Weer aan de slag

Dit is nu de vijfde week dat ik weer aan het werk ben. Ik had wel weer zin om aan het werk te gaan en het gaat ook goed. In het begin had ik af en toe wat moeite met mijn concentratie en aan het eind van de dag was ik behoorlijk moe, maar ook dat gaat nu beter.

Ik sta ook op het rooster om aankomende zondag weer aanbidding te gaan leiden in onze gemeente. Dit was sowieso de planning nadat David geboren was, maar ook nu de situatie anders is, zie ik het wel zitten. Ik heb daarin niet het gevoel dat ik geforceerd wordt om “weer aan de slag te gaan”. Ik denk dat het net is als met werken, gewoon doen en dan kijken hoe het gaat.

Wel heb ik even op het punt gestaan om iemand anders te vragen om te leiden en ik alleen mee zou spelen. Ik vond het moeilijk om de liederen voor te bereiden en zat me ook wel af te vragen of het misschien toch niet te snel was. Maar uiteindelijk kon ik geen reden bedenken om het niet te doen.

We merken allebei wel dat we met veel meer emotie nu de liederen zingen/spelen. Niet (perse) door verdriet maar meer doordat de woorden ons veel dieper raken. Zelfs de “blije” liederen kunnen we zingen omdat de woorden nog steeds de waarheid spreken en we ook temidden van deze situatie blij kunnen zijn over hoe goed God is. Want wat is echte blijheid uiteindelijk? Is dat gemaakt door de omstandigheden of is dat gegeven door God?

We hebben pas een preek gehad over de zegen die God ons geeft in het Bijbelboek Numeri 6:24. Deze zegen wordt ook vaak aan het eind van de dienst over ons als gemeente uit gebeden.

De HEERE zegene u en behoede u!
De HEERE doe Zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig!
De HEERE verheffe Zijn aangezicht over u en geve u vrede!

De naam waarmee God zichzelf hier bekend maakt is de naam JHWH, vaak vertaald door HEERE.

JHWH spreek je uit als een “zucht”, ofwel een adem. Als woordgrapje hadden we op het geboortekaartje van David (C) JHWH gezet, ofwel alle rechten zijn voor Degene die David de levensadem gegeven heeft. We hadden het ook op het rouwkaartje staan omdat Diegene nog steeds dezelfde rechten heeft.

Wat ik ook bijzonder vind is dat de letters van het Hebreeuwse alfabet waar JHWH (jod-hee-vav-hee) mee is opgebouwd een heel eigen verhaal vertellen. Letters in het Hebreeuws hebben vaak een rijke betekenis.

Een vrije vertaling van JHWH is; de handen, zie, de spijkers, zie.
Of omdat Hebreeuws van rechts naar links gelezen wordt;
Zie, de spijkers, zie, de handen.

De naam van God is een directe verwijzing naar Zijn Zoon 🙂

Er ligt nog zoveel moois in verborgen, maar hier was ik de laatste tijd erg mee bezig.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 7 van totaal 7
 

Inge

maandag, 05-12-11 21:44

Lieve Marieke en Nathanael, dankjulliewel voor wat jullie ons allemaal geven. Wat een moed hebben jullie, wat een zuivere harten hebben jullie. De dagen gaan voorbij maar David is iedere dag in gedachten, jullie zijn iedere dag in ons gebed en in onze gedachten. In liefde, met zoveel liefde brengen we jullie voor God. De wereld is veranderd door David, de wereld verandert door jullie, de regenboog van Gods trouw heeft zóveel meer betekenis. Dankjulliewel voor het voorbeeld, voor jullie steun door het delen van wat in jullie leeft. Dankjulliewel dat jullie er weer stonden om ons te leiden naar Hem, om met elkaar Hem te eren, te zingen over wie Hij is. Een God van Trouw, ook als we het niet begrijpen. Hele dikke knuffel van minstens een uur.
http://www.youtube.com/watch?v=S1aa9o6Hf2g&feature=related

 

Eunice

zondag, 04-12-11 12:16

Wat een geweldige toppers waren jullie zo op dat podium! Wat een voorbeeld! Ook al is het voor jullie waarschijnlijk heel dubbel allemaal. Ik geloof en vertrouw dat jullie tranen in combinatie met het Licht van Jezus, prachtige, bewogen regenbogen worden in jullie levens en harten. Ik zie ze nu al bij jullie en denk dan 'Wauw'!

De zegen van God, de vrede van Hem zij met jullie, lieve mooie mensen! XX

 

Simeon en Rianne van Dam uit Leusden

maandag, 28-11-11 07:36

Ik heb genoten om (gisteren) met jullie te mogen aanbidden, dat was erg bijzonder. JHWH zegent en behoedt jullie, Hij doet Zijn aanschijn over jullie lichten en is jullie genadig. JHWH verheft zijn aangezicht over jullie en schenke jullie Zijn vrede.

SRJJ

 

Corry Dercksen uit BUSSUM

zaterdag, 26-11-11 15:21

Wat een mooi bericht, wat kan je het goed verwoorden Nathanael, en wat ontzettend mooi dat David (c) JHWH. het was mij niet opgevallen maar ik ben blij dat ik het weet. tis een gebaar van eer aan God. dikke kus
Corry

 

Kees en Karin

vrijdag, 25-11-11 13:52

Ontroerend te ervaren dat JHWH jullie door alles heen steeds dieper Zijn hart laat "kennen" om jullie vervolgens Hem te laten meedelen aan anderen, omdat jullie in alle pijn de keus maken dichtbij Zijn hart te blijven. Veel liefs, we bidden voor jullie!

 

Miranda K.

woensdag, 23-11-11 10:58

Dat thema: wat is echte blijdschap? dat heeft mij/ons ook erg bezig gehouden na de miskramen die we hadden.
Ik kont niet veel met 'oh wat ben ik blij', maar zeker wél met de overtuiging dat echte blijdschap ligt in de geborgenheid bij God en dat dat voorbij het verdriet en rouw gaat.

Ik vind het wel ongelooflijk dapper hoe jullie keer op keer in de openbaarheid treden.

 

Erik, Linda en Thomas Kelderhuis uit Ridderkerk

dinsdag, 22-11-11 15:32

Wow we hebben echt diep respect hoe jullie met de situatie omgaan en hoe dichtbij God jullie blijven/willen leven.

We denken echt nog dagelijks aan jullie, en hopen elkaar weer eens te treffen, alleen als jullie er aan toe zijn.

Dikke knuffel en lieve groetjes
Erik Linda en Thomas Kelderhuis

 
 
nl_NLDutch