Gideon dag 23 (badje en HC)

05.50u

Gisteravond duurde het even voordat Gideon lekker in slaap was. We hadden tegen 20.00u hem weer even aan de borst gelegd en dat ging eigenlijk weer heel goed, maar we merkte wel dat hij een stuk minder energie had dan die ochtend. Aan de borst ging hij toch weer flink tekeer en heeft hij iets van 30 min gedronken. Het is lastig om te meten hoeveel hij dan gedronken heeft en hij krijgt na de borst ook (maar nu iets meer dan de helft van zijn “normale” portie) de melk via de sonde.

Daarna hebben we hem (op advies van de verpleging) ook nog even een beetje via de fles geprobeerd te geven en daar was hij eigenlijk al te moe voor. Maar hij bleef om zich heen happen dus het leek alsof hij nog hele graag wilde. Hij was alleen te moe om rustig te worden en toen we hem daarna terug legde duurde het nog een hele poos voor we hem enigszinds slapend konden verlaten.

Hij bleef maar huilen en happen, terwijl je gewoon zag dat hij doodmoe was. Van alles geprobeerd. Op zijn zij gelegd, op zijn buik. Op gegeven moment hem weer aan de CPAP gelegd om te kijken of hij daar zijn rust mee kon vinden. Zijn het krampjes, is hij over zijn moeheid heen en kan hij de rust niet vinden om te slapen, is het wat anders. Afijn, rond half 11 waren we (net als echte ouders) een beetje radeloos met een Gideon die nog steeds klaar wakker met grote ogen boos om zich heen aan het happen was ging hij na 3 dikke poep en plas luiers uiteindelijk (na inschakeling van de verpleging) toch op zijn buik in slaap vallen.

Dus uiteindelijk gingen we rond 23.00u terug en zagen we hem in onze kamer op de webcam lekker slapen. Pff…

Wat heel goed zou kunnen is dat hij die ochtend toch meer heeft gedronken dan gedacht en dat hij daardoor meer aan het produceren was maar misschien daardoor ook meer last van zijn darmpjes om het te verwerken.

Dat wordt nog even uitzoeken dus…

23.00u

Gideon is vanmorgen voor het eerst in bad geweest. Eerst even ingezeept op zijn bedje wat hij een beetje raar vond en daarna in zijn badje getild die naar zijn bedje gereden was.  Eerst was hij een beetje aan het mopperen omdat hij het koud had, maar zodra hij in het water lag ging hij helemaal ontspannen liggen met een gezicht van, ik weet niet wat dit is maar dit vind ik best wel lekker. Weer een item van ons dat-hadden-we-nog-niet-gedaan-met-ons-zoontje-lijst.

En Gideon is verhuisd naar de high care afdeling! Hij lag nog op de IC omdat hij ’s nachts nog op de CPAP moet, maar omdat hij het eigenlijk te goed doet voor de IC en er ruimtegebrek was is hij naar high care gegaan waar ze ook nog 2 plekjes hadden met een CPAP. Dat was voor ons wel even het meest wennen, maar voor Gideon een goede stap. Het is daar een stuk rustiger omdat er maar 8 kinderen liggen ipv 20 en een stuk minder verpleging en piepjes. Omdat hij de laatste tijd zoveel om zich heen zit te kijken en zo alert is op alles wat beweegt en piept is het goed dat hij nu in een ruimte ligt waar minder prikkels zijn. Maar dat maakt ook dat er op high care maar 2 verplegers zijn op 8 kindjes (omdat deze kinderen het gewoon “beter doen”), wat voor ons wel even wennen is.

We zijn weer een stap vooruit!

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 11 van totaal 11
 

Elza&Evert en Eliza uit Scherpenzeel(GLD)

vrijdag, 14-12-12 22:25

Lieve Kanjers,
We hopen dat jullie vandaag een rustige en gezellige dag hebben gehad. Weet dat ieder nieuw gebakken ouder aan het zoeken is met de voedingen en wanneer slaapt mn kleintje lekker.(spreek uit ervaring met Eliza)We blijven voor jullie bidden dat jullie de kracht en energie mogen ontvangen van onze Vader om voor jullie kleine mannetje te zorgen.
liefs en een knuffel van ons 3en

 

Paula Brouwer

vrijdag, 14-12-12 16:36

Hoi lieve M+N & G,
ik was jullie niet vergeten hoor.... :)
Zag vanmiddag op fb een hele mooie foto van Gideon, grote ogen heeft hij en het neusje in van mama Marieke. Super lief!
Buikkrampjes bij een baby is normal. Onze dochter Yessica was ontroostbaar (3 maanden) achter elkaar, elke avond, heeft zij alleen maar gehuild.... en nog eens gehuild.
Ik zie zo naar uit om jullie 3 te zien in ons midden! Als ik naar Gideon kijk hij straalt zo veel leven....
Liefs

 

Daniëlle uit A\'foort

vrijdag, 14-12-12 16:13

Hoi Nathanaël en Marieke,

Wat gaaf om zo'n mooie foto van Gideon op FB te zien verschijnen zeg!!

Ik bid voor jullie en vind jullie en Gideon allemaal toppers, kan ook niet anders met zo'n bijzonder Vader God! :-)

Liefs Daan

 

ellen uit Ridderkerk

vrijdag, 14-12-12 15:16

Hallo,

zoals zovele reacties ... fijn te lezen dat de normale zorgen komen. Maar lastig blijft het wel. misschien hebben jullie al vele tips gehad.

Bij onze oudste hebben we ook zo getobd hoeveel aan moedermelk hij binnen kreeg. Bij ons kwam het advies tegen die onzekerheid om hem eerst een schone luier te geven ... daarna te wegen op een weegschaal die echt per gram weegt en daarna aan te leggen, en daarna weer te wegen na de voeding. Je weet dan echt exact wat er in komt. Bij ons gaf dat zekerheid en wisten we ook dat we bij moesten voeden.

Als onze oudste te moe was om ook nog een flesje te moeten drinken pakten we een speciaal voedingspipetje en lieten dan afgekolfde melk zo rustig naar binnen glijden. Of deden we een speen op de fles met een iets groter gat zodat het iets gemakkelijker ging en hij niet zoveel energie kwijt was aan het zuigen (heb je het zelf al eens geprobeerd aan zo'n fles te zuigen??? Je krijgt er amper wat uit ;-) .

En als ze door de moeheid de dikke vette achtermellk (het laatste restje uit de borst) niet meepakken hebben ze te weinig vulling binnen en meer dunne melk. Een tip daar voor (sorry misschien te veel tips?) is om eerste de dunne voormelk af te kolven en hem (met nog voldoende energie) de dikkere achtermelk te laten drinken.

Succes daar hoor...

Ellen

 

Marijke

vrijdag, 14-12-12 15:14

Ik kan mijn nog herinneren hoe het zoeken was naar de juiste hoeveelheid voeding, maar uiteindelijk vind je dat wel uit.
Het is heelijk om hem zo te zien op FB met zijn vingertje in Ijn mond en wat een stel mooie ogen.......rust goed uit en geniet....ik draag jullie samen op aan onze machtige Heer...liefs van mij....

 

Inge

vrijdag, 14-12-12 14:38

Lieve Marieke en Nathanaël,
De dag dat jullie thuis komen, is in Gods Hand.
Welke dag dit ook is, het is de beste dag, want hij is door God bepaald.
In Zijn oneindige Liefde en Wijsheid, weet Hij wat goed is.
Ik wil jullie zegenen met die Vredevolle gedachte.

 

Inge

vrijdag, 14-12-12 14:33

We houden van jullie en zijn elke keer geraakt door jullie overstromende liefde voor Gideon.
Hoe dankbaar we ook zijn voor het ziekenhuis, het is geen natuurlijke situatie en jullie moeten je aanpassen aan de situatie en ritme daar. Als jullie saampjes met z'n 3-tjes zijn, kun je je oudergevoelens achterna en gewoon lekker samen uitzoeken wat werkt en niet werkt bij je eigen kindje.
Heel erg knap hoe jullie je nu een weg banen in deze situatie, echt petje af. Groot, welgemeend compliment!
Hele dikke knuffel en Gods liefdevolle, leidende Hand in alles toegebeden, dat Zijn aangezicht over jullie zal lichten op de plek waar Gideon is, in jullie kamer en alle wegen daar tussen. XXX

 

Arno&Eunice

vrijdag, 14-12-12 13:47

Haha, zoooo herkenbaar ;-) Het gepuzzel wat er nu met je kleintje is en het radeloos worden als niks werkt. Al snap ik dat bij jullie een grotere zorg erachter zit en dat alle emoties verergert. Wat heerlijk dat hij zelf aan je borst drinkt. Lieverds wij bidden voor jullie thuiskomst! X

 

G&S uit Amersfoort

vrijdag, 14-12-12 13:35

Lieve echte ouders jullie doen t geweldig en idd wat een heerlijkheid om je over poepluiers en niet slapen enzo druk te kunnen maken voor de verandering!!! Love you schatjes!!!

 

Martine Voogd uit Amersfoort

vrijdag, 14-12-12 12:37

HA!! dat klinkt als "normale" ouders!! wat een heerlijkheid om je ongerust te maken over poepluiers, onrust, borstvoeding en darmkramjes:) Maak je borst maar nat. er komt nog veel meer, omdraaien in bed, kruipen door de woonkamer, je planten omtrekken, zelf uit bed klimmen, en met zn eerste duplo je tvscherm ingooien:) ik kan niet wachten!!!

 

verena

vrijdag, 14-12-12 07:57

Heerlijk gulzig mannetje! Tja ook dat hoort erbij, soms weet je het gewoonweg niet en die radeloosheid hoort echt bij het ouderschap hihi

 
 
nl_NLDutch