Gideon, 1 jaar en 4 maanden

Vorige maand was Gideon druk bezig met leren lopen. Van op de knietjes en dan zitten, naar zichzelf optrekken aan van alles om maar rechtop te komen. En dan lekker langs de kanten van de kamer en randen van tafels om de wereld te ontdekken. Zo leuk om die ontwikkeling te zien. Vooral hoe hij er zelf ook van geniet.

Los staan gaat nu steeds beter, en inmiddels zijn een paar pasjes zelf lopen ook geen probleem. Het gaat niet lang meer duren voor hij helemaal los gaat lopen 🙂

In januari/februari heeft Gideon behoorlijk gekwakkeld. Een dagje ineens 40 graden koorts en weken overgeven. Nachten wakker met een huilende Gideon, dan duurde het een tijd voor hij weer rustig was. Oorontsteking en tandjes waren de oorzaak van een aantal kwakkelende weekjes.

Gelukkig is dat allemaal voorbij en heeft hij er geen last meer van. Sterker nog, de afgelopen 4 weken gaat het super goed met Gideon. Niet overgeven of andere rare dingen. Het begint nu zelfs een beetje onbezorgd te worden, heerlijk! 🙂
 

We zijn Gideon aan het leren uit de beker te drinken, om zo ook op een andere manier vocht binnen te krijgen. We zijn al een tijdje bezig (vanaf maand 6), maar met wisselend succes. Dan ineens lijkt hij het door te hebben, pakt met 2 handen de beker en gaat eruit drinken. Voorzichtig drinken en niet gelijk achterover slaan zodat hij er nat van wordt moet hij nog leren, maar hij begint wel door te krijgen hoe het werkt. Het zou fijn zijn als hij op warme dagen in de zomer ook zelf wat kan drinken, maar ook dat hij nu wat hapjes kan gaan eten waar hij niet perse zijn vocht ook door hoeft te krijgen.

Al met al gaat het goed met Gideon. En daarmee ook met ons. Een nieuwe uitdaging die we erbij hebben gekregen is dat Marieke weer aan het werk moet. Het liefst zou Marieke fulltime voor Gideon willen kunnen zorgen, maar helaas is dat financieel niet mogelijk. Maar we zijn blij en dankbaar dat ze de tijd heeft gekregen om zo lang er volledig te kunnen zijn voor Gideon, zodat zij alle energie in de verzorging en het ‘eten’ van Gideon kon steken, en er 100% voor hem kon zijn als hij weer ziek was. 

Het is wel even behoorlijk schakelen omdat we nog niet heel erg bezig waren met dit hoofdstuk. En puzzelen hoe we dat het best met Gideon kunnen doen omdat hij (nog) niet zomaar naar een kinderdagverblijf kan en gewoon vaker ziek is dan andere kinderen. Maar goed, 1 stap tegelijk. Eerst maar even kijken waar Marieke werk kan vinden.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 5 van totaal 5
 

Annamarie

donderdag, 10-04-14 13:29

Eerst wil ik even zeggen wat een kanjer is Gideon !! Wat een kracht heeft hij! En jullie als ouders ook. Jullie kennen mij niet maar ben een oud klasgenoot van Myriam (de Bolster)! Via haar heb ik jullie ook gevolgd! Erg mee geleefd met de situatie! Nu het stapje verder : Werken! is het misschien iets voor Marieke om als Gastouder thuis aan het werk te gaan? Ik ben ook gastouder. En heb zelf 2 eigen kindjes ( 4.5 jaar en 1 jaar) waarvoor ik kan zorgen en bij ze kan blijven! Ik vind het heerlijk om vooral de eerste jaren voor mijn eigen kindjes te kunnen zorgen. Nu komen er dan overdag 3 soms 4 kindjes extra. Super leuk en leerzaam voor eigen kindjes met wie ze lekker kunnen spelen. En als je eigen kindje ziek is kan je ze thuis zelf verzorgen. misschien een idee ! Nou geniet van jullie mooie man en mocht je info willen kan je me vinden op facebook bij Myriam! Groetjes Annamarie

 

Marian Hogenhuis - van de

zondag, 23-03-14 16:15

Wat een prachtige foto's en berichten. Soms spiek ik even op jullie site. Heerlijk gevoel he dat het dan opeens onbezorgd mag zijn. Dat drinken komt vanzelf en o ja zomers extra vocht! Lekker zelf waterijsjes maken van wat limonade. Moeilijk om de stap naar werken weer te maken hoop dat jullie een hele lieve en begripvolle oppas voor jullie kanjer kunnen vinden. Succes daarmee. Op naar een heerlijk lente en zomer al lopende genieten van de fijne dingen in het leven.

 

Bart en Laura Starreveld uit Capelle aan den IJssel

zondag, 23-03-14 13:43

Wat fijn om een update te zien van de kleine grote man! Hij ziet er goed uit, met echte wangetjes;). Fijn voorjaar met elkaar, en sterkte met werken!

 

Marijke uit Leusden

zaterdag, 22-03-14 22:46

Wat een leuk filmpje. Gideon leert drinken, wat is hij gegroeid, heerlijk om de foto's te bekijken, een bijzonder kind.
Ik wens jullie veel genieten samen en wie weet werk je binnenkort en heb je goede oppas gevonden voor dit mooie jongetje.

 

Philip uit H\'sum

zaterdag, 22-03-14 12:04

Letterlijk stap voor stap. In alles...
Xpap

 
 
nl_NLDutch