Vruchtwaterpunctie = achter de rug

en heel goed verlopen!
Het viel me 100% mee. Veel verhalen gelezen / gehoord dat het met 34 weken zeer pijnlijk zou zijn enzo, maar ik heb echt nauwelijks iets gevoeld. Het was een dunne naald die erin ging, we konden het precies volgen via de echo en het was zo klaar. Omdat ik zo veel vruchtwater heb, was het voor de artsen ook makkelijk om een plekje te vinden om te kunnen prikken.
Gelukkig hoefde er geen vruchtwater afgetapt te worden, dan had ik een nachtje in het ziekenhuis moeten blijven. Mijn buik stond zeer strak, maar de arts had erger gezien. 🙂 Maar, ik voelde al dat het vruchtwater niet veel meer geworden was en ik heb niet echt last van mijn dikke, gespannen buik.

Toen de punctie klaar was, mocht ik rustig rechtop komen van de verpleegkundige, waarna ik direct ging staan om me weer te fatsoeneren.. Dat was niet de bedoeling, haha! Ze zei dat de meeste vrouwen direct duizelig werden als ze rechtop gingen zitten, maar daar had ik geen last van.
Kortom, een prima ervaring wat betreft de ingreep zelf.

De uitslag van de chromosomen komt volgende week en dan een uitgebreidere uitslag over twee weken. Moet zeggen dat we over de uitslag niet zo gespannen zijn. We zien het met vertrouwen tegemoet.

Verder hebben we alles uitgelegd gekregen over de komende weken en hoe de bevalling ingeleid zal worden. Zoals het er nu uitziet zal de bevalling over ongeveer 4 weken worden ingeleid. Gaat nu toch best snel! 🙂 Als ik er aan denk krijg ik toch wel de kriebels. Tegen de bevalling zelf zie ik niet op, maar het is wel gewoon ‘spannend’..  zo’n zenuwachtig gevoel…

Waar we allebei wel een beetje tegenop zien is dat we gewoon niet weten hoe alles gaat lopen. Bijvoorbeeld het feit dat ons kindje direct meegenomen wordt, zodra hij/zij het levenslicht ziet en direct aan de beademing moet, is best even slikken. Het ‘droombeeld’ van het kindje wat op moeders buik gelegd wordt of dat je je kindje überhaupt even kan bekijken zit er bij ons niet in. Nathanael mag gelukkig wel direct met ons kindje mee als ze hem/haar gaan behandelen. Mijn moeder zal in het ziekenhuis aanwezig zijn om bij mij te komen na de bevalling als Nathanael met ons kindje mee is, dat voelt wel erg fijn.

Voor nu is frummel lekker aan het groeien en druk aan het gymnastieken in mijn buik, da’s genieten!! (behalve dan wanneer mijn blaas platgedrukt wordt, hihi 🙂

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 4 van totaal 4
 

Eunice Wustlich

donderdag, 18-08-11 14:05

Geweldig! Klinkt positief. Ik blijf meebidden... Nu pootjes omhoog en chillen!

 

Lianne

donderdag, 18-08-11 11:32

Fijn dat het goed is gegaan gisteren en dat het nog meeviel ook! sterkte met het toeleven naar de uitslag en vooral naar het moment van inleiden en wat daarna allemaal komt. Jullie zijn in onze gebeden. Lieve groet Jan en Lianne

 

alinde

donderdag, 18-08-11 11:04

Fijn te lezen dat de ingreep meeviel! Nu is het spannend om te moeten wachten op de uitslag..blijf bidden voor jullie!
sterkte met wachten en alles wat er nog gaat gebeuren..weet dat er een heel front biddend om jullie heen staat!!
dikke knuffel! Alinde

 

Benjamin

woensdag, 17-08-11 20:42

Hey kanjers!

Fijn dat het goed ging vandaag.

Ik blijf voor jullie 3e bidden!

lfs Benjamin,

 
 
nl_NLDutch