11 Maanden en zonder Sonde!!

Vandaag is Gideon 2 weken zonder sonde. We zijn zo ontzettend dankbaar en blij! Gideon is eindelijk zijn stem aan het ontdekken met gilletjes en gebrabbel. Wat we ook heerlijk vinden is dat we niet meer ‘opvallen’. Voorheen bleven mensen bij de kinderwagen staan kijken en keken ze vol medelijden naar ons of liepen ze juist gauw weg. Helemaal begrijpelijk, want een kindje met sonde lijkt voor veel mensen heel ziek. Nu kunnen we gewoon ‘onopvallend’ over straat en kijken mensen naar Gideon om zijn grote ogen of zijn lieve lach, heerlijk! J


We moeten eerlijk zijn dat het eten nog steeds veel energie kost, met name voor Gideon, maar ook voor ons. Gideon krijgt al het eten en drinken via lepel-voeding binnen, dus je kan je voorstellen hoe vaak en hoe lang we aan tafel zitten. We proberen er elke keer een gezellig eetmoment van te maken, maar soms hebben we (zowel Gideon als wij) er even geen zin in. Natuurlijk proberen we het altijd, maar Gideon is nog steeds geen makkelijke eter. Zoals we van andere ouders (in gelijke situatie) horen, is het mogelijk dat eten een uitdaging blijft. We hopen en bidden dat Gideon op een gezonde manier van eten kan genieten en vooral de gezelligheid aan tafel zal ervaren.

Gideon ontwikkelt zich ontzettend snel, we kunnen het wel een inhaalslag noemen. Hij tijgert nu de hele kamer rond en kan nu zelf van zitten naar tijgeren toe. Hij vindt de gitaar heel interessant, maar ook de verwarmings-buizen, snoeren en de laatjes in de salontafel zijn niet veilig meer. 

Gideon is een vrolijke, tevreden en gezellige baby (bijna dreumes) en het is een feestje om hem in huis te hebben en voor hem te mogen zorgen. 

Op naar zijn 1e verjaardag! 🙂


En hier weer het nieuwe foto-album.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 6 van totaal 6
 

Esther Arentsen uit Amersfoort

donderdag, 21-11-13 21:08

hai lieve Marieke en Nathanael en Gideon,
na lange tijd toch weer eens even gespiekt op jullie blog want: nog 1 nachtje en dan is Gideon 1 jaar!!!!! Wie had dat kunnen denken een jaar geleden! Zo ontzettend veel gebeurt, zoveel gebeden en gestreden en nu: Genieten met een hoofdletter (ondanks de energie die nog steeds veel nodig is bij alles) Een SUPERfijne en heuglijke en gezellige en gave dag morgen en tot gauw!

 

Elly Vries uit Almere

donderdag, 31-10-13 20:20

Lieve familie van af het begin lees ik hoe het met jullie kleine mannetje gaat ook hoe alles is verlopen met jullie andere zoon op aanraden van onze dochter zij verwachte ook een CHD kindje jullie kennen haar wel Yvonne Geelhoed.
Jullie hebben heel veel mee moeten maken en ik durfde niet eerder een berichtje te zetten omdat ik eigenlijk een vreemde ben en geen vriend of kennis.
Jullie verhalen hebben mij en opa de Vries erg geholpen te begrijpen wat er met onze kleinzoon zou gebeuren wat de ziekte inhield.
Ondertussen is ons mannetje 8 mnd min de 5 weken die hij te vroeg is geboren.
En het gaat behoorlijk goed met hem alleen het eten nog niet hij heeft nog steeds een sonde en dan lees ik vandaag hier dat Gideon eindelijk er van af is wat een geweldig nieuws voor jullie weer een stapje vooruit.
Ik kijk vaak naar de foto's van jullie kleine man en dan gaan er veel A's en O's door de kamer als hij weer iets nieuws kan of doet.
Ik wilde laten weten dat ik veel steun aan jullie verhalen heb gehad de afgelopen maanden heel veel dank daar voor en geniet van jullie kleine man

 

Tamara van de Groep

dinsdag, 29-10-13 20:38

Zomaar weer even op jullie site gekeken, en weer zulk goed nieuws! Heerlijk om te lezen hoe jullie genieten van elk moment en nieuwe ontwikkelingen. Nog eventjes en dan een mijlpaal; 1 jaar :-)
Groetjes,
Tamara

 

Elza&Evert en Eliza

maandag, 28-10-13 13:53

Lieve Kanjers...
Wow,Wow!!! Weer een kijkje mogen nemen in jullie bijzondere wereldje,leven. En wederom weer mooie momenten en foto's van jullie kanjer. Wat wordt hij groot!!!
lieve groet van ons 3en en veeeeel xxxxx voor Gideon van Eliza

 

charlotte estie uit nijverdal

zondag, 27-10-13 06:01

Na lange tijd weer even gespiekt....
En wat blijft Gideon mij verbazen!
Wat een heerlijk ventje....
Geweldig om te zien dat hij t zo goed doet, ik wist dat hij een kanjer was en hij bewijst t nu weer in volle glorie....
Geniet van jullie mooie mannetje.....

Liefs uit Nijverdal

 

Joni

woensdag, 23-10-13 10:29

Prachtige plaatjes. tjonge bijna 1 jaar!!!!

 
 
nl_NLDutch