Gideon dag 105 – 2 weken thuis!

Wat is Gideon een heerlijk en makkelijk ventje. Hij lacht, speelt, slaapt, drinkt (!) en hij huilt alleen als er echt wat is. We maken steeds meer contact en het lijkt wel of Gideon elke dag nóg een beetje vrolijker wordt. 

Gisteren zijn we naar de kinderarts in Amersfoort geweest en er zijn twee dingen waar de aandacht op ligt:
– Groei: Gideon is over de hele linie te weinig gegroeid. Dit komt omdat het ademen hem nog steeds veel meer energie kost dan andere kindjes. Hij krijgt in de borstvoeding al protifar en bmf (extra eiwitten en caloriën), maar als het in de komende weken niet beter wordt, krijgt hij nóg meer toevoeging in de voeding… 

– Infecties: Gideon is erg vatbaar voor infecties, waardoor we heel voorzichtig met hem moeten zijn. We moeten hem voorlopig behandelen als een pasgeboren baby. Dus als kraamvisite verkouden is, moeten we het helaas afzeggen. Als iemand een koortslip heeft moeten we uit de buurt blijven. Ziek worden is natuurlijk niet zo erg, maar omdat Gideon op dit moment nog wat zwakker is, zou het bij hem ernstiger kunnen verlopen en een ziekenhuisopname kunnen betekenen en dat willen we natuurlijk niet! 

Nathanaël is deze week 5×5 uur aan het werk. Dit probeert hij op te bouwen tot zijn normale werkweek van 40uur. Best pittig, want de vermoeidheid van de afgelopen twee jaar zit er nog behoorlijk. 

Ik begin mijn ritme met Gideon een beetje te vinden. We hebben het erg gezellig saampies en hij hoort nu helemaal bij ons. 

Omdat Gideon nog steeds veel energie kwijt is aan het ademen, slaapt hij ook meer dan andere kindjes. Maar zoals de artsen meerdere malen zeiden: Slapen is het beste medicijn! 🙂 
Ohja, het drinken gaat in heel kleine stapjes vooruit. Hij vindt het heel interessant en leuk, maar na 10-15ml is hij erg moe en vindt hij het wel genoeg. Ik ben benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen! 

Het wordt een beetje saai misschien, maar we blijven dankbaar en blij. Het is geweldig om Gideon in ons leven te hebben – nu echt hélemaal!

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 20 van totaal 20
 

Maya Bouman uit Nw Lekkerland

zondag, 17-03-13 20:00

Lieve ouders,

Fijn om positieve berichten te lezen, wij bidden voor groei voor Gideon, zegen voor jullie, elke dag kracht voor het verzorgen van Gideon en voor het " gewone" dagelijkse leven, kracht voor Nathanael weer aan het werk te moeten en.... veel vreugde
Lieve groeten

 

annemarie van Leeuwen uit maarssen

maandag, 11-03-13 09:21

Hey guys,

niks saai, cool om mee te mogen lezen / leven zo!!!
goed bezig mensen!!!
Dikke knuffel!

Annemarie

 

Gertrude

zaterdag, 09-03-13 20:49

Steeds blij en dankbaar om jullie goede berichten over Gideon te lezen. Gods levensvreugde, nabijheid en liefde toegebeden!

 

Michael & Esther

zaterdag, 09-03-13 13:33

Niks saai.....heerlijk om te lezen dat het goed met jullie 3-tjes gaat! Daar worden we blij van!
Lekker blijven genieten en alle zorgen proberen los te laten! God zorgt voor jullie 3-tjes!
Liefs van ons

 

Marion Boekhoff-Obdam

zaterdag, 09-03-13 08:35

Hallo! Wat leuk om stiekem een beetje met jullie mee te kijken in jullie leventje, en wat enorm gaaf dat jullie een zoon hebben! Echt bijzonder!
Bijna saai he, als Gideon zoveel slaapt! Maar van slapen worden ze groot toch? En dat is uiteindelijk de bedoeling :-) En van het kijken naar slapende baby's wordt je zelf ook heel rustig.
Groetjes,
Marion

 

Eveline de Jong Last

vrijdag, 08-03-13 17:30

Beter saai blij en dankbaar, dan saai sip, moe en teleurgesteld. Toch!! God is goed! Geniet ervan samen, van harte gegund!

 

Klaudia

vrijdag, 08-03-13 13:08

niks saai lieverds, zo goed te horen. Lekker genieten en dankbaar wat wil je nog meer. x x x

 

Christa & Sjoerd uit Leusden

vrijdag, 08-03-13 08:18

tis helemaal niet saai! Lieverds! Gewoon vet om regelmatig op de hoogte te blijven en die dankbaarheid......Echt, dat mag toch!
We zijn met jullie dankbaar, heeeel erg zelfs!

Geniet ervan!

Liefs

Chris & Sjoerd

 

Jan en Caroline Brak uit Kaapstad

donderdag, 07-03-13 19:07

Lieve Nathanael en Marieke,
Ook vanuit Zuid Afrika hebben we jullie weblog de afgelopen maanden gevolgd en bijgehouden. Wat hebben jullie een spannende, bijzondere tijd meegemaakt.
We zijn met jullie heel blij dat Gideon thuis is en wensen jullie heel veel zegen en kracht toe.
Psalm 55:22 las ik vanmorgen, dat sprak mij erg aan.
veel liefs,
Caroline

 

tamara van walsum

donderdag, 07-03-13 13:31

Tjonge tjonge met vol bewondering hebben we jullie gevolgd de afgelopen 2 jaar.
Echt het positivisme straalt van elke blog af, jullie zijn echt fantastisch en nu heerlijk genieten!
Wat een preachtig winder is jullie Gideon!

 

Eunice

donderdag, 07-03-13 09:10

Yes, een berichtje!
Elke dag blijf ik hier nog kijken en steeds blij als het saai is of geen bericht is, dan gaat het goed! Als hier de snotneuzen voorbij zijn dan bel/mail ik snel een keer. Wil jullie zo graag live bewonderen. Voor nu, geniet heerlijk lieve mamma! Wauw, JE BENT MAMMA en dat thuis :-) X

 

Debby

woensdag, 06-03-13 22:12

Lieve Kanjers, saai? nee jho, vol verwachting tjeck ik meerdere keren per dag jullie blog, en het blijft heerlijk om te lezen dat jullie genieten en dankbaar zijn. En ik blijf vol verwachting mee bidden net zo lang als nodig is. Wand we gaan natuurlijk voor jullie hele gezin voor volledig herstel in alle fasette van jullie kostbare leven. Wat is het geweldig dat hij toch is gaan drinken, en wat zegt dat veel over jullie liefde en geduld. Wouw respect. Dikke knuffel

 

Elza&Evert en Eliza

woensdag, 06-03-13 20:27

Lieve Kanjers,
Ook wij zijn trouwe volgers van jullie blog..
Elk moment checken we even of er nog nieuws is..
Zoals vandaag..
We bidden dat jullie klein,dappere man groter mag groeien en dat de voedingen ook beter/meer mogen en kunnen worden..
Maar we zijn zo dankbaar dat er steeds kleine stapjes genomen worden.We bidden ook dat Nathanael weer de kracht en de enrgie mag ontvangen om zijn werk te mogen doen.
lieve groet en een knuffel van ons 3en

 

Tamara van de Groep

woensdag, 06-03-13 20:00

Lieve schatten,
Ook hier een 'volger' die stiekem nog elke dag even op jullie site kijkt om nieuwe berichten te lezen. Zegt iets over de betrokkenheid moet je maar denken :-)
Maar het ontroerde me ook echt jullie zondag met z'n drietjes te zien. Als de kroon op alle gebeden. Dit was de eerste keer dat wij hem 'echt' konden zien, terwijl we ons al zo verbonden voelen. Zelfs onze kinderen hadden dat..... Bijzonder.....
Heerlijk dat het zo goed gaat, dat hij zo tevreden is zegt alles! Hij heeft het zo goed bij jullie, en je herstelt nergens zo goed als thuis :-) En we blijven natuurlijk meebidden voor het verdere aansterken, bescherming en de laatste stapjes tot volledig herstel!
Liefs,
Tamara (en familie)

 

Marijke

woensdag, 06-03-13 19:32

Lief gezinnetje,
Wat heerlijk dat je zo kan genieten, en zo positief blijft dat is een groot goed,
Ik lees ook je blogs en leef mee met jullie 3tjes. Liefs van mij.....

 

Hanna&Matthieu

woensdag, 06-03-13 19:00

Wow, dag 105 alweer... Ook wij kijken elke dag nog op jullie blog (minstens 3x ofzo) :)

Fijn dat het goed gaat met jullie en jullie ventje. Super dat Gideon in elk geval geinteresseerd is in drinken (fles?) :)

Doe lekker rustig aan en geniet!! Wij genieten mee.

Veel liefs!

 

Joke en Ton uit Leende

woensdag, 06-03-13 18:42

Wat fijn om zulke positieve berichten te lezen!
Wij hopen dat het iedere dag beter en beter zal gaan met Gideon en met jullie!
Heel veel liefs en alle goeds!

 

Esther A uit Amersfoort

woensdag, 06-03-13 18:36

Wat leuk om weer iets te lezen, ik kijk ook elke dag eventjes "om een hoekje" op jullie blog!
Vond het zooo bijzonder om Gideon en jullie te zien afgelopen zondag! Ook dapper hoor, want hij is en blijft inderdaad nog een kwetsbaar manneke.
Wat fijn dat het drinken zo'n interessante uitdaging blijft voor Meneertje! Hopelijk bouwt hij zijn krachten steeds meer op door goed te slapen en de juiste voeding die hem doet groeien.
Blijf vooral goed voor jezelf zorgen, jullie beiden ;-) Wat pittig om die 40 uur te gaan draaien in de nabije toekomst, Nathanael,...pff! Sterkte en wijsheid!

 

Bart en Esther uit Hoogland

woensdag, 06-03-13 18:02

Ha lieverds,
Blijf alsjeblieft schrijven, want we kijken nog dagelijks uit naar nieuws. En we blijven natuurlijk voor jullie bidden. Geef heel goed je grenzen aan, want alleen jullie kunnen voelen wat je nodig hebt. Dikke knuffel van ons.

 

Inge

woensdag, 06-03-13 17:18

Wat heerlik om dit te kunnen lezen, zo veel dank voor het delen!
Heel veel liefs en Gods nabijheid in alles toegebeden.
In verbondenheid, Inge

 
 
nl_NLDutch