Sam gedacht en veel voor jullie gebeden. Ik hoop dat jullie je in alle pijn en verdriet gedragen weten door Hem. Ik wens jullie heel veel lieve armen om jullie heen die jullie staande houden. Houd moed. Heel veel liefs.

 

Marten en Annelies Busstra uit Amersfoort

donderdag, 22-09-11 08:33

Dag Anne, John en Sam,

Fijn om te mogen lezen hoe het met Sam gaat. We denken aan jullie en bidden dat Sam zijn hartje het wonderlijk goed mag doen en dat jullie drietjes, ondanks alles, Gods liefde en zorg mogen ervaren.

Liefs, Marten en Annelies

 

Inge

woensdag, 21-09-11 22:52

Wat fijn om de laatste berichten over Sam te lezen, dankje wel! We bidden vanuit Zijn hart voor Sams hartje en een zéér voorspoedig, 'onbegrijpelijk' verloop van de testjes die de artsen doen. Houd moed, hoop en geloof. Houd God en elkaar vast. Dikke knuffel voor jullie allemaal daar, dat God het hele RMcD-huis onder Zijn vleugels houdt en iedereen vannacht zijn diepe Vrede, die alle verstand te boven gaat, geeft.

 

Kees en Karin

woensdag, 21-09-11 22:20

Lieve John en Anne,
We hebben gisteren en vandaag intens voor Sam en jullie gebeden, en het mooie is, dat we tijdens het gebed de diepe liefde en warmte die Jezus voor Sam heeft, voelden. Dat werkt aanstekelijk. We hebben jullie in ons hart gesloten en blijven voor jullie drietjes bidden.
Heel veel sterkte, en liefs.

 

Inge

woensdag, 21-09-11 21:43

Lieve John en Anne, Sam is in ons hart en in onze gebeden gekomen en we laten hem niet los. Wat fijn wat van jullie te lezen. Heel veel sterkte, heel veel liefs.

 

John Verhoeven

woensdag, 21-09-11 17:16

Bedankt Nathanael en Marieke voor de steun die jullie op deze manier aan Sam willen geven. We hopen met jullie dat er twee gezonde jongens een mooi liefdevol leven tegemoet gaan.

Groeten

John en Anne, ouders van Sam Verhoeven

 

Kosmonaut

woensdag, 21-09-11 07:51

Wat fijn, dat jullie met deze ouders in contact zijn, en we - nu met naam - voor de overige kinderen en speciaal dus Sam mogen bidden. Wat enorm helpt om gericht te bidden zijn jullie trouwe updates. Zou het jullie mogelijk zijn om zo af en toe ook Sams toestand te updaten?

 

mattanja uit Harderwijk

dinsdag, 20-09-11 19:54

Dat jullie aanwezigheid en alle gebeden hun ook tot zegen moge zijn dat dat Gods grootheid ook aan hen bekend zal worden.

 

alinde

dinsdag, 20-09-11 19:51

Het is zo bijzonder wat hier gebeurd!!! Fijn dat David het goed doet en dat het voorspoedig gaat allemaal..ben zo blij voor jullie!!!!
We blijven biddend om jullie heen staan en zullen Sam ook niet vergeten!!
lieve groet, Alinde

 

Peter & Geriette van Diermen uit Spakenburg

dinsdag, 20-09-11 19:43

We zijn zo blij en danken onze Schepper dat het zo goed met David gaat. We blijven bidden voor volledig herstel en natuurlijk ook voor Sam. En voor jullie!!!!

 

Hanna & Matthieu

dinsdag, 20-09-11 19:35

Ja, we zullen ook voor kleine Sam bidden.

Dat Gods genezing en herstel zich ook uitbreidt naar hem en dat Zijn glorie ook bij Sam en zijn ouders/familie bekend zal worden!! ;)

HUGZZZZ

 

Joni Vlijm uit Amersfoort

dinsdag, 20-09-11 19:28

Je zou David ter Borg maar als kamergenootje hebben!! Dan bof je!
We bidden ook voor kostbare baby Sam!

 

Inge

dinsdag, 20-09-11 17:33

We baden al voor de kinderen bij David op de afdeling maar kunnen nu heel concreet voor Sam bidden. Dankjewel.

 
 
nl_NLDutch