Gideon 10 maandjes

Nog 2 maanden te gaan en hij is alweer een jaar.

(voor de zoveelste keer, maar het gaat écht snel…) Wat vliegt de tijd!


Vakantie

Twee weken terug waren we een weekje met vakantie. Voor het eerst met z’n 3tjes. We zaten in een stacaravan in Saarburg Duitsland. Mooie omgeving en het was heel erg gezellig. Alleen zijn we door het slechte weer 2 dagen eerder naar huis gegaan. De anderhalve dag waren heerlijk zonnig. Op de heenweg heeft Gideon de hele weg in zijn rompertje gezeten, zo warm was het. De volgende dag was lekker, maar daarna begon het minder te worden. Tot op het moment dat we niet eens buiten konden zijn vanwege onweer, kou, wind en regen. Maar we zijn op elk droog moment lekker naar buiten gegaan en hebben er enorm van genoten om even met z’n drietjes weg te zijn. Gideon heeft het ook enorm goed gedaan. Geslapen in zijn ‘reis-bedje’ en in de vakantie heeft hij ontdekt dat zijn avondhap toch wel erg lekker is! 🙂


Röntgenfoto

Vorige week hadden we een afspraak met de chirurg die Gideon (alle drie de keren) geopereerd heeft. We kregen de uitslag van de thorax-foto’s die eerder genomen waren om te zien of alles binnen in nog goed zit. Voor zover ze konden zien zag het er (in Gideon’s geval) goed uit. Zijn hartje zit nog steeds rechts en zijn middenrif zoals ze het hadden gerepareerd, prima strak. Het is een rare foto om te zien omdat het er niet helemaal ‘normaal’ uit ziet, maar we zijn blij dat het voor Gideon goed zit.
Verder vond de chirurg Gideon’s ademhaling flink hoog, maar we moeten er nog aan wennen dat het voor nu bij hem hoort. De volgende controle komt er een longarts mee kijken. De chirurg was verder enorm tevreden!

Sonde
Afgelopen vrijdag was Gideon al een paar daagjes ziekig en flink verkouden. Toen hij voor de zoveelste keer weer moest overgeven van het hoesten, kwam de sonde er ook weer uit. We hadden samen eigenlijk afgesproken dat we op korte termijn niet meer zouden proberen om de sonde er uit te laten, omdat het elke keer toch te snel was en het echt niet ging. Maar omdat het weekend was hadden we zoiets van, zullen we alleen even dit weekend zonder doen zodat zijn neusje en wang even vrij van plakkers kan helen en misschien scheelt het met hoesten en overgeven.

De voornaamste reden dat Gideon nog steeds een sonde had is omdat hij op een dag nog niet voldoende vocht binnen krijgt. Dit was vooral omdat hij nog steeds niet zo goed kan drinken. Eten ging redelijk, maar om per dag minimaal zo’n 500ml aan vocht binnen te krijgen ging het niet met eten alleen. Dat was de ervaring. In 600ml eten (fruithap, pap, hapje) zit gemiddeld zo’n 500ml vocht. Gideon redde het niet om 500 ml te eten op een dag, daar had hij de energie niet voor.

Zaterdag en zondag ging het met eten redelijk goed, maar niet voldoende om zo door te gaan. Maar Marieke durfde het nog wel een dagje aan, vooral omdat Gideon minder spuugde toen de sonde eruit was. Diezelfde dag is hij ineens super goed gaan eten! Zo goed dat hij ver boven het minimum zat (760ml eten= ong. 630ml vocht). Gisteren heeft hij wéér zo goed gegeten en vandaag gaat het ook weer goed. Zo goed heeft Gideon nog niet gegeten. Zou er dan eindelijk een ommekeer zijn?

Gideon zit zoveel beter in zijn vel zonder sonde. Het feit dat hij lekker met zijn neusje in het matras kan wroeten, hij veel meer geluid maakt en hij makkelijker kan slikken is zo fijn. Ook hoeven we ons nu geen zorgen meer te maken dat hij in bed zijn sonde er uit trekt. 

Sinds zaterdag zegt hij ineens “Mamma”!. Nu loopt hij de hele dag te ‘Mamama’en. en last but not least, hij kan zelf zitten! We merken echt dat hij steeds groter en sterker wordt.
We hebben geen idee of de sonde er nu definitief uit kan blijven. We moeten nog even overleggen met de diëtist uit het ziekenhuis of we Gideons vochtbalans zo goed op peil houden. Gebedspuntje 😉

We zijn ontzettend dankbaar dat Gideon zo ontzettend vooruit gaat op alle punten.  

En natuurlijk hoort bij maand 10 ook een nieuw fotoalbum!

Update 28-09-2013
Helaas hebben we de sonde toch weer in moeten brengen. Het lukte Gideon sinds donderdag helemaal niet meer om voldoende vocht binnen te krijgen. We zijn dankbaar voor de dagen die we even zonder sonde konden meemaken en we merken dat we steeds dichter bij de dag komen dat hij helemaal zonder kan. 🙂 

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 11 van totaal 11
 

Marijke uit Leusden

dinsdag, 15-10-13 08:51

Wauwww wat een goed nieuws berichten.
Wat heerlijk hè als het allemaal " normaal" mag gaan.
We blijven bidden, voor jullie en het mooie manneke..
Dank voor de leuke foto's en de video's......
Veel liefs en zegen toegewenst......

 

Joni Vlijm uit Amersfoort

woensdag, 02-10-13 10:19

Vanochtend ff alle foto's en filmpjes bekeken!
Wat een leuke filmpjes!!

XJoon

 

Joke en Ton Hilhorst uit Leende en een ziekenhuisbed in Nijmegen

dinsdag, 01-10-13 22:50

Lieve Marieke en Nathanaël,
Wat fijn om dit verhaal te lezen.
Het is nog een beetje vallen en opstaan maar ik hoop dat Gideon binnenkort echt buiten de sonde kan.
Als jullie nog eens hier in Nijmegen zijn en ik ook...
Welkom!!!
Veel liefs uit het UMC

 

Elza&Evert en Eliza uit Scherpenzeel(GLD)

zondag, 29-09-13 15:55

Lieve Kanjers,
Wat heerlijk en bijzonder mooi dat we weer even een kijkje mogen nemen in jullie leventje. Wat gaat de tijd snel...En jullie mogen oprecht trots zijn op jullie mannetje. Hij is echt een kanjer!!! En jullie als ouders ook hoor:). Fijn dat jullie ook even konden genieten van jullie vakantie. We blijven bidden voor jullie en zeker voor het puntje van de sonde. We bidden dat ook hierin een wonder mag gebeuren. lieve groet van ons 3en en speciaal voor Gideon een knuffel van Eliza

 

Denise

zondag, 29-09-13 14:17

Ha lieverds,

Net heerlijk genoten van de foto's en filmpjes van Gideon. Vooral die met dat 'trucje', geweldig! Jammer dat het weer soms wat tegenviel op vakantie, maar de rit in de stoeltjeslift neemt niemand jullie af ;)
Wat een lekker ventje en wat fijn dat alles zo goed gaat! Liefs xx

 

Tonneke

woensdag, 25-09-13 21:55

Wauw! Dat is geweldig nieuws!!! Mama, mama, mama, wat zal je hart smelten!!! :D

 

Jan Dirk en Silvia

woensdag, 25-09-13 21:01

Wat een goede berichten allemaal! En wat genieten om al die foto's en filmpjes te zien!

 

Yvonne Geelhoed uit Almere

woensdag, 25-09-13 20:24

Wat een geweldige berichten om te lezen en wat een heerlijk mannetje is het! Ik hoop heel hard met jullie mee dat hij nu sonde vrij mag blijven! Heel veel succes!

 

Bart en Laura Starreveld uit Capelle aan den IJssel

woensdag, 25-09-13 18:53

Bedankt dat we weer even mogen kijken in jullie leven! Wat fijn om te lezen dat het goed gaat en dat Gideon zelfs al kan zitten! Alle goeds weer voor jullie 3!

 

Mam

woensdag, 25-09-13 16:29

Lieverds, wat genieten wij weer van alle foto's en filmpjes en dan die kabelbaan....inderdaad, adem inhouden.:)Heel veel liefs voor jullie alle drie!

 

Harry & Marcelle

woensdag, 25-09-13 12:46

Wat een goede berichten allemaal over Gideon, helemaal super zoals het nu gaat. Hoop dat dit mede voor een stuk rust gaat zorgen, waardoor het voor jullie ook weer wat (ge)makkelijker wordt. Geniet maar lekker van deze fijne situatie en tot gauw.

Harry & Marcelle

 
 
nl_NLDutch