Gideon dag 134

Dagschema voor Gideon

 • 07.45u – schone luier en zetpil
 • 08.00u – voeding en antibiotica
  • 09.30u – voeding klaar
 • 11.45u – schone luier
 • 12.00u – voeding
  • 13.30u – voeding klaar
 • 14.00u – antibiotica
 • 15.45u – schone luier en zetpil
 • 16.00u – voeding en ranitidine
  • 17.30u – voeding klaar
 • 19.45u – schone luier
 • 20.00u – voeding en antibiotica
  • 21.30u – voeding klaar
 • 23.45u – schone luier en zetpil
 • 00.00u – voeding
  • 01.30u – voeding klaar
 • 02.00u – antibiotica
 • 03.45u – schone luier
 • 04.00u – voeding en ranitidine
  • 05.30u – voeding klaar

Het schema voor Gideon is redelijk strak. Met name door de medicijnen, maar ook omdat de voeding zolang het over de sonde loopt niet door hem zelf bepaald kan worden. De dingen die we daar naast dan voor onszelf doen zoals eten en kolven e.d zijn redelijk variabel. Dat hangt ook heel erg af van of Gideon lekker slaapt of onrustig is. En of we alleen zijn of met z’n tweetjes.

We doen het liefst alles zelf. Niet alleen omdat we gewoon ons eigen kind willen verzorgen. Maar ook omdat het gewoon het meest praktisch is. Je bent er bij want 1 van ons slaapt bij hem. En als er iets piept kan het rustig 5 a 10 minuten duren voor er iemand komt. Als Gideon moet eten kan het zo een half uur later komen. Als hij een zetpil moet of medicijn moet en hij slaapt net of al een tijdje, dan weten wij hem slapend te houden. En we gaan niet tegen hem praten als hij slaapt met zijn ogen half open en zeggen, ben jij nog wakker jochie? Ja, daarna wel. En dan kan pappa of mamma weer een half uur ernaast gaan zitten om hem weer in slaap te krijgen.

Het verschilt wel heel erg per verpleegkundige. Maar met 3 verschillende verpleegkundigen per dag en meestal een nieuw iemand die Gideon nog niet kent ben je vaak het zelfde aan het uitleggen. En elk persoon heeft een andere werkwijze en manier van doen. Om het voor Gideon daarom zo rustig mogelijk te houden en een beetje te zorgen voor structuur is dit voor ons een intensieve, maar waardevolle investering.

Gelukkig word er wel heel goed naar ons als ouders geluisterd en als we dingen opperen of aangeven wordt dit goed opgepakt. Dat is wel super. Maar geregeld verdwijnt deze kennis weer na een overdracht en moeten we het elke keer weer zeggen. Dus daar zijn we nog wat op aan het verzinnen. Daarom zijn we maar begonnen met een schema zoals hierboven om het voor onszelf overzichtelijk te hebben en voor de verpleging.

Thuis gaan we wel weer ontspannen…

Vandaag gaat het met Gideon weer een beetje beter dan gister. Wel weer wat verhoging en een keertje gespuugd, maar wel weer meer zichzelf.  Alleen was hij ook vandaag weer heel erg onrustig. We weten niet wat dat is, maar dan duurt het heel erg lang voor hij in slaap is en waar je dan de hele tijd bij moet blijven. Dat met name breekt wel op omdat je verder niet zo heel veel kan doen. Maar we merken ook wel dat er heel veel prikkels zijn op de plek waar we nu zitten. In een wat centraler gedeelte. Je hoort mensen op de gang. De deur die constant open en dicht gaat. Etc. Er is een kans dat we nog gaan verhuizen naar het strand waar Gideon eigenlijk hoort te liggen. En heel misschien krijgen we dan een kamer wat achterin waar het dan wat rustiger is.

We zien wel. We zijn allebei toe aan weekend. Weer even bij elkaar zijn en weer opladen voor nog een week ziekenhuis.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 11 van totaal 11
 

Maya Bouman uit Nw Lekkerland

vrijdag, 05-04-13 20:37

Wat heftig allemaal als ik dit zo lees. Niet om vol te houden, menselijk gesproken!
Veel kracht, en overgave en sterkte en natuurlijk beterschap voor Gideon toegebeden. Wat hópen we dat jullie weer gauw thuis zullen mogen zijn met jullie lieve ventje.
Geve de Heer dat en genezing voor jullie emoties.
Lieve groet

 

Inge

vrijdag, 05-04-13 20:35

Als we nu zo door de dag heen aan jullie denken en voor jullie bidden, dan weten we een beetje waar jullie ongeveer zitten, heel leuk dat jullie dit delen!
Heel veel petjes af voor jullie!
We wensen jullie een goed weekend toe samen.
We zegenen jullie, in Jezus' Naam.

 

klaudia

vrijdag, 05-04-13 19:11

wat een strak schema zeg, mensen. Waar is de tijd voor lekker knuffelen in gepland? Ik heb ontzag voor jullie. Dikke kus en knuffel uit Almere. x x x

 

Famke

vrijdag, 05-04-13 15:22

Zo, druk schema,
maar wel fijn dat er hierdoor wat regelmaat is! Ik hoop dat het werkt en het een stukje rust geeft. Hopelijk gaat de verhuizing door en hopelijk ook een rustigere kamer! Ik hoop dat Gideon gauw tot rust mag gaan komen en jullie daardoor ook. Hou vol! en gelukkig kunnen julie van het weekend met z'n 3-en zijn. Geniet ervan om dingen te kunnen delen, als in zorg maar ook gedachten enzo.
liefs Famke

 

Elza&Evert en Eliza

vrijdag, 05-04-13 14:28

Lieve Kanjers,
Ja dat zijn jullie echt!!! We hebben diep bewondering en respect voor jullie. Zoals jullie om gaan met deze situatie. We weten zelf ook als ouders hoe belangrijk rust en regelmaat is voor zo'n klein mensje. We bidden daarom ook voor dit puntje..Dat er rust mag komen en neerdalen over Gideon en ook over jullie als ouders.Neem zelf ook samen even af en toe een rust momentje!!
lieve groet en een knuffel van ons 3en

 

Marijke

vrijdag, 05-04-13 13:18

Wat een druk bestaan zo.....veel zorg geduld en liefde, ik wens je een fijn ontspannen ( zo ver dat kan) weekend, in gebed en gedachten bij je. Veel liefs.

 

Joke en Ton uit Leende

vrijdag, 05-04-13 12:44

Lieve Marieke en Nathanaël
Wat een vol en druk schema zeg!
Lijkt me niet makkelijk om hier zelf ook nog wat rust in te vinden...
Wij wensen jullie alle drie alle goeds en een heel poedig herstel voor Gideon!

 

Debby

vrijdag, 05-04-13 12:01

Lieve lieverds, wauw wat een respect dat jullie dit volhouden daar heb ik heel veel bewondering voor. En wat getuigd dit van een onvoorwaardelijke liefde en passie voor Gideon, jullie prachtige mannejte. Ik bid echt dat er zo snel mogelijk meer rust komt, en dat jullie echt bovennatuurlijke energie en kracht krijgen om zo door te gaan. Maar pas alsjeblieft ook goed op jezelf! Wees ook een goede ouder voor jezelf, zoals God dat ook zou doen en doet! Heele dikke knuffell

 

GSX

vrijdag, 05-04-13 07:57

wauw respect jongens! jullie kennen jullie zoon t best en weten dus wat t beste voor hem is... We denken aan jullie en hopen dat jullie gauw weer thuis zijn. x

 

Natanja

vrijdag, 05-04-13 00:47

Druk schema zo voor jullie! Klinkt of Gideon vrij gevoelig is voor prikkels. Ik herken veel van wat jullie schrijven in het slaapgedrag van onze dochter destijds. Zouden jullie dit niet met de artsen kunnen bespreken? Door een rustigere plek zal Gideon waarschijnlijk beter slapen en houdt hij meer energie over om te herstellen en te groeien. Mooi om te zien hoe liefdevol jullie voor Gideon zorgen en hoe jullie goed jullie hem al kennen! Zet 'm op kanjers!!

 

Eunice

donderdag, 04-04-13 23:39

Met veel bewondering voor jullie uithoudingsvermogen wens ik jullie een hele goede nacht. Waar je tussen al de medicijnen en voedingen goed mag slapen en bij kan tanken. Weltrusten lieve 3!

 
 
nl_NLDutch