Gideon dag 111

Het gaat nog steeds heel goed met Gideon en hij begint ook langzaam maar zeker steeds beter te groeien. Hij weegt nu ongeveer 4770g. Nog steeds te weinig met zijn lengte van meer dan 60cm, maar hij groeit wel. Ook begint hij steeds meer te ontwikkelen. Hij heeft zijn handjes ontdekt en begint er achter te komen dat je daar dingen mee kan doen. Zoals je handen in je mond steken of er andere dingen mee naar de mond brengen. Leuk om die ontwikkeling te zien.

We hebben afgelopen week 2 keer een kapotte sonde gehad die lekten. Daardoor hebben we Gideon 2 keer onnodig moeten plagen door een nieuwe sonde in te moeten brengen. Wat is dit een niet leuk werkje zeg… Het enige positieve is dat we er wel steeds beter in worden.

Het zelfstandig drinken gaat nog niet heel veel beter, maar hij drinkt nu ongeveer 10ml per keer, waar hij zo’n drie kwartier mee bezig is. Een goed begin en we gaan gewoon door met proberen. Hij krijgt er wel steeds meer lol in en dat is ook een goed teken.

Gideon slaapt nog steeds heel erg veel. We merken dat dingen doen (zoals bijvoorbeeld een wandeling) hem al heel veel energie kost. Hij beleeft alles zo intens en lijkt alles met grote ogen in zich op te nemen. Soms een beetje saai dat hij zoveel slaapt, maar op zich wel fijn dat hij zijn rust zo goed kan pakken. De momenten dat hij wakker is, is hij vrolijk en blij. Hij spuugt ook steeds minder, maar dat is ook afhankelijk van wat we op een dag met hem doen. Laatst hadden we (achteraf gezien) echt een te drukke dag gehad, waarna hij de hele nacht en dag erna heel veel heeft gespuugd. Daarom blijven we voorlopig voorzichtig met zijn energie. 

Vorige week zijn we voor het eerst in een lange tijd en voor het eerst met Gideon naar het grafje van David geweest. Het was fijn maar ook heel raar om daar weer te komen. Vooral omdat het 2 verhalen zijn die zo op elkaar lijken met zo’n ander verloop die dan ineens zo dicht bij elkaar komen. Voor het eerst (soort van) compleet ‘als gezinnetje’…

Zondag 7 april gaan we Gideon opdragen in de kerk. Met het opdragen van Gideon willen we laten zien dat we geloven dat wij hem van God hebben ontvangen en  dankbaar zijn dat wij voor hem mogen zorgen. We geven Gideon als ouders als het ware terug aan God om zo te zeggen dat hij niet van ons is maar van Hem, en dat we Gideon op willen voeden zoals Hij dat wil. Dit doen we in onze (kerk) gemeente Rafael Amersfoort omdat dit onze geestelijke familie is en we hen ook hier bij nodig hebben.

In het ziekenhuis (en nog steeds) gaven we Gideon elke avond weer heel bewust terug aan God voordat we weg gingen, omdat wij het leven (Gideon’s leven) niet in de hand hebben en niet weten hoe de toekomst zal zijn. We kunnen het alleen maar terug geven aan degene die Gideon wel in Zijn hand heeft en een hoopvolle toekomst voor hem heeft. 

We wilden heel graag iets van een kraamfeest rondom het opdragen organiseren om iedereen die op kraamvisite wilden komen de gelegenheid te geven om even langs te komen om Gideon te zien. De afgelopen 3 weken hebben we alleen nog maar de opa’s, oma en onze broers en zussen op kraamvisite gehad en als we op dit tempo iedereen die langs wil komen langs laten komen zijn we pas klaar als Gideon twee is šŸ™‚

Het liefst zouden we hem aan iedereen willen laten zien en iedereen de gelegenheid geven om hem te ontmoeten omdat we zo ongelofelijk trots op hem zijn. Maar als we reĆ«el zijn gaat dit waarschijnlijk niet lukken. Op dit moment kan Gideon vanwege zijn gezondheid beter niet op een plek zijn waar veel mensen/kinderen in een kleine ruimte zijn. Dit heeft de kinderarts ons echt op het hart gedrukt. Maar ook kan hij dat op dit moment qua energie niet trekken met zoveel indrukken tegelijk.

We vinden het heel jammer om te moeten zeggen, maar we denken wel dat dit het verstandigst is. Mocht je toevallig in de gelegenheid zijn om zondag 7 april bij het opdragen te zijn dan kun je Gideon in ieder geval even (al dan niet van een afstandje) zien. We weten niet of we dan ook in de gelegenheid zijn om je persoonlijk te spreken, maar weet in ieder geval dat we het heel erg leuk zouden vinden als je komt.

De dienst op 7 april begint zoals altijd om 10.00u en het adres kun je op deze site vinden.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 6 van totaal 6
 

Eunice

zaterdag, 16-03-13 07:45

Goed om te lezen! We blijven meebidden en aan jullie denken! X

 

tonja danker uit zeewolde

vrijdag, 15-03-13 11:19

Lieve mensen wat leuk al jullie goede berichten te lezen. Fijn dat het goed gaat met jullie manneke. Maar ook wij blijven bidden voor jullie hoor!

 

Martine Voogd uit Amersfoort

dinsdag, 12-03-13 22:23

lieve bikkels,
we blijven voor jullie bidden, want we gaan nog steeds voor volledig herstel, volledige energie, en volledig gewicht:)!!!

 

Inge

dinsdag, 12-03-13 22:19

Lieve Marieke, Nathanaƫl en Gideon,
Jullie horen helemaal bij elkaar met z'n 4-en, ik kan me voorstellen dat het heel bijzonder is om daar samen te zijn. Wat fijn om de foto van Gideon bij het mooie grafje van David te mogen zien, dank jullie wel.
Wat fijn om zo wat van jullie te lezen.
We zien uit naar 7 april en zullen er zijn!
Kusje voor Gideon. Heel veel liefs.

 

Evert&Elza en Eliza

dinsdag, 12-03-13 21:52

Lieve kanjers,
We zijn zooo trots en blij,dankbaar voor jullie!!
Geniet van elkaar!!
lieve groet en een knuffel van ons 3en

 

Debby

dinsdag, 12-03-13 11:28

Lieve Lieverds, wat bijzonder allemaal weer om te lezen, en wat maken jullie veel mee. Wat zal het zo 7 april een feest zijn. Een dag waar ik al heel lang naar uit kijk, ondanks dat het van een afstandje zal zijn, zal ik er onwijs van jubellen en intens van genieten. Ik snap heel goed dat het voor hem, en ik denk ook voor jullie beter is om de rust goed te bewaken, ik heb er bewondering voor hoe jullie met zo veel geduld, en liefde, stapje voor stapje, dag voor dag leven,. Zijn trouw kleurt de morgen! Dikke knuffel

 
 
nl_NLDutch