Gideon dag 10 (van het ecmo plekje af)

11.30u

We zitten nu vanaf vanochtend nog in het ziekenhuis omdat we weer even moeten wennen aan Gideon’s nieuwe schema. Hij krijgt nu sinds gisteren vaker en meer voeding, maar daarmee veranderen zijn verzorg momentjes ook. Begonnen we net een beetje te wennen aan een dag schema, moeten we alles even weer opnieuw plannen. Maar dat hebben we er graag voor over. We willen natuurlijk zoveel mogelijk bij voedingsmomenten zijn zodat we deze zelf kunnen geven.

Gideon lijkt wat last te hebben van de CPAP, wat niet raar is omdat het net een grote snorkel op zijn neus is. Dit weerhoudt hem er niet van om zijn hoofdje te draaien waardoor hij regelmatig klem komt te zitten. Hopelijk gaat hij zo snel mogelijk over op de low flow zodat hij meer bewegingsvrijheid krijgt en minder onhandige dingen aan zijn hoofd.

Maar voor de rest gaat het alweer heel erg goed met hem. Hij heeft een goede nacht achter de rug en vanochtend (waar wij bij stonden) heeft hij voor de eerste keer zijn luier onder gepoept. Klinkt gek, maar we stonden bijna te juichen. Nu lijkt eindelijk alle meconium (wat een verstopping kan veroorzaken) uit zijn lijfje. Dit helpt ook weer om de voeding beter door te laten lopen.

Hij gaat er steeds beter uit zien en wordt (voor ons gevoel) ook steeds meer baby met wat minder slangetjes.

22.45u

Ik heb vanavond anderhalf uur met Gideon gebuideld. Wat was dat een bijzonder momentje. Dat kleine lijffie op mijn borst, hem helemaal rustig kunnen bekijken terwijl hij sliep en hem zachtjes knuffelen. Daar kan ik wel aan wennen 🙂

Ook was hij weer even aan de low flow, maar hij moet er nog steeds hard voor werken om genoeg zuurstof binnen te krijgen. We zijn benieuwd hoe snel hij dat onder de knie gaat krijgen.

Gideon neemt inmiddels 8 x 15ml voeding en er komt bijna niks meer terug. Dus het zou ons niks verbazen als hij morgen misschien naar 8 x 20ml gaat. En hij begint weer wat gewicht terug te krijgen. Zijn geboortegewicht was 3400g en hij woog net voor hij met voeding begon (2 dagen geleden) ongeveer 3200g. Gister woog hij inmiddels 3300g dus hij zal weer snel op geboortegewicht zijn.  Je merkt aan alles dat de voeding hem goed doet. Gezond kleurtje, weer wat dikkere beentjes en vooral betere lever en darm werking.

And last but not least, hij is naar een nieuw plekje verhuisd. Dezelfde afdeling (IC) maar niet meer op een “ECMO plekje”. Nu ligt hij tussen zo’n 10 andere kindjes wat een stuk gezelliger is, maar ook iets drukker met meer piepjes en alarmpjes. Maar wel een stap vooruit!

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 22 van totaal 22
 

Hanneke uit amersfoort

zondag, 02-12-12 13:16

Wat heerlijk dat het zo goed gaat met Gideon! Zo gaaf om te lezen dat hij elke keer weer stappen vooruit gaat. Geniet lekker met z'n drietjes van elkaar.

 

Paula Brouwer

zondag, 02-12-12 12:41

Echt cool!
Mijn hart is zoooooo blij....
xxx

 

Joke en Ton uit Leende

zaterdag, 01-12-12 23:19

Wat fijn dat jij, Nathanaël, ook een tijd met Gideon kon buidelen. Bijzonder! En nu weg van de ECMO en langzamerhand op weg naar huis...! Slaap lekker en veel liefs

 

Inge

zaterdag, 01-12-12 23:05

Heel erg hartelijk bedankt dat jullie steeds de moeite nemen om een berichtje te schrijven! Veel liefs en welterusten!

 

Marijke uit Leusden

zaterdag, 01-12-12 22:40

Dit was een bijzondere dag........super in gebed en gedachten bij jullie...
Liefs van mij...

 

Wilfred en Christine

zaterdag, 01-12-12 22:24

Fantastisch! Wat fijn dat t zo goed gaat! Tsja poepluiers zijn erg fijn.... ZEGEN!

 

Arno&Eunice

zaterdag, 01-12-12 21:03

Dankbaar voor jullie poepmoment! ;-) Heerlijk...

 

Martine Voogd uit Amersfoort

zaterdag, 01-12-12 20:56

wat een stuk is die Gideon zeg!! wat een super mooie momenten. wat zijn we dankbaar voor elke overwinning. hier aan tafel werd zelfs hartgrondig gedankt voor de poep van Gideon. voor deze keer maken graag we een uitzondering voor "vieze" woorden aan tafel:) Goed en trouw is onze God!!

 

Paula Brouwer

zaterdag, 01-12-12 18:05

Bijzonder! Bijzonder! bijzonder!
En wat heeft Gideon mooie ogen. Prachtig foto's met Marieke samen!
Liefs

 

judith en martin blommert uit berghem

zaterdag, 01-12-12 17:16

Zoo herkenbaar jullie verhalen! Wij beleven het net zo!ook wat jullie schrijven over de poepluier ;-) ligt gideon al op zaal of nog niet?wij zijn inmiddels een verdieping hoger en gaat goed hoor alleen spuugt ze regelmatig. We hopen dat julie ook snel naar boven mogen of wat dichter bij huis!

 

Corry Dercksen uit Naarden

zaterdag, 01-12-12 17:09

Wat ontzettend fijn dat het zó goed gaat met Gideon, heel fijn om te lezen ik ben zoooooo blij voor jullie.
Wat een ontzettend mooi gedichtje hebben jullie gemaakt. het zegt alles. prachtig.
geniet van jullie mooie zoon. dikke kus alledrie.

 

peter en geriette van diermen

zaterdag, 01-12-12 16:46

Wat een geweldige berichten. We zijn zo blij voor jullie én jullie kindje. Geniet er lekker van.

 

Yvonne Nijs uit Almere

zaterdag, 01-12-12 15:38

Wat fijn om elke dag deze positieve berichten te lezen. En elke dag wordt de kans groter en groter dat jullie nog heel lang mogen genieten van poepluiers en veranderingen van ritme!!
Geweldig!
Liefs, Yvonne

 

Arianne

zaterdag, 01-12-12 14:16

Ik zou bijna zeggen 'raak er maar aan gewend' ;-) Volgens mij is dat de hele babytijd, dat zodra je denkt, we hebben een ritme, het ritme weer anders is ;-).

Wat onwijs fijn om zoveel goede berichten te horen! Super dat Gideon het zo goed doet, en dat jullie ons daar zo trouw van op de hoogte houden. God is goed! En jullie zijn geweldige ouders. Geniet! X

 

Harry & Marcelle

zaterdag, 01-12-12 13:51

Wat fijn om al deze positieve verhaaltjes elke dag weer te lezen. Het maakt ons ook blij en kijken uit naar de dag, dat jullie met Gideon in de straat lopen te wandelen en dat we dan even in de wagen kunnen kijken hoe hij al weer gegroeit is.

We blijven duimen voor jullie allemaal, het is jullie zeer gegund.

 

Elza&Evert en Eliza van de Kamp uit Scherpenzeel(GLD)

zaterdag, 01-12-12 13:39

Lieve Marieke&Nathanel en Gideon,
Wat een goede en fijne berichten allemaal.
We zijn zo dankbaar voor jullie dat jullie kleine,dappere,streke manntje het zo goed doet allemaal.
Geniet van de mooie momenten samen met Gideon.
lieve groet van ons

 

Mattanja uit Harderwijk

zaterdag, 01-12-12 13:24

Ik vroeg mij eigenlijk af of zijn longen nu net zo volgroeid zijn als kindjes zonder zijn aandoening of zijn zijn longen vergeleken met hen een stukje kleiner?

 

Bart en Elvera

zaterdag, 01-12-12 12:44

Wow wow, geen woorden voor! Geweldig!
Geniet van jullie mannetje! Een zoon om trots op te zijn!
God bless you!
Liefs, Bart en Elvera

 

B&E uit tijdelijk vanuit Curacao

zaterdag, 01-12-12 12:27

Wow, wow, wow!!! Geen woorden voor deze geweldige vooruitgang.
We zijn dankbaar!

 

Inge&KJ,A,J,C

zaterdag, 01-12-12 12:00

Wij willen hier allemaal samen wel in een groots berglandschap gaan staan en juichen en juichen en juichen en dat de echo het eindeloos laat weerklinken. Dan komt het ietsjes bij het overweldigende blije gevoel wat we hebben voor jullie!

 

Fam . de Bar

zaterdag, 01-12-12 11:44

Heel ontroerende en mooie foto's van het buidelen, wat moet dit een heerlijk gevoel zijn voor je Marieke, maar ook voor jou Nathanael om je vrouw en kind zo te zien. en dat jullie juichen om die kleine dingen is helemaal niet gek hoor, het zijn zulke mijlpaaltjes en allemnaal even bijzonder. Een hele fijne dag weer toegewenst met elkaar.

Liefs van ons

 

Joke en Ton uit Leende

zaterdag, 01-12-12 11:41

Wat fijn dat het zoooooo goed gaat! Iedere dag beter en beter! Geniet ervan!

 
 
nl_NLDutch