Nijmegen Dag 10

22.30u
Vandaag wel weer een vol dagje. Vooral omdat David de dag onrustig begon met die te lage bloedgas-waardes en beginnende Pulmonale Hypertensie. Waar ze nu heel erg op letten is dat David niet terug schiet in die Pulmonale Hypertensie, waar hij in het begin last van had (met de verkrampte bloedvaten in zijn longen) en daarom aan de ECMO moest. Hele kleine kans dat het zo erg wordt dat hij weer aan de ECMO zou moeten, maar het wordt hem dan wel (zoals vanmorgen) een stuk lastiger gemaakt om zijn bloed goed van zuurstof te voorzien. Hij kreeg daarom vandaag ook wat stikstof waardoor de bloedvaten wat wijder gaan staan. Het was even uitzoeken wat David nou weer een beetje stabiel zou krijgen maar gelukkig zijn zijn waardes nu weer heel goed.

We proberen nu voor zover mogelijk elk verzorgings-momentje met David mee te pakken zodat hij zo weinig mogelijk tussendoor geprikkeld wordt. Omdat hij nu geen slaapmedicijn meer krijgt is hij wat vaker wakker en moeten we proberen hem dan ook zoveel mogelijk te laten rusten zodat hij goed op krachten kan komen voor zijn eigen beademing en herstel van de operatie(s).

We komen net terug van David, ons laatste bezoekje van de dag. We hebben ook vandaag weer een paar keer geprobeerd het speentje te geven met wat melk en vanavond heeft hij er waarachtig aan zitten sabbelen. Ik was echt een trotse pappa šŸ™‚

18.30u
David heeft vanochtend wat onrustige waardes gehad van zijn bloedgassen (zuurstof in zijn bloed) en leek hij ook wat onrustiger te zijn tijdens verzorg momentjes. Dat is een reden geweest om de morfine weer iets op te hogen na deze even weer wat te hebben afgebouwd. Het is nog steeds niet veel, maar hij is wel weer een stukje rustiger. En hij heeft sinds vanmiddag ook weer een stabiele gaswisseling. We hebben ook vandaag voor het eerst allebei zijn oogjes gezien šŸ™‚

Tot zover even een snelle update. We zullen vanavond een iets uitgebreidere update geven.

06.10u
Vandaag is David 1 week en 1 dag oud. Wat gaat het snel en wat is er al veel gebeurd. Tegelijk lijkt het al een eeuwigheid dat de bevalling is geweest en dat David nu bij ons hoort.

We hebben net weer even gebeld hoe het nu met David is en hoe de nacht is geweest.
Vannacht hebben de artsen wel even moeten bedenken wat verstandig is voor David. Hij ademde teveel tegen de apparatuur in en zijn zuurstof was niet goed genoeg, waardoor ze hem op een ander soort beademing hebben gezet. Dit ging even heel goed, maar later hebben ze hem toch weer terug gezet omdat hij toch weer tegen het apparaat in ging ademen. Daarna ging het weer goed op de oude beademingsvorm en wat nieuwe instellingen. Zijn bloedgassen waren nu ook weer netjes. De verzorgster van David was in ieder geval erg tevreden over hoe hij er nu bij ligt.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 14 van totaal 14
 

Alette uit Amersfoort

zaterdag, 24-09-11 00:22

Wat fijn dat hij even sabbelde, en wat moedermelk heeft kunnen proeven, hopelijk smaakt het naar meer voor hem, daar wordt ie groot en sterk van ;-)
maar zonder gekkigheid, we bidden voor jullie, dat zijn zuurstofgehalte en bloedgassen goed blijven en dat hij en jullie lekker mogen slapen.

 

Inge

vrijdag, 23-09-11 23:08

Lieve Marieke en Nathanaƫl,
Gods Vrede in David en Gods Vrede in jullie. Wij houden de hand op de troon van de HEER voor jullie drieƫn en voor Sam en zijn ouders. Dikke knuffel, slaap lekker.

 

Matthieu

vrijdag, 23-09-11 23:00

Hoi N&M&D,

Bedankt voor de update. Goed om te weten dat nu wel beter gaat. We blijven bidden voor een spoedig en volledig herstel.

Hanna en Matthieu

 

Simeon en Rianne van Dam uit Leusden

vrijdag, 23-09-11 23:00

Hallo schatten,

net terug van een 'deeper'-avond. Daarin God de eer gegeven, zodat hij met Zijn koninkrijk baan breekt. Dat baden we ook voor David.

Slaap goed, hug SRJJ

 

Mam en Pap

vrijdag, 23-09-11 21:45

Lieverds,

Wat heerlijk om vandaag bij jullie te zijn en samen bij David te zijn. Wat zijn we trots op jullie en op onze kleinzoon!Heel veel liefs en slaap heerlijk zo meteen!

 

Astrid uit Amersfoort

vrijdag, 23-09-11 15:55

Van harte gefeliciteerd!!!!

Feest en vreugde voor dese opmerkelijke dag.
En weet dat ik geloof en vertrouw, dat ik nog heeeel veeel en nog heel lang jullie mag feliciteren en ook David zelf!
Wat zijn jullie toch waarlijk trotse ouders van zo'n bijzonder geschenk uit Gods hand "David Zacharias", waauuw!
En dat alles medewerkende voor ons allen tot geloofsopbouw!
Lieverds, hele dikke knuffel, nee, dikke kus!

 

Famke uit Amersfoort

vrijdag, 23-09-11 15:24

Elke dag sta ik op met jullie blog en ga ermee slapen.
Elke keer weer benieuwd wat God nu weer doet in dit zo jonge leventje! En God is goed!!! Wat zorgt Hij goed voor David en wat heeft Hij hem een sterk ventje gemaakt, wat een vechter!!!

Liefs Famke

 

Harry & Marcelle

vrijdag, 23-09-11 14:41

Lieve Marieke en Nathanael,

Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van David, jullie wonder.

Wij hebben net via dit blog jullie "historie" gelezen en zijn onder de indruk van alle verhalen. En wat fijn dat het zo goed gaat met David en jullie zelf. We zijn er onder de indruk van.

Wij hopen met jullie mee, dat stapje voor stapje het steeds beter gaat en dat wij over een tijd dit mannetje in onze straat mogen begroeten.

Wij denken aan jullie en wensen jullie alledrie de kracht toe om dit allemaal vol te houden.

 

alinde

vrijdag, 23-09-11 12:08

alweer dik een week geleden dat David werd geboren...heel clichƩ maar het gaat zo snel allemaal!! Geniet van alle t goede!!! en fijn dat het zo goed gaat!!
Fijn dagje vandaag!

 

Elza&Evert

vrijdag, 23-09-11 11:01

Lieve mensen,

Wowh,wat goed nieuws allemaal.God is goed!!!
We denken aan jullie en bidden voor jullie.
We hopen dat jullie vandaag een rustige dag mogen hebben en kunnen genieten van jullie kleine en sterke mannetje en van elkaar.

groetjes

 

Peter en Jacqueline

vrijdag, 23-09-11 10:46

Hoi leuk stel,

Veel zegen voor vandaag toegewenst voor jullie gezinnetje. Veel stabiliteit voor David en groeikracht op alle mogelijke manieren. Geniet maar lekker lieverds, de Heer is met jullie en met jullie afdeling!

Heb het fijn vandaag!

Veel liefs,

Peter en Jacqueline

 

Miranda en Roy kooijman

vrijdag, 23-09-11 09:21

wow, 1 week en 1 dag...
en wat zal het uitputtend zijn.. er is zoveel gebeurd al.
Hopelijk gaat het allemaal goed met de beademing.

Rowan (5) zong laatst in de auto voor David: God dank u wel dat u voor David zorgt!

zo is het!

 

joni Vlijm uit Amersfoort

vrijdag, 23-09-11 08:47

Sefanjah ging vanochtend op de fiets zitten en ging naar baby David toe!! Dus jullie zien d'r wel verschijnen ;) we denken aan jullie.

 

Inge

vrijdag, 23-09-11 07:17

Lieve Marieke en Nathanaƫl, ook vandaag wordt in eenheid voor jullie gebeden. De gebedspunten die jullie gisteren noemden en jullie update van vanmorgen zijn gelezen. Heel veel liefs en een hele lange dikke knuffel, zet 'm op!!! Hij laat niet los.

 
 
nl_NLDutch