Een half jaar later

Het is nu bijna 7 maanden geleden dat Gideon een operatie kreeg vanwege een ontsteking in zijn buik. De wond hiervan op zijn rug is nog steeds niet geheel hersteld. De reden waarom het nog niet volledig dicht is, is niet duidelijk. Om dit te behandelen en in de gaten te houden zijn we inmiddels alweer 7 keer terug geweest in Nijmegen. De wond was zo groot als een golfbal en tot het laatste stukje toe herstelde het goed. Alleen dat laatste stukje zo groot als een kwartje wil nog niet zo. We kunnen nog 1 ding proberen en als dat niet lukt, moet de wond chirurgisch gedicht worden. Geen grote ingreep, maar wel onder narcose. Dit hopen we natuurlijk niet!

7 weken geleden was de wond voor het eerst niet meer aan het bloeden en zag het er redelijk goed uit. Maar de week erna ging het toch weer bloeden en hebben we er weer een verband op gedaan. Het is voor Gideon een routine geworden om de pleister elke dag te verschonen en hij kan de pleister er zelf ook aftrekken, bikkel!

Gideon had vanaf de herfst een vervelend hoestje waar hij veel last van had. Gelukkig niet de hele dag door, maar wel in de ochtend en op momenten dat hij ging slapen. Met name door al het slijm moest hij vaak overgeven. Hij blijft gemiddeld een week per maand ziek en spuugt dan erg veel. Die week is vaak erg vermoeiend, omdat we dan een paar nachten nauwelijks slapen. Gelukkig hebben we de overige weken om weer bij te komen. 🙂

Maar nu sinds twee weken is het slijm redelijk weg en gaat het eigenlijk weer heel erg goed. Qua ontwikkeling gaat Gideon lekker zijn eigen gangetje, maar hij maakt grote sprongen wanneer hij niet ziek is. En het eten gaat ook steeds ietsje beter. Een bord avond-eten voor hem is op dit moment bijvoorbeeld; wat stukjes paprika, twee cherry tomaatjes, 2 centimeter blokjes kipfilet, 1 krieltje en een bakje geitenyoghurt. En dan na anderhalf uur is zijn bordje bijna leeg… Geduld is een schone zaak 🙂


En dan is hij over een half jaar alweer 4 en mag hij naar school!
Wat is dat een raar idee zeg, je kleintje naar school. We hebben rondgekeken wat de mogelijkheden zijn qua scholen in de buurt en hebben nu een keus gemaakt voor een school die in onze ogen kan bieden wat Gideon nodig heeft. Het is lastig om te voorzien wat hij echt nodig heeft, maar ook wat hij aan zou kunnen. We willen voor Gideon ook qua school zo veel mogelijk proberen “normaal” te doen. Maar tegelijk werden we wel geconfronteerd met het feit dat er een aantal dingen niet zullen gaan zoals we hadden gehoopt. We hebben in ieder geval gekozen voor een school die Gideon extra hulp kan bieden indien dat nodig is. 

We blijven hem gewoon goed in de gaten houden, kijken wat lukt en wat niet. 
En voor nu genieten we enorm van elkaar, de weken die Gideon niet ziek is, zijn echt zo heerlijk! Vissen met pappa, rondje fietsen met het buurjongetje, in de zandbak, op de hoge glijbaan, naar monkeytown, naar de dierentuin, gezelligheid met familie en vrienden, muziek maken, spelen, naar de bieb, ijsje eten (wel geteld twee likjes).. Wat is er veel leuks te doen in de gezonde weken! Een heerlijk gezellig, sociaal, lief, eigenwijs en onwijs grappig mannetje is hij. God heeft hem zo mooi gemaakt en daar danken we Hem elke dag voor, ons wonder! 

Nog even 2 kleine filmpjes 🙂

Monkey-town

Samen vissen

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 5 van totaal 5
 

Liesbeth

vrijdag, 20-05-16 08:26

Wat een mooi mannetje is hij toch!! Mooi om te zien dat hij zo groot aan het worden is en al zo veel kan/doet. Een hele spannende tijd breekt straks aan, naar school gaan. Je kleintje laten gaan... Maar o wat worden ze dan wijs en komen met verhalen en dingen thuis die je hem niet zelf hebt geleerd. Dat is ook zo leuk!! Echt waar ;)
Lieve groet.

 

Daniëlle Koudijs

donderdag, 19-05-16 21:18

Mooi bericht en heerlijke filmpjes zeg! Super cute. :-) We bidden voor volledig herstel natuurlijk. En we danken voor Gideon maar zeker ook voor de lieve ouders die hij gekregen heeft. Jullie zijn toppers.

 

Joni

donderdag, 19-05-16 19:41

Haha super leuk die filmpjes!!
En wat een fantastische Papa en Mama heeft Gideon toch!

 

Marijke uit Leusden

donderdag, 19-05-16 19:38

Haha wat een leuke filmpjes. Een lief manneke, en Gideon geniet zo lekker. Heerlijk dat Gideon over een half jaartje naar school mag en kan.
Wat een zorg ook, velen onder steunen jullie in gebed, en dat is gewoon nodig. Heerlijk om te lezen dat je 3 tjes zo heerlijk genieten van en met elkaar. 3 toppertjes!!

 

Barbara Kroese uit Amersfoort

donderdag, 19-05-16 19:04

Wat fijn dat jullie zo kunnen genieten van jullie kanjer. Dankbaar dat het over het algemeen goed gaat. Jullie doen het supergoed!
Liefs, Barbara.

 
 
nl_NLDutch