Gideon 9 maanden oud!

Ongelofelijk, wat gaat de tijd snel!

Gideon is inmiddels 9 maanden oud en we hebben de tijd van ons leven met z’n drietjes. Het is geweldig om als gezin thuis te genieten en Gideon op te zien groeien tot een eigen karaktertje.

Gideon is nu langer uit de buik dan in de buik, en we zijn nu langer uit het ziekenhuis dan in het ziekenhuis. De mijlpaaltjes vliegen langs!

Inmiddels heeft Gideon twee tandjes met de derde op komst. Hij is lekker aan het ontwikkelen en wordt met de dag sterker. Hij weegt inmiddels 6,8 kg. Dat is nog steeds te weinig, maar hij groeit en volgt zijn eigen ‘groeilijntje’.

Qua voeding gaat het ook steeds beter, hij eet 3 tot 4 kleine maaltijden zelf. Fruit vindt hij heerlijk en ook pap gaat er vaak erg goed in, groente gedoogt hij. 🙂

Het is nog niet voldoende om helemaal zonder de sonde te kunnen. Vooral het drinken is een uitdaging. Om ervoor te zorgen dat hij dagelijks voldoende vocht binnen krijgt moet hij ook ‘dunnere’ vloeistoffen leren drinken en dat gaat nog lastig, hij verslikt zich nog elke keer.  

Een puntje wat nog achterblijft is de energie van Gideon. Hij heeft nog steeds heel veel slaap nodig en is snel moe. Dit zien we met name terug als hij dingen wil ondernemen waar hij niet voldoende kracht of energie voor heeft. Je ziet gewoon dat hij meer wil dan zijn lichaampje aan kan. Zijn koppie is eigenlijk al veel verder ontwikkeld dan zijn lichaam. Maar al met al wordt hij wel steeds sterker, ontwikkelt hij zich onwijs snel en kan hij steeds meer ondernemen.
 

Met ons gaat het nu ook redelijk goed. Beiden kunnen we veel rust gebruiken. De grootste uitdaging voor ons is dat we te snel weer teveel willen doen. Dit is altijd al wel een valkuil geweest en er is zoveel leuk, maar we merken dat we daar vaker (door moeheid en energie) op terug gefloten worden en dat we meer nee moeten zeggen. Vooral omdat ons gezin nu de prioriteit heeft, maar ook door de dingen die we samen hebben meegemaakt die nog meer tijd vergen om te verwerken. We hadden niet verwacht dat die verwerking nog steeds zo veel energie zou vragen. 

Gisteren is Marieke met Gideon (en oma) naar Nijmegen geweest voor een controlefoto van zijn middenrif om te zien of alles nog zit zoals zou moeten. Hier krijgen we volgende week meer over te horen. Ook is er een echo gemaakt om te zien hoe het met zijn nieren gaat. Er is sinds de vorige keer niet zoveel veranderd. Aan 1 nier is nog steeds een verwijding te zien, maar ze lijken erg goed te functioneren en er is eigenlijk geen reden meer voor bezorgdheid. De antibiotica moeten we nog wel even voortzetten.

De weken vliegen voorbij. We hebben nu redelijk onze draai gevonden als gezinnetje, maar moeten nu nog even onze draai zien te vinden in het “gewone leven”.

We gaan binnenkort even een weekje op vakantie, de eerste keer met z’n 3tjes! We zijn er erg aan toe en zien er heel erg naar uit. Lekker wandelen, spelen met Gideon, uitrusten, lezen, zeg maar.. ‘gewoon’ VAKANTIE!  

Last but not least, weer een nieuw Fotoboek (maand 9) van Gideon! 🙂

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 9 van totaal 9
 

Danielle uit Veenendaal

zondag, 08-09-13 15:26

:-) Geniet lekker van elkaar en jullie kanjer!!

 

Marijke uit Leusden

donderdag, 05-09-13 23:29

Hallo lief gezinnetje,
Heerlijk om je berichtjes te lezen.
En alle lichtje puntje die er genoeg zijn.
Ook blijft er puntjes die je zorgen baart, en steeds weer om gebed vragen. Alles is in de hand van God Hij weet er van en ziet jullie ventje en ziet jullie als ouders, en ziet je zorgen en je genieten, en blijf vooral genieten, fijne vakantie, echt verdient veel liefs.....

 

Alinde Knepper uit Elburg

dinsdag, 03-09-13 22:12

Wat fijn om deze berichten te lezen!! En wat een heerlijk ventje is t toch zeg..
Geniet van jullie vakantie en elkaar!
Jullie zijn kanjers!
Liefs Alinde

 

Maya Bouman uit Nw Lekkerland

zondag, 01-09-13 23:44

Wat fijn om zulke positieve en fijne berichten te lezen, we blijven aan jullie denken hoor, veel sterkte en een fijne vakantie waarin jullie misschien nog wat meer kunnen bijkomen.Een hartelijke groet

 

Tiny Heek uit Bunschoten

woensdag, 28-08-13 23:32

Mooi om weer eens te lezen hoe het met Gideon en jullie gaat. Wat een lekkerbek, en wat is hij al groot! Aan die ogen zal je hem volgens mij zijn hele leven blijven herkennen, zulke kijkers!!

Jullie zijn bijzondere mensen, en God's plan met jullie staat vast. Het is echt een getuigenis om te lezen hoe jullie in deze situatie staan. Hoe je omgaat met tegenslag, en hoe je vasthoudt aan Zijn belofte en trouw. Kippenvel krijg ik ervan.

Hou vol en ga zo door. God zorgt.
Tiny Heek.

 

Alette

woensdag, 28-08-13 17:57

Wat fijn om weer een update te lezen! Wat een fijne berichten allemaal. Geniet van jullie vakantie!

 

Debby

woensdag, 28-08-13 13:26

Wat heerlijk om te lezen dat jullie de tijd van je leven hebben en ontzettend genieten. En wat ontzettend lochisch, maar lastig dat het blijft zoeken naar de juiste balans in energie. Goed voor jezelf zorgen is voor veel mensen een uitdaging, maar als je dan zoveel op je bordje krijgt dan word die uitdaging wel extra extra groot. Jullie zijn top ouders! Jullie doen het super! Jullie zijn een voorbeeld voor vele. Voor mij vooral in de enorme hoeveelheid liefde die jullie geven, wat zich uit op tal van gebieden. En we blijven gewoon bidden voor alles wat jullie ook maar eventueel nodig zouden kunnen hebben. Blessings, liefs Debby

 

Harry & Marcelle

woensdag, 28-08-13 13:05

Goed om deze positieve verhalen te lezen, wat fijn voor jullie 3en!
En wat lastig is het om die balans te vinden, kan de zoektocht goed voorstellen en de energie die dat weer kost. Maar jullie geven zelf al aan, dat jullie eigen gezinnetje op de 1e plaats komt en dat is helemaal terecht.

Geniet van de welverdiende vakantie en hopelijk zien wij jullie aankomende zondag nog, als dat niet teveel energie kost (wat we zeer kunnen begrijpen, doe wat goed voor je is).

 

Elvera Brouwer

woensdag, 28-08-13 10:14

Wat geweldig om te lezen! Alle foto's en filmpjes bekeken wat een heerlijk ventje en af en toe enorm ondeugende koppies:) geniet straks van jullie vakantie!
Heel veel geluk!

 
 
nl_NLDutch