Gideon, anderhalf jaar!

Wat een heerlijk ventje is Gideon toch. Hij is ondernemend, onderzoekend, lief, gevoelig, knap, sterk en een enorme doorzetter!

Terugkijkend is Gideon vanaf zijn eerste verjaardag elke maand een week ziek geweest. Dat waren elke keer heftige weken, omdat Gideon dan elke dag ontzettend veel spuugde. Vooral op alle avonden spuugde hij dan alles uit, tot er echt niets meer in zijn maagje zat. Vorige week was het eindelijk minder heftig! We hebben goede hoop dat hij in de zomermaanden minder ziek zal zijn.

Gideon loopt nu bijna los, hij blijft een behoedzaam mannetje. Heel voorzichtig loopt hij stukjes los, maar het liefst blijft hij langs de kanten van de kamer/tuin/omgeving lopen. Met het mooie weer heeft Gideon de tuin helemaal ontdekt en eigenlijk wil hij niet meer anders. Zodra we beneden komen ’s ochtends wijst hij naar buiten en ‘zegt’ “DIE”!!! Het leren praten gaat bij Gideon iets langzamer dan gemiddeld, maar dit wijden wij vooral aan het feit dat hij met 11 maanden pas écht veel geluid ging maken, toen zijn sonde er uit was. Hij ontwikkelt zijn spraak erg goed en er komen steeds meer klanken bij. Pappa en Mamma zegt hij de hele dag door en soms lijkt hij ook ‘die’ en ‘nee’ te zeggen. Met het ‘nee’ zeggen kom je bij het volgende: de peuterpuberteit… 🙂
Veel ouders zullen al zuchten bij het onderwerp. Gideon is in de peuterpuberteit terecht gekomen. Echt niet zo erg als ‘de verhalen’ vaak zijn, maar voor ons is het overduidelijk. Vooral als hij iets niet mag, kan hij zich laten vallen en heel hard met zijn handen op de grond slaan. Hij houdt zijn adem in of hij gooit met dat voorwerp waarmee niet lukt wat hij wil. Dit komt vooral doordat hij grenzen aan het opzoeken is, dingen niet altijd gaan zoals hij wil en omdat hij zich nog niet goed kan uiten met woorden. Gelukkig weten we al aardig hoe we Gideon even tot rust kunnen laten komen, dat scheelt een hoop frustratie bij ons allemaal. Tot nu toe valt het alles mee en we zijn benieuwd hoe zijn karakter zich gaat ontwikkelen!

Veel mensen vragen: “Hoe gaat het nu met Gideon?” 
Ons antwoord: Het gaat goed met onze kanjer. Het is niet altijd goed om te vergelijken, maar als we dat toch doen met kinderen die dezelfde start als Gideon hebben gehad, mogen we ontzettend dankbaar zijn! Hij is en blijft ons grote Godswonder. 

Wij vinden Gideon de leukste anderhalf jarige die er bestaat! 🙂


En natuurlijk ook weer tijd voor een nieuw fotoalbum

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 3 van totaal 3
 

Inge

donderdag, 29-05-14 14:47

Prachtig!!! heerlijk om de foto's en filmpjes te hebben gezien, dank jullie wel!!!

 

Jan Dirk en Silvia

maandag, 26-05-14 20:51

O-oh, de peuterpuberteit… Veel plezier ermee;-)
En geniet vooral van jullie leuke mannetje!

 

Jannieka Scheinhardt ter Borg uit Sellingen

donderdag, 22-05-14 19:22

Wat fijn te lezen dat het zo goed met Gideon gaat en zich goed ontwikkelt. Heerlijk ook voor jullie,zomaar kunnen genieten.;)

 
 
nl_NLDutch