Nijmegen Dag 9

20.20u
Het gaat nog steeds goed met David, maar hij moet wel nog even goed bijkomen van de operatie(s) en het feit dat hij nu meer zelf moet doen. Vanmiddag had hij even een te hoge temperatuur, maar het bleek dat de warmtestraler boven hem iets te lang iets te warm is geweest. Gelukkig had hij dus zelf geen koorts en kon zijn temperatuur naar beneden gebracht worden.

Hij heeft nu sinds 2 uurtjes ook een medicijn wat moet helpen twee gaatjes te dichten in zijn lichaam die normaal gesproken tot de geboorte bij ieder kind open zijn maar na geboorte vanzelf gesloten worden. Een gat in zijn hartje tussen de twee boezems en een gat tussen twee bloedvaten in bij de longen (Ductus Botalli). Dit om voor de geboorte zuurstof makkelijker en sneller door het lichaam te krijgen zonder dat het door de longen hoeft omdat deze dan nog geen functie hebben. Nu echter door de ECMO zijn deze bloedvaten nog niet goed onder druk komen te staan waardoor dit niet op de natuurlijke manier dicht is gegaan. 

Verder gaan ze al wel gewoon verder met rustig afbouwen van de ademhalings- ondersteuning zodat David het meer leert zelf te doen en zijn lichaam sterker wordt. Hij had ook medicijn om hem slapend te houden maar die hebben ze nu gestopt. Hij kan dus wat wakkerder gaan worden en dat is erg fijn. We hebben al een paar keer zijn oogjes even open gezien, maar hopelijk kunnen we zo ook wat meer interactie krijgen. Hij krijgt nog wel morfine tegen de pijn, maar dat was gelukkig al niet heel veel.

We hebben vanochtend ook geprobeerd David een speen te geven om te kijken of hij die pakt. Ze hadden het al een keertje eerder geprobeerd, maar hij weet nog niet zo goed wat hij daarmee aan moet. Verder zeiden ze dat als het verder goed gaat ze misschien al (onder voorbehoud) morgen gaan beginnen met voeding geven. Dat is ook (weer) sneller dan verwacht.

Nou, misschien even iets meer update in 1 keer dan normaal, maar het was vandaag toch nog best een (misschien iets te) volle dag. En het is ook wel even lekker en nodig om van je af te schrijven.

Gebedspuntjes:
– het sluiten van de ’twee gaatjes’ in zijn lichaam. (bij hart & longen)
– het op gang komen van de voeding
– dat David comfortabel zal blijven en dat de morfine ook snel afgebouwd mag worden.

– rust voor ons, in gedachten en lichaam, ook dat we alles wat we mee maken op een goede manier kunnen verwerken.

6.00u
David heeft vannacht lekker geslapen en weer een goede nacht gehad.
De uitslagen van het zuurstof in zijn bloed waren goed en zijn saturatie bleef goed, dus hebben ze een beetje af kunnen bouwen met de beademing.

De stollingswaarde van zijn bloed waren nog niet heel goed, dus konden ze de lijnen in zijn navel er nog niet uithalen. Dit zijn lijnen waarmee ze vanaf de geboorte bloed konden afnemen en medicijnen door konden geven. Die willen ze er wel graag uit gaan halen, ivm infectiegevaar. Dit zal waarschijnlijk in de loop van de dag gaan gebeuren.

We zijn zo tros op ons ventje, hij is zoooo mooi! We staan te popelen om weer naar em toe te gaan, maar eerst nog even wat slaap pakken.. šŸ™‚

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 14 van totaal 14
 

klaudia

donderdag, 22-09-11 23:49

Wat een prachtige foto's, dank jullie wel! Zo ontroerend om jullie manneke zo te zien...
wat een slangen en toestanden dan, en nu.... :-)
Wat een prachtig ventje zeg! Zo'n mooi koppie.
ja geweldig! Dank jullie wel dat jullie zoveel delen en laten zien. Het is zo bemoedigend ook voor ons te zien hoe God antwoord op jullie en ons gebed. God is goed! Ik ben zo blij voor jullie.

 

Richard Klomp

donderdag, 22-09-11 21:33

Vanuit Gods woord markeer ik David en jullie saampjes, voor een uitstorting van Gods hemelse zegen, met de woorden uit Num.6; de priesterlijke zegen:

JHWH zegene jullie en bewake jullie hart en denken.
JHWH laat Zijn aangezicht over jullie oplichten en overgiet je met genade.
JHWH heft zijn aangezicht vol hoop tot jullie op en legt Zijn vrede op jullie.

En van daar uit verzekert God in het volgende vers: Ik zal jullie zegenen!

 

Eunice

donderdag, 22-09-11 20:53

Het blijft elke keer groot en ook goed nieuws! En een extra biologielesje krijg ik er gratis bij ;-) Ik had geen weet van die twee gaatjes...interessant! Wat krijgen jullie veel info op jullie af, het zal jullie nu wel duizelen... Ik vind jullie geweldig; zo'n groot geloof, vertrouwen met een flinke dosis positiviteit. God is natuurlijk het allergeweldigst! Hij stelt jullie geloof en vertrouwen niet teleur en is de Bron. Ik bid mee dat alles op de goede manier verwerkt mag worden en dat alles mag dalen. Vrede van onze Papa zij met jullie!! XX

 

Renate

donderdag, 22-09-11 19:16

Lieve David, hier een klein liedje voor jou.

Slaap lekker straks,

Dikke knuffel
Renate

de Hemelse Vader is hier bij jou
Hij houdt je vast, mijn kind
met liefde beschermt Hij jou
als de nacht straks begint

Hij houdt van jou, wees maar niet bang
Hij blijft bij jou, je leven lang
Hij heeft een engel die op je past
Hij is je Vader, Hij houdt je vast

de Hemelse Vader is hier bij jou
lacht, als je zachtjes gaapt
en met Zijn Vrede bedekt Hij jou
totdat je veilig slaapt

 

Marjan van der Kuijl uit Amersfoort

donderdag, 22-09-11 09:49

Hoi Nathanaƫl en Marieke,

Wat een geweldig nieuws dat hij zo snel van de ECMO af is, sneller dan normaal, wat een wonder! En ook al eerste stap van afbouwen van de beademing, ongelooflijk mooi!
Uiteraard zijn we benieuwd naar foto's van 't lieve ventje, maar doe inderdaad rustig aan hoor.
Ennuh: de officiele kraamtijd mag dan wel afgelopen zijn, maar blijf allebei rustig aan doen hoor en laat je verwennen waar mogelijk :)

Hoe is het nu met kamergenootje Sam?

We blijven bidden, voor David, voor jullie, voor Sam en dat jullie een geweldig getuigenis mogen zijn in dat hele ziekenhuis en Ronald Mc Donald huis!

Knuffel van Johan, Marjan, Bram en Evi

 

alinde

donderdag, 22-09-11 09:39

Goedemorgen!!
Wauwwww!! Wat is dit gaaf zeg!! wij zijn dankbaar met jullie dat het allemaal zo wonderlijk en voorspoedig verloopt allemaal..ga je nog mooie foto's plaatsen van jullie kanjer??
Geniet lekker van David.
Fijn ook Marieke dat jij zo voorspoedig van de bevalling hersteld..maar uh neem in zover mogelijk nog wel lekker je rustmomentjes hoor :) liefs Alinde

 

Hanna Wolff uit Amersfoort

donderdag, 22-09-11 09:31

lieve N&M& litte sweet david,

Goedemorgen ;) Wat een fijn nieuws weer over David. God is zoooooo goed! We zijn in gedachten bij jullie en de kleine man en blijven onophoudelijk bidden voor nog meer herstel.

En natuurlijk zijn we ook heel benieuwd naar wat foto's, maar doe lekker rustig aan ;))

liefs H&M

 

Annelies Busstra uit Amersfoort

donderdag, 22-09-11 08:46

Hey Lieverds,

Wat gaaf allemaal. Zo blij, Zo blij. Ben ontzettend benieuwd naar de foto's. Dan kunnen we jullie mooie mannetje hier ook e's goed bewonderen.
We zullen specifiek bidden dat ook de stollingswaarde snel mag verbeteren en voor de afbouw van de beademing.

Dikke knuffel, Annelies

 

Ton, Joke en oma Klomp uit Leende / Utrecht

donderdag, 22-09-11 08:44

Geweldig dat de operatie goed verlopen is en wij hopen dat het herstel net zo voorspoedig mag gaan!
We zijn benieuwd naar de foto's!!!
Fijna dag vandaag!

 

Mattanja uit Harderwijk

donderdag, 22-09-11 08:20

Tjonge wat een wonderlijk verloop bij jullie David. Wat heerlijk allemaal, wat een bijzondere God!

 

Monique H.

donderdag, 22-09-11 08:10

Lieve Naat en Mariek,

Ik kan eigenlijk de woorden niet vinden om te ze omschrijven wat het met ons doet. We leven heel erg met jullie mee, en zijn ongelofelijk blij dat het zo goed gaat met David en met jullie!

God is zo groot! We blijven jullie meenemen in gebed samen met de kleine Sam!

Ben blij voor je dat het kolven goed gaat! Zet em op allemaal! We houden van jullie!

 

Bart en Esther

donderdag, 22-09-11 07:56

Wat een geweldig nieuws. Opnieuw ben ik verwonderd over het verloop. Er word ook door zoveel mensen voor jullie gebeden. Gisteren sprak ik Rebec en ook zij bid met anderen samen veel voor jou, Mariek, voor jullie samen en voor David. Ze kan niet wachten om je in December te zien.

Fijne dag lieverds, en we bidden dat het wonder nog sneller zal ontwikkelen en dat ook Sam daarin meegenomen zal worden.

Dikke kus van ons

 

Inge

donderdag, 22-09-11 07:16

Lieve Marieke en Nathanaƫl, heel hartelijk bedankt voor de update. We blijven in groot vertrouwen voor David en voor jullie bidden. Heel veel liefs.

 

H&S

donderdag, 22-09-11 07:00

Opnieuw supergoed nieuws!
Wauw, wat heerlijk!

En dan nu de dokters nog meer te verbazen door volgende wk nr huis te kunnen? ;)

Doe rustig aan, geniet van elkaar en hopelijk tot gauw dan maar :)

Liefs,
Hans & Sitie

 
 
nl_NLDutch