Gideon dag 27

Gideon heeft het heel goed gedaan vannacht, zonder CPAP!! Ook nu ligt hij nog steeds aan de lowflow en lijkt hij het goed aan te kunnen. De komende 24 uur zijn ook erg belangrijk, hij moet niet uitgeput raken aan de lowflow. 

Vanmorgen heeft Gideon weer een beetje aan de borst gedronken én hebben we hem heerlijk in bad kunnen doen. Alle plakkertjes en metertjes van hem af en alleen aan de lowflow in het badje. Hij ontspande weer helemaal en ook met het aankleden vond hij alles prima. (ze hebben daar wel een warmte-lamp, zodat de kindjes niet te koud worden) Eenmaal terug in zijn bedje viel hij vredig in slaap en hij slaapt nog steeds!

We kregen de vraag of we enig idee hebben hoe lang we hier nog zullen blijven. Wij kunnen dat totaal niet inschatten. Zoals de afgelopen dagen zijn er ineens veel stappen gezet, maar het kan ook zomaar een paar dagen stil staan. Wat is er nodig om Gideon mee naar huis te mogen nemen:

  • Zelfstandig ademen zonder Low-Flow (saturatie moet boven 95 blijven, dat schommelt nu aan de Low-Flow ook nog wel veel)
  • Borstvoeding of flesje zelf kunnen drinken
  • Genoeg aankomen
  • Hart-actie en ademhaling minder hoog

De chirurg die we vanmorgen spraken zei ook – alles kost tijd. Als Gideon het nu redt zonder CPAP, gaan ze heel langzaam aan de Low-Flow afbouwen. Het kan nog een week, een paar weken duren, maar ook langer. Eigenlijk hebben we dus geen idee. 

We blijven in ieder geval van Gideon genieten! 🙂

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 11 van totaal 11
 

Kees en Karin uit Amersfoort

woensdag, 19-12-12 11:07

Geweldig, dat het zo goed gaat! Een geweldig perspectief: naar huis kunnen mét Gideon. Fijn, dat dit nu onderdeel van de overwegingen wordt. Maar ook heel veel kracht van God gewenst voor "de wachttijd". Geniet van jullie fantastische manneke. Wij genieten mee! Liefs en groetjes.

 

Bob en Maria Venus

woensdag, 19-12-12 11:07

LIeve Nathanael, Marieke en Gideon,
jullie zijn kanjers! Veel geniet plezier en ook sterkte met het wachten tot jullie naar huis kunnen.
Knuffel van Bob en Maria

 

Tonja Danker uit zeewolde

woensdag, 19-12-12 08:51

Wat bijzonder weer allemaal! Heerlijk om jullie berichten te lezen. God is goed en groot! Hij zorgt voor jullie Gideon!

 

Simeon en Rianne van Dam uit Leusden

dinsdag, 18-12-12 20:38

Wauw, wat een bemoediging dat ze/jullie al over thuis-zijn aan het praten zijn. En moet je jullie eerste berichten eens lezen van net na de slecht-nieuws-echo. Wat een verschil, wat een leven, wat een overwinning!!! We love you en hopen eigenlijk snel op kraambezoek te komen, het liefst natuurlijk bij jullie thuis... Heel veel hugs, SRJJ

 

Elza&Evert en Eliza uit Scherpenzeel (GLD)

dinsdag, 18-12-12 18:18

Lieve Kanjers,
Heerlijk zeg!!Dat de kleine man zo kan genieten van zijn bad momentje.Maar we begrijpen ook dat het wachten/werken naar huis toe stapje voor stapje zal gaan(wat ws wel tijd zou kosten) jullie mannetje geeft nl zelf aan wanneer dit moment zal zijn:). We bidden jullie kracht,energie toe maar vooral ook rust over ju;llie uit.
knuffel van ons 3en

 

Joke en Ton uit Leende

dinsdag, 18-12-12 16:21

Lieve Marieke en Nathanaël,
Wat fijn dat Gideon alwéér een stapje vooruit heeft gezet!
De hele nacht zónder cPap geweldig!
Jullie geduld wordt dus nog ' "even" gevraagd.
Maar dat zullen jullie wel kunnen opbrengen als je ziet dat het zo goed gaat!
Liefs en tot de volgende keer!

 

Joost&Klazien

dinsdag, 18-12-12 16:20

wat een mooie beriichten! Sterkte met alles! En weet dat ik door de weeks heen en weer rij tussen A'foort en Arnhem. Dus, als jullie iets (van thuis) nodig hebben, weet me te vinden. Schroom niet ;-)

 

Arno&Eunice

dinsdag, 18-12-12 14:12

Leuk weer een foto en wat een kanjer zonder CPAP. Heerlijk dat jullie zo genieten. Jullie zijn zo sterk samen! X

 

charlotte uit nijverdal

dinsdag, 18-12-12 13:07

knapperd!!!

 

Joni

dinsdag, 18-12-12 12:37

Oh wat goed van Gideon!! sterke jongen!
Dus jullie konden Gideon dit keer rustig afdrogen en aankleden ;-)! Nice! Ik ben benieuwd naar z'n nieuwe plekje! Zo te lezen een lekker plekje! XJoon

 

fam. Promm.

dinsdag, 18-12-12 12:33

In jullie geval is geduld inderdaad goud waard. En jullie laten het zo lekker makkelijk klinken. We vinden het onbeschrijfelijk moedig zoals jullie de tijd doorkomen. Jullie doen het geweldig (zoals jullie het zelf beschrijven): leven van mooi moment naar mooi moment :)

 
 
nl_NLDutch