Nijmegen Dag 12

22.00u
David heeft nog steeds dezelfde hoeveelheid medicatie en daar is hij rustig onder. (de artsen hadden ook niet anders verwacht)
Zijn saturaties blijven nu netjes, wat uiteraard goed is, zo kan zijn lichaam helemaal tot herstel komen.

We bidden voor en hopen op een super goede nacht. Dat onze David helemal tot rust kan komen en zijn lichaam verder zal herstellen.
Dat de Ductus zal sluiten en de bloedvaten in zijn longen helemaal zullen ontspannen, zodat de druk in zijn longen en hartje af zal nemen.

Nu gaan wij naar het RMcD-huis, nog even kolven en daarna slapen.
Welterusten.


10.30u
We zijn net bij David geweest en hij is iets rustiger en stabieler. We merken duidelijk dat hij veel baat heeft bij de medicatie. Het is jammer dat er extra gegeven moet worden, maar als het zo helpt is dat heel fijn. Ook tijdens de verzorging was hij een stuk rustiger en waar eerst de waardes flink daalden bleven ze nu heel mooi.

Er is ook een echo gemaakt van zijn hartje en het is nog steeds dat door druk verschil in de kamers de ductus open blijft staan. Ze gaan nu proberen dmv medicatie die druk een beetje gelijk te maken zodat de ductus misschien zelf zal sluiten. Wat wel bijzonder is is dat degende die de echo deed een beetje zuurstof rijk bloed vanaf de linker long zag komen. Het was echt heel weinig, maar toch.

Zo hebben we wat tegenslagen en wat lichtpuntjes, maar wat we gisteravond ook heel erg merkte is dat we echt in vertrouwen mochten gaan slapen. Dat het niet goed ging met David en dat we geen internet hadden om dit te delen, maar ook om David via de webcam te kunnen zien, was op dat moment echt een keuze om bewust de situatie los te laten en in Gods handen te geven. We vonden het voor het slapen echt wel even lastig om hier rust in te vinden, maar toen we ervoor baden in bed vielen we in slaap en hebben we echt goed geslapen.

Onderstaande gebedspuntjes blijven belangrijk.

8.30u
David heeft vannacht geen goede nacht gehad.
Doordat hij zo onrustig was en niet meer goed rustig kon worden, zijn ze toch weer gestart met slaapmedicatie en hebben ze de morfine opgehoogd.
Gisteren had David steeds steenkoude handjes en voetjes, die niet opgewarmd konden worden. Daarbij had hij verhoging en een hartslag van 170 / 180. De artsen kwamen er niet uit wat er nou precies aan de hand was, dus zijn ze voor de zekerheid gestart met antibiotica. Vanmorgen hoorden we dat zijn temp al wel wat gezakt was en zijn handjes en voetjes weer wat op temperatuur waren. Zijn hartslag was nog steeds erg hoog.

Zoals al eerder getypt stond de zuurstof die hij toegediend krijgt al op 100% en dit is zo gebleven, dus daar hebben ze geen speling meer in.
Het lijkt erop dat David nu wat rustiger is geworden, ook in zijn saturaties door de slaapmedicatie en morfine.

Sinds gisteren 17u heeft David zijn eerste voeding gekregen. Dat was wel even een feestmoment!
De voeding gaat op zich wel oke. David verwerkt ongeveer de helft van wat hij krijgt, dus 3ml wordt goed verwerkt.

Gebedspunten:
– Dat David helemaal tot rust komt en zijn bloedwaardes en saturaties perfect worden.
– Dat hij zijn voeding goed zal verwerken en er geen last van zal hebben.
– Dat de artsen snel vinden wat de verhoging en zijn onrust nou was, zodat we weer stappen vooruit kunnen gaan zetten.

We zitten nu in het ziekenhuis om deze update te schrijven (we hebben nu geen internet in het RMD-huis) en gaan nu heeeeeel gauw naar David.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 18 van totaal 18
 

Frank en Sandra Obdam uit Lichinga

dinsdag, 27-09-11 10:41

Met tranen in onze ogen lezen we dit bericht. Wat vreselijk moeilijk voor jullie... Weet dat we jullie bijna dagelijks volgen en mee blijven bidden. God, wat er ook gebeurt: U bent Heer in deze situatie!!!
Hele dikke knuffel!

 

Peter & Geriette van Diermen uit Spakenburg

maandag, 26-09-11 19:29

Lieve Nathanael en Marieke.

We hopen en bidden dat het toch weer beter mag gaan en we bidden voor dit lieve ventje dat God hem vast blijft houden en doet wat het best voor David is. We leven erg met jullie mee. Veel liefs en medeleven.

 

Kees en Karin

maandag, 26-09-11 09:01

Lieve Marieke,Nathanaël en David,
Toen ik vanmorgen voor jullie aan het bidden was, werd ik n.a.v. het bericht over het "beetje zuurstofrijk bloed vanaf de linkerlong" bepaald bij de duif die met een jong olijfblad in haar snavel terugkwam bij de ark van Noach. Als je de dagen optelt dat Noach alleen maar water zag, vervolgens twee mislukte vogelmissies, lijkt dit nog niet zoveel... Nog steeds alleen maar water! Maar wat een teken van hoop! "Geloof viert de werkelijkheid van wat wordt gehoopt,is het bewijs van gebeurtenissen die niet waarneembaar zijn" (Hebr.11:1NB). Laten we ervoor kiezen de hoop vast te houden. Liefs!

 

Philip&Corry

maandag, 26-09-11 01:18

Slaap zacht en rustig lieve schatten.
Pap

 

Pia

maandag, 26-09-11 00:00

Lieve Marieke en Nathanael!

Vanmorgen in de dienst hebben we jullie als gemeente opgedragen in gebed, en dat was goed en het raakte mij zo!
We leven zo met jullie mee!
We zongen: Wij doorbreken elke muur! In de naam van de Heer
Wij doorbreken elke muur! In de naam van de Heer

Heer, U riep ons om vast verbonden
als een lichaam te zijn,
één als vrienden door de Geest van Jezus,
sterk tot het eind.

In gedachten en gebeden steeds bij jullie!

Liefs, Johan en Pia

 

Inge

zondag, 25-09-11 23:14

Lieve Marieke & Nathanaël, ik sluit me helemaal aan bij jullie gebed voor David. En ik bid dat jullie ook een supergoede nacht hebben! Veel liefs!

 

Astrid uit Amersfoort

zondag, 25-09-11 21:10

Lieve Marieke, Nathanael en David,

lief gezinnetje ik bid jullie totale eenheid en verbondenheid in de machtige Naam van Jezus Christus. Ik proklameer "de onmeetelijke kracht van het Bloed van Jezus Christus" en de bescherming/bedekking ieder ogenblik van elke dag en nacht voor jullie daarmee!
Ik zou niet weten wat er krachtiger is dan dit.
Tevens bid ik dat God Zijn zegen aan elke noodzakelijke toegediende medicijn hoeveelheid verleent d.w.z. dat alle stoffen die bijverschijnselen zouden kunnen veroorzaken ontkracht worden en afgevoerd, opdat alleen het goede zijn werk kan en mag doen. amen!

 

Gerard en Aleid uit Woudenberg

zondag, 25-09-11 21:10

Lieve alle3:)
Vanmorgen zongen wij in het REC dat onze God een genezend God is, we zongen dat in verbondenheid met jullie! Onze God is een trouw God, Hij is overal bij! Heel veel sterkte, en we blijven strijdend bidden!

 

Simon en Martine

zondag, 25-09-11 19:48

Dat God zelf de bodem onder jullie voeten mag zijn. Onze God is DE geneesheer, en wij bidden en smeken Hem, ontferm U over David!! Hij zal overwinnen!!

 

tanne-margreet

zondag, 25-09-11 16:38

Op bergen en in dalen ,ja,overal is GOD.(enz)
Lieverds ik zou jullie zo veel willen wensen maar weet dat dit te ervaren,het allerbelangrijkst is !

 

H&M Wolff uit Amersfoort

zondag, 25-09-11 15:34

Moge jullie hart verlicht worden, zodat jullie zullen zien waarop jullie hopen mogen nu hij jullie geroepen heeft, hoe rijk de luister is die de heiligen zullen ontvangen,

en hoe overweldigend groot (!) de krachtige werking van Gods macht is voor ons die geloven.

Die macht was ook werkzaam in Christus toen God hem opwekte uit de dood en hem in de hemelsferen een plaats gaf aan zijn rechterhand..

Efe. 1: 18/19
;)

 

Kees en Karin

zondag, 25-09-11 12:34

Lief drietal,

We blijven focussen op het Lam op de troon Die HEEFT overwonnen! Wat heerlijk, dat jullie in Zijn bescherming lekker konden slapen en bijtanken!

 

Inge

zondag, 25-09-11 11:47

Lieve Marieke, Nathanaël en David: lieve lieve dappere mensen, wat doen jullie het goed, groot respect. Wij staan in gebed in eenheid om jullie heen.

 

Ronald en Ineke uit Almere

zondag, 25-09-11 10:30

Lieve luitjes,

We lezen elke dag (eigenlijk wel een paar keer per dag...) jullie updates, het blijft nog steeds spannend voor jullie. Weet dat we dagelijks voor jullie gezinnetje bidden. We hebben een machtige en trouwe God ! Hij heeft jullie in zijn handen !

Dikke knuffels, Ineke en Ronald

 

Ellie en Peter Arlar uit Amersfoort

zondag, 25-09-11 10:22

Lieve Nathaniel en Marieke,

Wat een mooi kindje, jullie David. Wat houden jullie veel van hem, dat is te zien. en David is een hele mooie baby om te zien. En onze hemelse papa ziet hem ook en kijkt met enorme bewogenheid en liefde naar David. Dat te weten is de bodem onder jullie huis die niet wegzakt, de rots waarop je staat.
We bidden voor de kleine man maar ook voor jullie, want het is heftig wat jullie meemaken. Een dikke hug van je broer en zus Jezus,

Peter en Ellie Arlar

 

Mattanja uit Harderwijk

zondag, 25-09-11 10:10

Lieve mensen,ook vandaag heel veel sterkte gewenst, heel veel zegen en leven! Ik bid voor jullie.

 

miranda en roy kooijman

zondag, 25-09-11 10:05

Wat rot voor David.

Heel veel kracht en vrede toegebeden! De Here Jezus is dichtbij.

 

Fam . de Bar

zondag, 25-09-11 09:38

Heel veel kracht voor vandaag, we bidden mee!
liefs

 
 
nl_NLDutch