Gideon dag 125 – Onderzoeken

09.30

Allebei brak “geslapen” maar we voelen ons wel redelijk. Gideon heeft de hele nacht liggen woelen. Hij vindt die lowflow maar niks en het was pas vanochtend dat hij een beetje rustig in slaap was. Vanochtend een paar keer weer geprikt voor bloed omdat de buisjes bloed die vannacht afgenomen waren gestold en dus onbruikbaar waren.

Vandaag krijgt Gideon een CT-scan. Gister hadden ze het nog over een echo en foto, nu dus CT-scan. En daar krijgt hij weer contrastvloeistof voor in zijn maag. Alleen zitten we nu te wachten wanneer dat allemaal zal gaan gebeuren en wat de planning een beetje zal gaan worden. We hebben nog niemand gesproken die ons echt even een beetje kon inpraten over de situatie en over het hoe en wat.

Onduidelijkheid en wachten. Dit hebben we niet gemist van het ziekenhuis.

En dan loop je gister avond over de gang naar de auto en dan kom je onderweg 2 stellen tegen die we nog kennen van een maand geleden. We hoopte al dat we geen “bekenden” tegen zouden komen, maar blijkbaar zitten er hier een paar ouders nog steeds. En dan hoor je even kort de verhalen van wat er zich dan in hun leven in een maand heeft afgespeeld. Het blijft toch heel raar om in dit wereldje te belanden. Helemaal om er dan even uit te zijn en er dan weer in terug te komen. Het is niet te beschrijven en niet te bevatten als je het zelf niet hebt meegemaakt. We beseffen ons nu temeer hoe bijzonder het is om “gewoon” thuis te zijn. Die tijd kan niemand meer van ons afpakken. Nu hopen dat we het snel weer mogen voortzetten.

Op dit moment zijn we dankbaar en verdrietig. Dankbaar dat we hier nu zijn en dat de situatie niet erger heeft kunnen worden. Verdrietig dat Gideon misschien voor de 3e keer geopereerd moet worden. Vooral om hem nu te zien en te weten wie en hoe Gideon is maakt deze keer toch weer moeilijker dan de vorige keren. We leggen ook deze dag weer in Gods handen.

11.00u

Om half 12 zal Gideon een echo krijgen van hart en long(vaten) om te zien of daar iets mee is. En ergens vanmiddag (nog niet in de planning maar wel aangevraagd) een CT-scan met contrastvloeistof. Hopelijk kunnen ze dan zien wat er nou precies aan de hand is. Er zijn verschillende dingen mogelijk. En opening in het middenrif, of een bolling van het middenrif (verslapping van het middenrif, het zelfde als de 2e keer) of misschien toch iets van een ontsteking in de longen. En als ze denken te weten wat het is en er is een operatie nodig zal er eind van de middag meteen geopereerd worden (waarbij we zelf een slag om de arm houden dat de kans groot is dat dan morgen wordt gezien de ervaring met planning hier).  We wachten vol spanning af.

Gideon ook want die begint toch wel trek te krijgen omdat hij niks meer gehad heeft na 04.00u en zit nu zijn handjes op te eten…

15.15u

De echo en CT-scan zijn achter de rug en Gideon heeft ze als een dappere held doorstaan. Ondanks alle gepruts en gefriemel aan zijn lijf blijft hij een lachebekkie. Dat is toch wel bijzonder. Kunnen we van leren 🙂

Nu is het afwachten wat de conclusie zal zijn. We hebben een kamer gekregen in het RMhuis. Dus we hebben in ieder geval weer een uitvals basis.

16.20u

Ok, dus toch weer een bolling in het middenrif. Dat is de conclusie van de artsen. Een beetje het zelfde als de vorige keer maar dit keer met o.a de maag en milt naar boven. Dat verklaart achteraf ook weer het meer spugen en ook het rare kokhalzen de laatste tijd.

Ze hebben met het artsenteam weer uitvoerig besproken wat het beeld is en wat ze er aan willen doen. Wat ze dit keer bij de operatie willen doen is het slappe gedeelte (weer) reven (bij elkaar trekken en vast naaien) net als vorige keer, maar dit keer met eroverheen nog een kunststof patch voor extra stevigheid. Normaal gesproken willen ze als het mogelijk is het liefst een oplossing met lichaamseigen materiaal. Dat is ook de reden dat ze dit de vorige keer niet hebben gedaan. Maar omdat het nu bij Gideon niet zeker is of dat dit keer wel zal blijven zitten willen ze het voor de zekerheid extra verstevigen met een patch.

Voor vandaag was er geen plek meer in het OK schema (waar we gelukkig een beetje rekening mee hadden gehouden) dus zal hij morgen geopereerd worden. Hoe laat weten we nog niet, maar hij staat nu als eerste op de lijst.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 18 van totaal 18
 

tamara van walsum uit vastfontein pretoria

woensdag, 27-03-13 06:16

Lieve Marieke en Nathaniel,

Wat ongelofelijk moeilijk toch weer voor jullie en voor jullie kleine man!
Maar wat mooi dat God moederinstinkt heeft gegeven.
We hopen dat Gideon snel geopereerd mag worden en dan weer heel snel mag opknappen, en dat het euvel dan nu ook echt volledig verholpen mag worden!
Dikke knuffel voor jullie, jullie zijn kanjers!

 

famke

woensdag, 27-03-13 00:12

Hallo lieverds!

Wat fijn dat de artsen erachter zijn gekomen wat er aan de hand is! Wel weer even wennen om weer in het ziekenhuis te zijn. En morgen weer een operatie. Er wordt weer veel met Gideon gedaan... Maar wat is het een sterk mannetje! En jullie ook kanjers! Ik hoop en bid dat de operatie goed mag gaan. En hopelijk ook voor het laatst... Het is zo'n aanslag op dat kleine lijfie van hem... Maar hopelijk weer zo'n snel herstel en dat het hem echt goed doet! Ik hoop snel weer eten bij jullie thuis te kunnen afgeven! ;-) houd vol met Hem! Liefs

 

Benjamin

woensdag, 27-03-13 00:08

Gideon en jullie zijn in mijn gebeden. dikke knuffel, Ben

 

Klaudia

dinsdag, 26-03-13 22:05

lieve schatten, wat een schok! Ik zit net te facebook'en zie via Daniela een berichtje bij Nathanaël. Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ik was zo blij juliie te zien vorige week en die kleine man. Ik bid weer voor jullie. Sterkte, wat moet ik zeggen? knuffel en liefs en zegen van onze kant.

 

Martine Voogd

dinsdag, 26-03-13 20:15

Op de bres voor de kleine grote man!

 

Marijke

dinsdag, 26-03-13 19:53

Neen ik kan niet voelen en ervaren wat je allemaal door maakt en door moet maken. En dan Gideon het dappere manneke, het is gewoon niet voor te stellen, maar het is allemaal zeer heftig. Ik bid jullie kracht troost bescherming en hoop toe. Dank U Heer dat U er bij bent, al is het moeilijk te bevatten wat je allemaal doormaakt. Toch is God erbij. Liefs.....in gedachten en gebed leef ik mee met jullie.....

 

Rachel en Jelle

dinsdag, 26-03-13 16:43

Ha lieverds!
Gelukkig weten jullie nu in ieder geval meer..nu afwachten op de operatie...erg heftig jongens...
Heel veel rust en kracht. En we bouwen met zn allen weer een muurtje van gebed als ik de reacties zo zie!! Amen!

 

Gerard & Aleid

dinsdag, 26-03-13 16:43

Lieve alle3, he bah, balen, verdrietig, why??? We zijn verbonden met jullie in de kracht van onze Hemelse Vader! Xx

 

Joni

dinsdag, 26-03-13 15:34

Wat een super kereltje is Gideon ook! lekkere vrolijkert! we houden van jullie en denken de hele dag aan jullie!
hug, Joon en de rest

 

Miranda k uit veenhuizen

dinsdag, 26-03-13 15:22

Vanuit mijn eigen recente studie rondom infant mental health en ouderschap. alsook vanuit mijn huidige psychotherapie (om onze verliezen en medische dingen te verwerken rondom onze kinderen....) vanuit dat referentie kader schrik ik zo van jullie bericht. ik las hoeveel gewicht het verwerken ineens aanvoelde. en dan nu weer zo onwerkelijk terug in de wereld van het ziekenhuis te zijn.

je kan niet alles bevatten wat het doet met jezelf en ook nog voelen wat het doet met Gideon. het kost allemaal tijd en aandacht. Voor nu wordt veerkracht geeist. Zegen daarin!

 

Karline uit Amersfoort

dinsdag, 26-03-13 12:47

Nog altijd in onze gedachten, bidden we veel voor jullie.
Wachten en onduidelijkheid zijn dan zo vervelend! Heel veel sterkte en Zegen.

Al is de dag gevuld met pijn
en brengt de nacht geen rust.
Al is aan t einde van lijn
mij heilig vuur geblust.
Mijn God ik ben U toegewijd,
U bent mij kracht, mijn rots.

Zijn trouw duurt tot in eeuwigheid,
Zijn liefde laat nooit los.
Zijn trouw duurt tot in eeuwigheid,
Zijn liefde laat nooit los.
(opwekking 714)

Liefs, Matthijs en Karline

 

Carla van osnabrugge

dinsdag, 26-03-13 12:08

Lieverds, ik keek net naar de foto's, met een liefdevolle moeder en haar kind...en dacht... wat een mooi kind, wat een scheet is het toch... Het breekt mijn hart dat jullie nou weer hier doorheen moeten. "de hemel, zo hoog als de hemel, zo hoog als de hemel is Zijn trouw...." We hebben geen andere troost.. Here, help !!

 

Gea uit Hoogland

dinsdag, 26-03-13 12:00

Lieve schatten, heel veel sterkte en kracht!
Zijn rust en vrede in dit alles, alle liefs!

 

Hanna Wolff uit Amersfoort

dinsdag, 26-03-13 11:19

Lieve N&M,
Succes met al dat (af)wachten en de spanning :( ik wens jullie veel rust&vrede toe. We wachten met jullie af.
We houden onze ogen op Jezus
veel liefs en xxx voor kleine gidje

 

Esther A uit Amersfoort

dinsdag, 26-03-13 11:09

Lieve Marieke en Nathanael, ik wil jullie bemoedigen met een overbekende tekst, en ik bedoel het absoluut niet "goedkoop" maar bid dat de tekst jullie zal dragen en optillen boven deze dag(en) uit. "Wees in geen enkel ding bezorgd, maar laat in alles, door gebed en smeking met dankzegging, jullie verlangens bekend worden bij God. En de vrede van God die alle verstand te boven gaat, zal jullie hart en gedachten bewaren in Christus Jezus." Ik bid dit jullie toe, voor elk moment van deze dag. Dat Gods vrede jullie zal omvatten, zal vangen en bedekken! "Jezus, U heeft het leven in overvloed bedoeld voor Gideon. Uw hand is op zijn leven. Dat Uw kracht op hem is en hem spoedig zal herstellen." Lieve groet, Esther.

 

annelies busstra uit amersfoort

dinsdag, 26-03-13 10:44

We blijven jullie onophoudelijk voor de troon van Vader brengen.
Dikke knuffel

 

Marianne de Groot uit Almere

dinsdag, 26-03-13 10:36

Moeilijk he, hoopvolle en blijde momenten die dan weer zo in een keer veranderen in zorgvolle momenten. Je wordt dan zo heen en weer geslingerd in je emoties.
We bidden jullie Gods kracht toe en nabijheid ook voor Gideaon.

 

Joke en Ton uit Leende

dinsdag, 26-03-13 09:52

Wat moet dit moeilijk voor jullie zijn! En wat een stommiteit om het bloed te laten stollen...%^*+=$##¥!!!!!! Moet Gideon wéér geprikt worden....
Wij hopen dat de communicatielijnen deze keer soepel zullen zijn en dat jullie snel duidelijkheid zullen krijgen! Heel veel sterkte lieverds!

 
 
nl_NLDutch