Gideon, 1 jaar en 2 maand

We zijn nu samen ruim een jaar onderweg waarvan bijna een jaar echt thuis. Afgelopen kerst hebben we 2 weekjes vakantie gehad waar we ontzettend van hebben genoten. We waren er heel erg aan toe om even saampjes te zijn, zowel met z’n 2tjes als met z’n 3tjes. Even weer een moment van rust en tot elkaar komen.

Gideon is qua ontwikkeling op de goede weg. De laatste ontwikkeling is dat hij zich op trekt aan verschillende dingen als stoel en bank, waarna hij dan lopend op avontuur gaat langs de randen van de tafel en muur. Het is heel erg leuk om hem zo te zien ontwikkelen. Vooral om te zien dat hij heel snel dingen door heeft. Het duurt alleen vaak even voordat hij het fysiek ook echt kan. Maar het laat wel zien dat het een doorzettertje is.

Dat merkten we vooral afgelopen week waarin hij zijn eerste heftige griep te pakken had. Het begon vorige week dinsdag met spugen nadat hij drie weken helemaal niet gespuugd had. Eerst 1 a 2 keer per dag, maar dan heel heftig ook echt alles er uit tot er niets meer in zat. Daarna begon hij ook te hoesten. Zaterdag kreeg hij momenten van koorts, en zondag was hij helemaal gevloerd. Zo hadden we hem nog niet meegemaakt. Geen kracht meer om ook maar iets te doen. Je zag wel dat hij het soms probeerde, maar zelfs zwaaien was teveel. Zondag heeft hij dan ook zo’n beetje de hele dag en nacht geslapen.

We hebben vooral geprobeerd om hem in ieder geval genoeg vocht te geven, maar eten was een stuk minder. In het begin heeft hij nog voldoende binnen kunnen houden, al was dat een stuk minder dan “normaal”. Maar zaterdag en zondag heeft hij bijna niets gegeten. Alleen water gedronken, waar we af en toe wat honing door deden. We begonnen ons toch wel een beetje zorgen te maken, maar hij had af en toe nog een plas-luier en liet zo nu en dan even weten dat hij iets wilde.

Maar maandag begon hij gelukkig weer een paar hapjes te eten en was hij weer wat actiever. En gister (dinsdag) heeft hij weer halve voedingen op. Wel zijn we weer geschrokken van hoe snel hij moet inleveren op gewicht. Dat beetje vet wat hij had opgebouwd is weer verdwenen als sneeuw voor de zon. Vorige week hadden we hem nog gewogen op 8kg, en nu zat hij dinsdag weer op 7,4kg.

Gauw maar weer hard werken om die grammetjes in te halen.

En natuurlijk weer wat foto’s
(ook van de verjaardag)

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 2 van totaal 2
 

Eunice

vrijdag, 24-01-14 09:38

... maar als er stormen komen en raak jij ooit uit balans lieve Gideon, dan zal er Iemand achter jou staan. Iemand sterker dan jij. Samen zal het wel gaan. Hij en jij. Jij en Hij. Vertrouw dat maar Gideon. Jij bent buitengewoon. Jij bent jij!

Dit zingen wij nu voor jou met 6 man sterk en zegenen jou met alles wat goed voor jou is in de naam van Jezus Christus die jouw leven in Zijn hand heeft. X ook voor pappa en mamma!

 

Jolanda uit Amersfoort

woensdag, 22-01-14 21:45

Wat zijn jullie toch lieverds! En succes met weer op krachten/gewicht komen voor Gideon, liefs van Jolandap

 
 
nl_NLDutch