Thuis

Zaterdag op zondag-nacht zijn we thuis gekomen van een paar dagen Zwitserland. In allerijl vertrokken, maar achteraf precies op het goede moment. We hebben erg genoten van de omgeving, het huis, het weer en elkaar. Goed om even uit onze vertrouwde omgeving te zijn en op onszelf terug geworpen te worden. Soms confronterend, maar zeker goed.

We hebben gewandeld, de bergen in geweest, koffie gedronken in de zon, uit eten geweest, rondgereden, ge-relaxed, uitgeslapen, geshopt etc etc. Gewoon een week waarin we niets hoefden en alles konden. In een heerlijk huis vol luxe in een supermooie omgeving, midden in de bergen. Hieronder wat foto’s. (later volgt nog wel een video’tje van het huis)

Toen we thuiskwamen rook het in ons huis nog helemaal naar Davids ‘geurtje’. Hij had echt al een heel eigen baby-geurtje. Dat was wel even lastig, maar ook zo vertrouwd.

Nu heeft Nathanael deze week nog vrij en zal hij volgende week weer aan het werk gaan. Ik (marieke) heb nog mijn hele zwangerschaps-verlof vrij. Dat is wel goed, denk ik. Eerst vond ik het onzin, maar nu zie ik wel dat ik meer tijd nodig heb om emotioneel te ‘herstellen’ dan Nathanael. Hij heeft deze week al wel zin om leuke dingen te doen, terwijl ik me daar toe zou moeten zetten. Ik heb helemaal geen zin om ‘plezier’ te hebben, terwijl als we bijvoorbeeld lekker gaan wandelen,  ik er enorm van kan genieten. Gelukkig gaan de dagelijkse dingen heel goed, zoals schoonmaken, boodschappen etc etc. Ook ga ik binnenkort bij iemand op tekenles. Iets wat ik heel leuk vind, maar nooit echt heb ontwikkeld. Ik ga de komende tijd gewoon veel tijd nemen om lekker bij vriendinnen langs te gaan en dingen te doen waar ik behoefte aan heb. Samen gaan we nu ook veel bij vrienden en familie langs, het is heerlijk om over David te kunnen praten en alles nog eens te vertellen. Dat helpt best wel in de verwerking. 


We merken allebei dat er nog een lange weg te gaan is, er zullen nog veel momenten komen van herinneringen, het missen van onze mooie David, verdriet, misschien wel boosheid en onbegrip. 

Toch weten en voelen we ook, dat als we alles aan God overgeven en in Zijn aanwezigheid verblijven er een diepe vrede over ons komt. Bij Hem kunnen we huilen, vragen stellen, boos zijn, lachen, gewoon zíjn en vooral rust vinden.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 13 van totaal 13
 

Evert&Elza uit Scherpenzeel(GLD)

donderdag, 27-10-11 15:35

Lieve mensen,

Een krabbel,berichtje dat we jullie laten weten dat we nog altijd aan jullie denken en jullie niet zijn vergeten in onze gebeden en gedachten.

warme & lieve groet,

 

alinde knepper

woensdag, 26-10-11 15:16

Lieve Marieke en Nathanael..k lees net jullie blog..had al een krabbeltje gedaan! Fijn zeg dat jullie het goed hebben gehad in Zwitsterland..het zal idd niet meevallen om de draad weer op te pakken, iedereen raast voor je gevoel maar door hè terwijl er zoveel is gebeurd!! Uit ervaring weet ik dat idd heel veel praten juist over David heel goed is voor de verwerking. Daarbij hoef je t niet aan de kant te schuiven..David maakt deel uit van jullie!!!Ook als anderen het liever niet willen juist wél blijven doen!!
Gaaf dat je op tekenles gaat Marieke!!
heel veel sterkte voor jullie allebeiden, blijf dicht bij elkaar en bij jullie Hemelse Vader waar je idd heerlijk jezelf mag zijn!! weet dat we voor jullie blijven bidden! K zou wel es willen dat ik meer kon doen voor jullie ,ook praktisch gezien..

 

Mattanja uit Harderwijk

dinsdag, 25-10-11 14:52

Lieve Nathanael en Marieke, even een berichtje uit Harderwijk. Ik bid voor jullie. Het zal best vreemd zijn dat het "gewone leven" weer zijn gang gaat met zo'n groot verlies te verwerken. Ik wil jullie beiden heel veel sterkte en zegen wensen! Dat jullie in alle emoties die er mogen zijn God heel dicht bij mogen ervaren!!!!!!!!!!

 

Martineke Poppe

dinsdag, 25-10-11 13:44

Even een berichtje om jullie te laten weten dat we nog veel aan jullie denken en voor jullie bidden!

 

Kees en Karin

dinsdag, 25-10-11 09:44

Lieve Marieke en Nathanaël,

Ook in deze nieuwe fase van (gedeeltelijke)terugkeer in het leven van alledag - een vreemde ervaring na deze intense tijd - is Hij voor jullie, naast jullie en om jullie heen en legt Hij Zijn Hand op jullie! Liefs!

 

Eunice Wustlich

maandag, 24-10-11 21:41

Lieve Marieke, wat schrijf je je emoties toch mooi en echt op. Kan me helemaal inleven. Ik was 18 toen mijn paps stierf en weet nog heel goed dat ik in de bus naar school zat en dat ik boos kon worden op alle mensen die lachend over straat liepen en doorgingen en niet doorhadden wat er was gebeurd. De wereld draaide door terwijl ik het wel uit kon gillen dat 'ie stil moest blijven staan. Een totaal andere situatie natuurlijk, maar rouwgevoelens zijn bekend.

Mocht je er ooit behoefte aan hebben; ik zou graag eens een tijdje naar je luisteren!!

Liefs en ik bid voor jullie.
XX

 

Danielle uit Sneek

vrijdag, 21-10-11 22:02

Diep respect heb ik voor jullie. Jullie durven kwetsbaar te zijn en zijn tegelijkertijd zo sterk. Ik wens jullie veel liefde en kracht, en bid dat God jullie zal dragen en de leegte zal vullen. En ik bid voor jou Marieke, dat je steeds meer plezier mag gaan zien en het meer en meer gaat ervaren. Help is on the way, and He'll carry you through!

Liefs

 

Esther Arentsen uit Amersfoort

vrijdag, 21-10-11 13:30

Wauw! Wat een prachtig plekje, en wat een uitzichten! Fijn dat jullie er van hebben kunnen genieten. Dat het zo goed was om er heel ad hoc heen te gaan, en tot een zekere rust te komen. Om dan weer het "normale" leven in te rollen, tja, dat zal niet meevallen. Nathanael, succes weer met de start van het werken. Marieke, goed van je dat je weet wat je wilt en wat je (nog) niet wilt! Houd vast hoor, blijf heel dicht bij jezelf! Veel sterkte, op al die momenten van waarom's, tranen, pijn, rouw, en het intense verdriet.

 

Elza&Evert uit Scherpenzeel(GLD)

donderdag, 20-10-11 16:30

Lieve vrienden,
Fijn dat jullie een goede tijd hebben gehad met zn tweeen.Bijzonder hoe jullie met dit alles omgaan.We bewonderen jullie kracht en jullie geloof in God.Afgelopen zondag ontmoeten we even jullie blik wat zijn jullie een super stel lieverds!!Helaas konden we jullie even niet een pers.knuffel geven maar doen dit als nog via deze krabbel.Marieke neem ook even de tijd voor alles en Nathanael we wensen je veel kracht toe om je werk weer te mogen oppakken.
Liefs

 

Kees en Karin

donderdag, 20-10-11 10:37

Lieve Marieke en Nathanaël,
Wat fijn, dat jullie het zo goed hebben gehad op deze prachtige plek. Daar en hier, dichtbij elkaar en onze hemelse Vader mogen gewoon alle emoties er zijn, en de diepe ervaring dat Hij ze volkomen invoelt, begrijpt en jullie ermee opneemt in Zijn shalom waar ook David leeft.

 

marije henriquez

dinsdag, 18-10-11 22:33

wat fijn en mooi om te lezen dat jullie samen een goede tijd hebben gehad in Zwitserland.
ik heb erg veel respect voor jullie, hoe jullie met alles omgaan en jullie relatie met Jezus. echt super om te lezen en om van te leren.

nathanael, suc6 weer met werken! kan me voorstellen dat het enerzijds afleiding is, maar ook wel even wennen zal zijn.

doe lekker rustig aan allebei en kijk goed wat je wel en niet aankunt. en voor Marieke ook doe vooral waar je zin in hebt en de rest maar even lekker niet!

jullie zijn nog steeds veel in gedachten en gebed.

liefs,
marije

 

Erik, Linda en Thomas Kelderhuis uit Ridderkerk

dinsdag, 18-10-11 22:25

Lieverds, wat een mooie foto's, en wat fijn dat jullie er even tusen uit konden.
Ik vind het zo bijzonder hoe jullie met het verlies van jullie kereltje omgaan, en hoe open jullie over jullie gevoelens en gedachtes praten. Maar bovenal hoe vast jullie zijn in jullie geloof. Ik zou nog wat van jullie kunnen leren.
Weet dat jullie altijd welkom zijn bij ons. Vinden jullie het misschien leuk om eens af te spreken??
Liefs en een hele dikke knuffel van ons

 

Damaris

dinsdag, 18-10-11 19:51

Wat ontzettend fijn dat jullie het zo goed hebben gehad!! De foto's zien er prachtig uit!

Klinkt goed zoals jullie ermee omgaan, de keuzes die jullie maken. Veel plezier met tekenen!!

liefs

Damaris

 
 
nl_NLDutch