Gideon dag 14 (1e keer kleertjes aan)

14.15u

Gideon is ook vandaag weer lekker bezig. Hij heeft alweer 3 uurtjes aan de low flow gezeten en dat gaat eigenlijk erg goed. Vanavond bij het buidelen bij mamma weer 3 uurtjes om nu zijn spieren en longen te kweken zodat hij sterk genoeg wordt om het zelf allemaal te kunnen.

Vandaag, 5 december, zou Marieke officieel uitgerekend zijn van Gideon. Ben ik even blij dat hij niet op pakjesavond geboren is. Het is wel raar om ineens pieten in het ziekenhuis te zien. Sint was bij Gideon geweest want er lag een knuffel met een gedichtje in zijn bedje. Dan denk je ineens, oja, het is vanavond pakjesavond.

De dagen hier zijn zo anders. Je mist hier helemaal wat er “buiten” gebeurt en we moeten regelmatig bedenken welke dag het is en welke afspraken we hebben. Paar dagen geleden waren we in de supermarkt, staan er ineens dennebomen, en onze eerste reactie was, wat doen die bomen hier. Maar het is ookalweer bijna kerst.

We gaan er nog steeds voor om voor kerstavond thuis te zijn. Wie weet lukt het 🙂

16.10u

We zullen hieronder eens beschrijven hoe onze dagen er uit zien, dan weet je een beetje waar Nathanaël en ik nou zo druk mee zijn. J

  • Om 9.00u, 12.00u, 15.00u, 18.00u en om 21.00u zjin de voedings/verzorg-momentjes van Gideon. Dan proberen we er ook te zijn, om hem zoveel mogelijk zelf te kunnen verzorgen. Gemiddeld zijn we er dan een uur of anderhalf.
  • Om 5.30u, 9.30u, 13.45u, 17.45u en 22.15u kolf ik. (meestal zo’n 160 – 190 ml per keer)
  • We moeten zelf ook tussendoor eten en proberen elke dag 1 bezoekje te plannen.
  • Dan ook nog wasjes draaien, boodschappen doen en zoals vandaag wat rompertjes kopen in maat 50, want Gideon is toch wat kleiner dan David was!

Gelukkig hebben we het ritme redelijk te pakken en komt het meestal wel goed met onze rust. 

We zien er wel naar uit om Gideon zelf te mogen verzorgen en 24/7 bij hem te kunnen zijn. Ondanks de eventuele gebroken nachten etc. (kom maar op!) zal dat zo veel rust geven! Niet meer ‘op bezoek’ bij ons ventje maar gewoon alles zelf beslissen, zoals ouders horen te doen.

Hopelijk kan ik dan ook gewoon zelf borstvoeding geven, dat mag ik overigens vanavond voor het eerst proberen! 

23.00u

Vanmiddag was Gideon wakker. Zo wakker hebben we hem nog niet meegemaakt. Wat een leuk ventje. En terwijl half nederland kadootjes aan het uitpakken was hebben wij ons kadootje ingepakt. We mochten Gideon vandaag zijn eerste kleertjes aandoen. Wat een feestje. Maar op de valreep heeft de sint ook nog even van zich laten horen en als bewijs een foto achter gelaten.

Vanavond heeft Marieke weer met Gideon gebuideld en een beetje geprobeerd met de borstvoeding. Was een beetje sabbelen, beetje slikken, maar vooral een leuke eerste poging.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 27 van totaal 27
 

Tamara van de Groep

donderdag, 06-12-12 14:05

Lieve kanjers,
Het wordt een beetje saai om te lezen maar ook ik vind jullie Gideon zo'n ontzettend mooi ventje! Wat ontzettend leuk dat we dmv de foto's en jullie verhalen mee kunnen genieten.
Vandaag is Gideon 2 weken, ook het moment waarop jullie David terug moesten geven aan God.... Dat zal ook vast in jullie hoofd omgaan. Ik bid jullie nieuwe moed en kracht toe want Gideons verhaal gaat door! Leven in overvloed voor jullie drietjes.
Liefs,
Tamara

 

Tamara van de Groep

donderdag, 06-12-12 14:04

Lieve kanjers,
Het wordt een beetje saai om te lezen maar ook ik vind jullie Gideon zo'n ontzettend mooi ventje! Wat ontzettend leuk dat we dmv de foto's en jullie verhalen mee kunnen genieten.
Vandaag is Gideon 2 weken, ook het moment waarop jullie David terug moesten geven aan God.... Dat zal ook vast in jullie hoofd omgaan. Ik bid jullie nieuwe moed en kracht toe want Gideons verhaal gaat door! Leven in overvloed voor jullie drietjes.
Liefs,
Tamara

 

Maya Bouman uit Nw Lekkerland

donderdag, 06-12-12 12:16

Lieve Nathanael en Marieke,

Ik volg jullie blog nu elke dag om te zien en te horen hoe het met jullie gaat.
Wat geweldig die foto's van jullie lieve klein mannetje. En dankbaar dat het hem beter gaat. In gedachten en gebeden bij jullie. HIJ weet wat elk moment nodig is voor jullie en Gideon, daar bidden we voor.

 

Carla van osnabrugge uit amersfoort

donderdag, 06-12-12 12:11

Lieve luitjes,

Wat een prachtige ontroerende foto's....wat zijn we blij met goed nieuws, en wat een mooie baby is Gideon !! Veel genieturen gewenst !!

 

myriam elias uit amersfoort

donderdag, 06-12-12 11:53

hey lieverds, wat een intens mooie foto``s!!!!!! wil snel weer komen kijken hoor!!!!!! dikke kus

 

Hester Van Kooten uit Amersfoort

donderdag, 06-12-12 10:32

Wat een schatje! Lieve foto's.

 

Michael & Esther uit Amersfoort

donderdag, 06-12-12 10:21

Wauw, wat een mooi ventje die Gideon!! En wat heerlijk om te horen dat 5 december jullie ook zulke mooie kadootjes heeft gebracht!! Die zijn meer waard dan 3 jute zakken vol Intertoysspullen!
Dikke knuffel van ons!

 

Elza&Evert en Eliza van de Kamp uit Scherpenzeel (GLD)

donderdag, 06-12-12 10:16

Goedemorgen lieve Kanjers,
Wat een super mooie foto's hebben jullie!!Geweldig mooi mannetje hebben jullie gekregen van God.En wat heeft hij mooi kijkers zeg.En op wie lijkt hij nu??Fijne en ook weer een gezellige dag vandaag toegewenst.
Lieve groet van ons en een knuffel voor Gideon

 

Linda kelderhuis uit Ridderkerk

donderdag, 06-12-12 10:05

Wat een knapperd!!!!!!!!

Is er een adres waar wij wat heen kunnen sturen voor jullie???

Liefs uit Ridderkerk

 

Johan en Marjan van der Kuijl uit Amersfoort

donderdag, 06-12-12 09:58

Wat een heerlijk ventje, geweldig! Dit is het allergrootste cadeau wat jullie hebben kunnen krijgen, wauw! En samen met jullie zijn wij allemaal blij, wat delen jullie ontzettend veel met ons via de blog, bedankt.

God's zegen, Hij is heel heel dichtbij jullie.

Liefs en knuffels

 

corriejanne michon uit Amersfoort

donderdag, 06-12-12 08:57

wat een prachtig mannetje.....en die haartjes en die oogjes.
you are sooooo blessed!!
Liefs van ons.

 

Tjitse & Malieke

donderdag, 06-12-12 08:49

Wat fijn om te horen;) En wat een prachtig foto's met een knappe zoon!

Liefs

 

Matthieu uit Amersfoort

donderdag, 06-12-12 07:12

Whouaaa, wat leuk zeg de foto's van Gideon, wat een prachtig kerel al..... We genieten met jullie mee van deze momenten.... We zien naar uit naar nog meer goede nieuws. Veel zegen en geniet van zijn 2 week verjaardag

 

Joke en Ton uit Leende

donderdag, 06-12-12 00:52

Jullie hebben een hele dagtaak aan de verzorging van Gideon en jullie zelf!!! Wat fijn dat Gideon nu. zijn eigen kleertjes aan kan! Weer een stapje naar een 'gewone' baby! Geweldig!
Oma Klomp vraagt iedere dag naar jullie verhalen en ze leeft echt met jullie mee! Liefs van ons!

 

rogier en verena

woensdag, 05-12-12 23:29

Wat gaaf zeg, z'n eerste kleertjes een echt babybaby-moment weer, net als de bv, heel bijzonder gevoel. Zo fijn dat het zo goed gaat, zijn echt heel blij voor jullie!

 

Bart en Elvera

woensdag, 05-12-12 23:28

He N,M&G
Wat een heerlijke verhalen om te lezen!
En inderdaad een behoorlijk vullend dagschema, maar met mooie momenten!
Geniet ervan dat het allemaal zo goed gaat!
Een pracht ventje om te zien! Grote kijkers!
Liefs, Bart en Elvera

 

Famke en Elianne

woensdag, 05-12-12 22:11

Zo, jullie zijn druk in de weer. Kost tijd zo'n kleintje, maar heerlijk dat jullie zo dichtbij zitten en jullie die verzorgmomentjes mee mogen pakken! En wat fijn dat je zelf borstvoeding mag proberen te geven!! Ik hoop dat het lukt! Geniet ervan, het is zo'n intiem moment met je kindje (met Gideon!).
Denk en bid nog steeds regelmatig aan jullie!
Liefs Famke

 

Elza&Evert en Eliza van de Kamp uit Scherpenzeel(GLD)

woensdag, 05-12-12 21:37

Lieve mensen,
Heerlijk en fijn zal het voor jullie zijn als jullie met/rond de kerst naar huis kunnen. Dat zal dan een mooi kerst kado zijn.Fijn om te lezen dat elke momentjes die jullie samen door brengen zo goed en bijzonder zijn.Geniet hier van!!!We blijven in gedachten en met onze gebeden om jullie heen staan.
lieve groet van ons

 

H,S,B

woensdag, 05-12-12 21:10

Wow, echt supergoed nieuws!!
Laat die stoer vent van jullie maar lekker extra kracht opdoen!!
Dikke knuffel voor jullie 3en van ons 3en :)

 

alinde knepper uit elburg

woensdag, 05-12-12 21:09

Wat een fijne berichten!! jullie zijn écht lekker druk in de weer dus!! En wat geweldig dat Marieke vandaag Gideon zelf mocht voeden..hoe was dat??? top!! Geniet maar van Gideon en we blijven bidden en hopen dat julllie snel met elkaar naar huis kunnen!! x

 

Eunice

woensdag, 05-12-12 20:41

Geweldig om te lezen en wat gaaf dat je zelf gaat voeden! Op en top mamma ;-) Njoy! X

 

Marijke uit Leusden

woensdag, 05-12-12 20:22

Dat zou geweldig zijn met de kerst thuis met zijn 3tjes
Het zijn volle en drukke dagen voor jullie.....maar wat kunnen jullie genieten, als je thuis bent denk je er nog wel eens aan, maar thuis zijn is het ook druk maar in je eigen honk is toch anders.
In gebed en gedachten steeds bij jullie....liefs van mij...

 

corriejanne Michon uit Amersfoort

woensdag, 05-12-12 20:14

Hey kanjers, wat een fijn nieuws weer. Super blij en dankbaar.
Wat genieten he
Dikke liefs van ons

 

Suus

woensdag, 05-12-12 19:47

WHAAAAAAAA!!!! Marieke wat COOL dat je t vanavond zelf mag proberen!! ik doe er een vreugde dansje op!! geniet van ook weer dit super bijzondere moment!

 

Benjamin

woensdag, 05-12-12 18:58

Hej! wauw, intense dagen ja! Snap dat jullie er naar uitzien om gauw thuis te zijn en volledig voor hem te zorgen. nog een puntje in jullie schema; jullie trouwe update's aan ons :) bedankt daarvoor . Ik hoop jullie alle 3 gauw te zien! Blijf voor jullie bidden.Tot snel, lfs Ben

 

Suus en Piet(er)

woensdag, 05-12-12 16:07

Fijn om te lezen dat Gideonnetje het zo goed doet! Hopelijk word hij inderdaad ons kerstkindje :-) Veel plezier met jullie mini-pakjesavond ;-)

 

Lianne uit Leusden

woensdag, 05-12-12 15:05

Wat is het toch super om steeds die goede berichten te lezen! We zijn zo blij voor jullie! We hopen en bidden met jullie mee dat ie voor de kerst mee naar huis mag. Wat een feest zal dat zijn.

Gek idd dat de wereld gewoon doordraait.....weet dat nog van de start van Gerdien. In het ziekenhuis leef je in zo´n apart wereldje dat je bijna zou vergeten dat niet iedereen `er even niet is`
Geniet maar volop van Gideon! Liefde doet groeien :-)
Lieve"Kleine"groet van ons.

 
 
nl_NLDutch