Gideon, 2 jaar en 8 maanden

Tijd voor een update!

Het gaat goed met Gideon. Hij helaas wel nog regelmatig ziek, maar sinds hij 2 jaar is gaat het gelukkig met minder heftig overgeven gepaard. Je merkt aan alles dat hij aan het groeien is en ook sterker wordt. Praten gaat nog niet heel goed, maar we zien (en horen) wel ontwikkeling en verbetering. Het is een vrolijk ventje, die ook af en toe heerlijk aan het peuterpuberen is. We genieten enorm van hem.

We zijn een aantal weken geleden voor het eerst samen echt met vakantie geweest vlakbij Limoges – Frankrijk. 9 uur met de auto, een camping met bijna geen mensen wegens het voorseizoen. Niks anders dan natuur, geen internet, 30 graden met een verkoelend briesje, en winkels op een half uur rijden afstand. We hebben ons vermaakt met het beekje op de camping met rivierkreeftjes en stenen, wandelingen, spelen met water, lezen, spelen, heerlijk! Daar hebben we ook voor het eerst met Gideon “gezwommen”. Als hij eenmaal aan het koude water gewend was wilde hij er niet meer uit. We hebben er ongelofelijk van genoten!


Een zorgpuntje:
Sinds 4 maanden heeft Gideon op zijn rug een bult ter grootte van een half ei. Het is vrij plotseling ontstaan, in eerste instantie maakten we ons niet echt zorgen. De huisarts en de kinderarts in Amersfoort konden na wat onderzoek niet ontdekken wat het zou kunnen zijn. Daarom zijn we nu ook weer een paar keer in Nijmegen geweest voor een longfoto, echo en een afspraak met de chirurg, maar daar kwam ook geen duidelijkheid van. Wat ze uitsluiten is dat het een vet-bult is of een spier-hernia wat eerder gedacht werd. Er lijkt iets van binnenuit de buikholte naar buiten te drukken en de chirurg noemde de mogelijkheid van een reactie op de hechting die om zijn rib heen zit.
Wij vonden het vanaf het begin “te toevallig” dat het op de zelfde hoogte ontstaan was als de plek waar hij is geopereerd, maar we willen ook niet gelijk het ergste denken. 

Volgende week moet Gideon voor een MRI naar Nijmegen om eindelijk te zien wat er nou echt aan de hand is daar binnen. Daarvoor zal hij ook weer onder narcose moeten omdat je er een half uur stil voor moet liggen. Hopelijk kunnen ze dan goed zien wat er precies aan de hand is en wat er aan te doen valt.

Gelukkig heeft Gideon op dit moment zelf geen last van de bult (afgezien van kriebel), en de onderzoeken vindt hij eerder interessant dan eng. Maar dit is wel weer een vervelende nieuwe wending. We gaan zien wat er gaat gebeuren. God is er bij.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 7 van totaal 7
 

Marijke Van den heuvel uit Leusden

donderdag, 13-08-15 17:59

Hallo lieve familie,
Hoe gaat het met jullie?
Ik hoop,dat het goed met jullie gaat.
Weten jullie iets over de MRI van Gideon?
Zodatnik weet waarlijk,voor bidden kan.
Sterkte rust en vrede bid ik je toe, lfs van mij.

 

Ria den Hartog uit Hlversum

woensdag, 05-08-15 23:59

Ha Marieke en Nathanael,

Net jullie blog gelezen. Mooi om zo'n update. kwetsbaar en best wel spannend. Ik denk aan jullie. Wat zeker is: "Ik zal er zijn" groetjes Ria d H

 

Els de Graaf

woensdag, 05-08-15 16:14

We bidden mee.
Onze God is een God van wonderen!!!
Heel veel sterkte en liefs.l

 

Frank en Sandra Obdam uit Lichinga!

dinsdag, 04-08-15 23:06

lieverds, we lezen/ bidden/ leven met jullie mee! Jullie zijn geweldig, wou dat jullie even langskwamen om 'te worshippen' hier. Maar doen jullie het daar, doen wij het hier en uit de aanbidding vloeit Gods tegenwoordigheid en die hebben we nodig! Knuffel!

 

Barbara uit Amersfoort

dinsdag, 04-08-15 13:37

Lieve Marieke en Nathanael, wat fijn dat het beter gaat met Gideon, maar wel weer een spannende tijd voor jullie wat de bult op zijn rug betreft. Nu dus afwachten wat de MRI uit gaat wijzen, we bidden dat het snel duidelijk mag worden wat er nu aan de hand is. Dikke knuffel van ons!

 

Peter Dijkstra uit Puttershoek

maandag, 03-08-15 23:02

Fijn om de update te lezen, maar wat balen dat het kereltje (maar ook jullie) weer door zo'n gedoe heen moeten...
Heel veel sterkte en hopelijk, tot gauw!
Groetjes ook van Jennifer.
Peter

 

Debby

maandag, 03-08-15 20:37

Hey Lieverdjes,
Wat fijn om weer wat te lezen. Goed om te horen dat er dingen beter en goed gaan. Heel veel sterkte met afwachten en alles wat er bij komt kijken. Ja God is er bij en dat zal Hij altijd blijven doen, want dat is een deel van wie Hij is. Dikke knuffel!!

 
 
nl_NLDutch