Gideon dag 131 – wat een dag

Vannacht bij Gideon geslapen en (we hebben om en om al een paar nachten) elk uur op de klok voorbij zien komen. Gideon was erg onrustig en dat is eigenlijk de hele dag door gegaan. Maar nu had hij vanaf 04.00u niet echt meer geslapen en was af en aan ook moeilijk rustig te krijgen. Dan weer een hazeslaapje om vervolgens weer onrustig verder te gaan.

Alleen vanmiddag om 13.00u heeft hij 2 uurtjes achter elkaar geslapen, net op het moment dat we een brunch hadden met de familie in de grote ruimte voor het strand/zee. Dat was dan wel weer goed getimed. We hebben hem op afstand met skype in de gaten gehouden dus we konden even weg ­čÖé

Maar vanavond was best even pittig en de emoties bij ons hoog.

Gideon had vandaag nog steeds flinke koorts. En dat met 3x daags een flinke paracetamol zetpil. En bij wakker zijn was hij eigenlijk aan 1 stuk door zachtjes een beetje aan het jammeren. Duidelijk dat hij zich niet lekker voelt maar wat het nou precies is weten we gewoon niet. Het lijkt niet op pijn en meer op honger, maar geen idee wat het precies kan zijn. Je gaat dan weer aan vanalles denken.

Hadden we rond etenstijd Gideon eindelijk weer in slaap gekregen en eten opgewarmd, kwam er een arts naar hem kijken vanwege de koorts. Moest Gideon onderzoeken dus hij weer wakker en onrustig. Na het bezoek van de arts niet meer tot rust gekomen en uiteindelijk koud geworden eten gegeten met Gideon slapend op de borst. Vervolgens de arts weer terug dat ze eigenlijk nog een bloed kweekje wilden nemen om te zien of er misschien een infectie in het bloed zit. Dit was gister ook al gedaan maar omdat de koorts aangehouden had wilden ze er nog 1 doen om te kijken of daar misschien meer uit kwam. Gideon weer wakker maken en terug op zijn bedje om bloed te prikken. Uiteindelijk een ader in zijn hoofd geprikt omdat zijn handen en voetjes niet meer goed te prikken zijn. Er meteen maar een infuusje van gemaakt voor het geval dat, en ze hadden nu toch al geprikt. Dus nu had Gideon een lomp onhandig infuusje op de zijkant van zijn hoofd. Vervolgens Gideon weer gekalmeerd en ingestopt. Wilden ik net afscheid nemen en naar huis toe (Amersfoort) om deze week weer te gaan werken. Komen ze met een mededeling dat ze nu nog een foto willen maken van Gideon’s borst om te zien of er niet iets met zijn longen of middenrif is. We waren al gaar van zo’n rare dag, maar nu begonnen we ons toch weer een beetje zorgen te maken met dat soort verzoeken. Vervolgens Gideon weer wakker en met infuus rack en bed over de gang op weg naar een andere afdeling om een foto te gaan maken. Daar aangekomen moest Gideon uitgekleed worden (probeer dat maar eens met alle infuusjes en lowflow draadjes) en rechtop zittend met zijn armpjes omhoog vastgehouden worden door mij en een verpleegster om vervolgens 2 foto’s te maken. Gideon flink overstuur. Verpleegster struikelt ook nog even over infuus draadje. Gideon weer terug op bedje na het maken van foto’s. Zakt zijn saturatie. Lichte paniek. Blijkt de zuurstof fles niet goed te werken. Probleem wordt gelukkig snel gevonden en na ontdekking opgelost. Saturatie stijgt weer. Terug naar de afdeling. 21.00u, inmiddels alweer een uur na zijn voeding dus Marieke zijn voeding halen en ik hem weer aankleden omdat het in de foto ruimte te koud was. Trekt Gideon per ongeluk aan zijn infuus in zijn hoofd. Infuus eruit, Gideon overstuur. Bloed overal. Lek gedicht en weer verder aankleden. Eindelijk zijn voeding aangehangen (aan zijn nieuwe sonde die we vanmiddag hebben vervangen omdat de oude lekte, alweer). Hem ingepakt en na korte tijd redelijk onder zijl terwijl wij gespannen wachtte op de uitslag van de foto’s.

Het is een ietswat snel verhaaltje, maar zo chaotisch als het over komt was het ook. Maar dan ook nog met emoties enzo… Je maakt wel vaker van dit soort chaotischiteit mee in het ziekenhuis, maar dit was wel weer een uitblinker.

Gelukkig kwam de uitslag van de foto’s snel en bleek daar niks bijzonders op te zien te zijn. Wat een opluchting. We waren alweer op vanalles voorbereid. Wat er in zo’n korte tijd weer aan zorgen op je af komen. En toen was het 22.00u. Tijd om te gaan. Ik een weekje naar Amersfoort vanwege werk want het is niet te doen om vanuit Nijmegen heen en weer te gaan. En Marieke bij Gideon op het kamertje.

11.00u

En toen was ik thuis. Even van me af schrijven.┬áEn dan nu slapen…

En hopelijk Marieke ook want die stuurde me net nog een kus via WhatsApp…

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 13 van totaal 13
 

Klaudia uit almere

woensdag, 03-04-13 19:32

Tjonge wat een heftige toestanden daar allemaal. Petje af voor jullie hoe je er steeds weer door heen slaat. Met Gods hulp alleen kan je dat. We bidden voor een snel en goed herstel. Veel sterkte daar en een dikke knuffel voor jullie alle 3 X X X

 

Eunice

dinsdag, 02-04-13 20:49

Allemensen wat een verhaal!
Onvoorstelbaar, woorden schieten tekort.
Ik wou dat ik zoveel meer voor jullie kon doen, maar alles wat ik kan bedenken wat ook nog nut heeft is bidden bidden bidden.
God, grijp in!

 

marijke

dinsdag, 02-04-13 20:05

ach lieverds niet voor te stellen wat je meemaakt. maar door je verhaal in het inleven zag ik een 8tbaan van emoties onzekerheden verdriet het even niet meer weten.
Ik vind jullie zo moedig, en dan zeg je natuurlijk dat je wel moet, maar jullie gaan ervoor voor dat kleine lieve manneke jullie manneke. Heer ik geef deze 3 kanjers in UW handen, veel liefs....

 

Evert&Elza en Eliza

dinsdag, 02-04-13 18:09

Lieve Kanjers,
Tjonge wat een heftige dag zeg!!!
We leven zo met jullie mee..
We bidden dat dit allemaal gauw voorbij mag zijn.
Dit is echt niet fijn.
We bidden jullie ook kracht toe om al deze gebeurtenissen een plekje te kunnen geven.Maar dat jullie ook samen weer een hoop volle toekomst tegemoed mogen gaan.
Weet dat we ook om jullie heen staan!
liefs van ons 3en

 

Fran├žoise

dinsdag, 02-04-13 14:02

Wat heftig allemaal voor jullie als ouders maar ook voor Gideon. Ik leef met jullie mee! Liefs, Fran├žoise

 

Natanja

dinsdag, 02-04-13 13:41

Zo langs de zijlijn kan ik niet anders dan toch enorm met jullie meeleven. Wat een achtbaan van emoties is dit voor jullie! Het lijkt mij ook dat je af en toe zou willen dat artsen zich wat meer inleven in je kind. Even van te voren nadenken in plaats van steeds overnieuw die kleine wakker maken. Je weet dat ze het beste met Gideon voor hebben, maar toch kan ik me voorstellen dat het als ouder soms vet slikken kan zijn. Je geduld wordt danig op de proef gesteld. Ik hoop van harte dat Gideon nu snel gaat opknappen. Hij is zo geliefd en zo gewenst! Wens jullie alle kracht toe om vol te houden voor jullie lieve Gideon!

 

Natanja

dinsdag, 02-04-13 13:40

Zo langs de zijlijn kan ik niet anders dan toch enorm met jullie meeleven. Wat een achtbaan van emoties is dit voor jullie! Het lijkt mij ook dat je af en toe zou willen dat artsen zich wat meer inleven in je kind. Even van te voren nadenken in plaats van steeds overnieuw die kleine wakker maken. Je weet dat ze het beste met Gideon voor hebben, maar toch kan ik me voorstellen dat het als ouder soms vet slikken kan zijn. Je geduld wordt danig op de proef gesteld. Ik hoop van harte dat Gideon nu snel gaat opknappen. Hij is zo geliefd en zo gewenst! Wens jullie alle kracht toe om vol te houden voor jullie lieve Gideon!

 

corriejanne michon uit Amersfoort

dinsdag, 02-04-13 12:04

Lieve moedige, prachtige kinderen van God, wat een verhaal. Ik houd het al niet droog, laat staan.....
Ik bid jullie Gods nabijheid en vrede toe, genezing voor Gideon, dat dappere kereltje.
Hoop dat rust en stabiliteit snel komt.
Hele dikke liefs!

 

Esther A uit Amersfoort

dinsdag, 02-04-13 11:15

Ach, ach, ach!! Wat een rollercoast! Zit zelf bijna met tranen deze "chaos" te lezen, wat zal het jullie hebben gedaan!! Oneindig veel sterkte, moed, kracht, vrede van God onze Vader. En genezing voor Gideon!

 

Evert van de G

dinsdag, 02-04-13 08:59

Lieven mensen wat een vreselijke achtbaan waar jullie in vast zitten. Het is op afstand achter een computer al moeilijk om emoties een plek te geven hoe moeilijk moet het dan wel niet zijn als het je eigen kind kleinkind of neefje is!? Jullie blijven alle drie kanjers van de eerste orde. Ik durf het eigenlijk niet te zeggen maar houdt moed Hij is bij jullie. Lieve mensen sterkte en Gods zegen. We zouden Hem wel eens even uit de de hemel willen sleuren om jullie nader bij te staan maar.... nou ja woorden schieten te kort groetjes en blessings van de Groepjes

 

GSX

dinsdag, 02-04-13 00:22

Jongens wat een verhaal.. wat een dag!
Ik gun jullie en bid t jullie dan ook van harte toe, een heeeeel lange en goede nachtrust. Zodat je alledrie kunt bijkomen en Gideon juist verder kan genezen en herstellen.
Dikke knuffel van ons

 

Mirjam Moh uit Amersfoort

dinsdag, 02-04-13 00:13

Heftig,heftig allemaal! Hoop dat Zijn rust en vrede over jullie in
A┬┤foort en Nijmegen zal zijn en dat jullie alle 3 toch enkele goede uren van rust tegemoet gaan. Liefs. Denk aan jullie..

 

pap

dinsdag, 02-04-13 00:00

Ach lieverds, wat een dag inderdaad. Ik hoop dat jullie desondanks een goede nacht hebben. Alle drie. In vertrouwen..... X

 
 
nl_NLDutch