1e kerstdag (Gideon dag 34)

11.15u

Oeps, gisteren helemaal vergeten om een update te schrijven! En nu is het alweer 1e kerstdag. Ons ritme gaat vandaag ‘gewoon’ door, het is heel gek om nu in het zkh te zijn. Volgend jaar is het gelukkig weer kerst. 🙂

Het gaat goed met Gideon. Eergisteren had hij dus een dag waarin hij heel veel heeft gespuugd en onrustig was. Mijn gevoel was dat het kwam door het teveel aan eten, omdat hij na de borst altijd ook nog gewoon sondevoeding kreeg. Dit gevoel werd bevestigd door de logopedist die gisteren mee keek met de bv en zei dat hij echt wel een volledige voeding dronk. Ze keek vooral naar hoe vaak hij slikte. Daarom hebben ze besloten om hem geen extra voeding na de bv te geven, (nog steeds 2x per dag) en bij de andere 5 voedingen 90cc te gaan geven. Dit is gisteren heel goed gegaan en Gideon heeft niet gespuugd na de borstvoedingen!

Iets waar we ook heel goed op moeten letten is Gideons energie. Elke dag wordt hij gewogen, dit is ivm de bv en dan kijken ze of hij ook genoeg energie heeft om te groeien. Als hij té veel moeite moet doen om zijn zuurstof goed te houden, zal hij geen energie in zijn lichaam hebben om te groeien. Maar, tot nu toe gaat dat goed!

Zojuist heeft de verpleging de zuurstof van 38% naar 35% gedraaid, om te kijken hoe hij daarop reageert. Tot nu toe goed, alleen zijn ademhaling is sindsdien wel omhoog gegaan. We hopen op en bidden voor een goed resultaat, zodat we steeds verder kunnen afbouwen. Eerst de zuurstof naar 21% (wat ieder mens inademt) dan de ‘flow’ (de hoeveelheid lucht die naar binnen wordt geblazen) van 0,8 naar 0. Dus het is nog een procesje en elk moment kijken hoe Gideon erop reageert. We zijn benieuwd en vol goede hoop!

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 6 van totaal 6
 

Immanuel en Zefanja Scheinhardt uit Schiedam

woensdag, 26-12-12 12:23

hallo, wat gaat het weer goed
ik hoop dat het afbouwen van de zuurstof snel en goed gaat.

wij wens jullie (lennerd ,Julia , Zefanja ,Danique en immanuel)
Fijne kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar daar

 

Jan en Caroline Brak uit Pretoria, Zuid Afrika

dinsdag, 25-12-12 19:20

Beste Nathanael en Marieke,
Ook vanuit het warme Zuid Afrika volgen we jullie berichtjes. Fijn om te horen van dit goede nieuws. Dank aan God onze Vader. Heel veel sterkte, wijsheid en geluk met jullie Gideon.
Veel liefs, Jan en Caroline

 

Alinde Knepper

dinsdag, 25-12-12 18:10

Fijn om zoveel positiefs te mogen lezen hier!!! We zijn met jullie zo ontzettend dankbaar voor zoveel goeds!
Lieve groet! Uit Elburg!!

 

Gerard & Aleid uit Woudenberg

dinsdag, 25-12-12 16:53

Lieve alle3, elke dag een stapje dichter bij thuis! Vandaag kerst, jullie 1e kerst met Gideon, geniet daar van! In onze God en Vader, die alle macht heeft in de hemel en op aarde, zijn we verbonden.
Heel veel zegen, liefs ons

 

Elza&Evert en Eliza

dinsdag, 25-12-12 12:26

Lieve M&N&Gideon,
Voor vandaag ook weer alle goeds en rust toegewenst!
In onze gebeden denken we aan jullie 3en.
lieve kerst knuffel van ons

 

KJ,A,J,C,I

dinsdag, 25-12-12 12:18

Lieve Marieke en Nathanaël,
Wij verbinden ons met jullie in dat gebed en zijn met jullie vol goede hoop!
Hele dikke kerstkunffell voor jullie 3-tjes!

 
 
nl_NLDutch