Gideon dag 39 (terug naar de IC)

14.00u

Na een hele goede nacht zonder problemen had Gideon vanochtend weer veel last van (we denken) krampjes waar hij niet goed uit kwam en zijn waardes ook zelf niet goed meer te krijgen waren. Met extra zuurstof ging het goed, maar zodra deze weer weg ging kon hij het zelf niet vol houden en gingen zijn waardes weer naar beneden omdat hij nog steeds ook onrustig was. En hij had nu ook weer een beetje overgegeven. De arts werd er bijgehaald en heeft met de artsen van de ICoverlegd welke lijn er afgelopen dagen bij hem zichtbaar was. Ook omdat het af en aan al een paar dagen een beetje rommelig gaat hebben ze besloten per direct weer terug te gaan naar de Intensive Care. Het ging gewoon niet meer.

Rond 11.30u zijn we daarheen verhuisd en ligt Gideon weer op zijn oude plekje terug aan de CPAP. En ook direct weer een (lange lijn) infuus gekregen. Ook zijn er 2 foto’s gemaakt, van zijn borst en buik.

Ze gaan nu een aantal dingen checken om te kijken of ze een oorzaak kunnen vinden van zijn terugval en wat ze er aan zouden kunnen doen. Of het een infectie is of een virus, of toch oververmoeidheid.

We gaan het zien. Het is weer even afwachten.
Inmiddels ook al een lading spullen die we hadden verzameld op de kamer op het strand weer terug gebracht naar het RMH. Dus we moeten nu weer even de planning aan passen en kijken wat we kunnen voor Gideon.

We wilde vandaag al even wat concrete gebedspunten neerzetten om een aantal dingen even goed “aan te pakken”, maar daar is nu dus even voor gekomen dat ze er maar snel achter komen wat het best voor Gideon is. En dat hij zo snel mogelijk sterk en gezond zal zijn!

Op dit moment is Gideon stabiel aan de CPAP. 

21.40u

Wat is de dag toch weer belachelijk snel gegaan. We zijn nu saampjes terug (wat dan wel weer fijn is) in het RMH en hebben net wat gegeten. Wat een rare dag. En daar zitten we dan ineens weer naast elkaar in het RMH te eten. Wat is het raar om Gideon na anderhalve week 24 uur per dag voor hem gezorgd te mogen hebben, weer achter te moeten laten in het ziekenhuis. Maar eerlijk gezegd is het ook wel even fijn om te weten dat er echt goed voor hem gezorgd wordt nu en dat we even op adem kunnen komen. Het zijn al met al heftige dagen geweest.

Maar we zijn erg dankbaar over hoe het gegaan is. De arts die ons per direct naar de IC heeft gestuurd heeft de situatie heel erg goed ingeschat. Op de foto van de borstkas die ze vanmiddag van Gideon hebben genomen is iets onderin de linker long gevonden wat kan duiden op een infectie/ontsteking/virus/melk. Ze kunnen het niet precies zien en onderzoek van diverse kweekjes moet dat nog uitwijzen maar dat er iets zit wat er niet hoort is duidelijk. Wat ook zou kunnen is dat Gideon bij overgeven en het snelle ademen wat melk heeft ingeademd waardoor dit in de long is gaan zitten.

Maar duidelijk is dat Gideon er veel last van heeft gehad en dat de stap naar de IC heel goed is geweest. Ook al is het weer even een stap achteruit was het voor het zelfde geld niet opgemerkt en was het misschien erger geworden. We waren gisteravond best wel een beetje op een punt van, we weten het even niet meer hoe nu verder maar veel langer verder dan dit gaat niet echt. En dat hebben we saampjes toen ook zo uitgebeden dat God ons of de artsen de wijsheid zou geven om te doen wat er moet gebeuren om iets voor Gideon te doen om hem “beter” te laten zijn. En zoals vorige keren (deze maand) werd het meteen de volgende ochtend beantwoord, al dan niet op de manier die we verwacht hadden, maar zo gaat dat wel vaker šŸ™‚

Het is weer even behoorlijk omschakelen en het is wel even pittig, maar we zijn wel dankbaar.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 19 van totaal 19
 

Joke en Ton uit Leende

maandag, 31-12-12 19:02

Bijzondere laatste dag van het jaar lieve Marieke en Nathanaƫl. Ik had gehoopt dat jullie langzamerhand richting huis hadden kunnen gaan en nu is Gideon weer terug op de IC. Weer een centrale lijn weer extra ademondersteuning. Het zal niet makkelijk voor jullie zijn...maar wel fijn dat hij nu extra aandacht en zorg krijgt! Wij hopen dat het snel weer beter zal gaan met jullie mannetje! Wij wensen jullie nu wat rust en adem toe en voor het nieuwe jaar alle goeds voor jullie drieƫn!
Liefs Joke en Ton!

 

Joke uit Bussum

maandag, 31-12-12 15:50

Hoi lieve dappere ouders! Wat een zegen dat deze arts zo adequaat heeft gehandeld. Fijn dat jullie kleine mannetje nu weer
alle ondersteuning heeft om bij te komen, en misschien ook wel even goed voor jullie zĆØlf, om weer wat ''op adem' te komen.
Het zal een aparte oudejaarsavond zijn voor jullie, maar ik hoop dat jullie kunnen genieten van de goede,rustige momenten met elkaar en met Gideon. Onze Vader heeft niet alleen het eerste, maar ook het laatste woord, in ALLES! Shalom lieverds; Dikke zoen!

 

Alinde Knepper uit Elburg

maandag, 31-12-12 15:43

Wat moet dit toch weer even heftig wezen!! Maar weet dat er goed gezorgd wordt door onze Vader! We bidden voor jullie en voor Gideon; voir rust en stabiliteit en herstel! Jullie getuigen volop en zijn zo dapper!! Liefs !

 

Klaudia

maandag, 31-12-12 15:38

lieve lieve schatten. Lees het bovenstaande weer met bewogenheid. Het is allemaal niet makkelijk. Tjonge, ik weet ook niet goed wat ik moet zeggen dan dat ik voor jullie en Gideon bid. Wat kunnen we anders dan steeds maar weer alles in Gods hand terug leggen. Morgen begint er weer een nieuw jaar en ik bid dat dit jaar een goed jaar zal worden voor jullie en Gideon. Gods zegen en heel veel sterkte. x x x

 

Carlos & Antoinette Verhorst uit Amersfoort

maandag, 31-12-12 09:40

Hoi lieve schatten,

Ook wij leven intens met jullie mee. Zoals jullie het al beschrijven...tjonge wat een achtbaan zo de laatste 48 uur. Gisteren hoorde we het in de kerk en ook wij schrokken enorm...en hebben meegebeden voor doorbraken bij artsen voor inzicht en wijsheid. Daarbij dat jullie je -juist nu - bijzonder gedragen voelen door Vader nu dat alles zo anders loopt.

Lieverds, we leven intens met jullie mee en hopen/geloven met dat er herstel mag gaan plaatsvinden op de nu zo kwetsbare plekken.

Een dikke hug van ons kanjers,

Liefs, Carlos en Antoinette

 

Elza&Evert en Eliza

maandag, 31-12-12 08:02

Goedemorgen lieve kanjers,
Ook op de laaste dag van 2012 wensen we jullie vandaag een rustige dag toe.We hopen dat jullie een rustige nacht hebben gehad.We bidden jullie ook Gods kracht en zijn onmisbare zegen toe,Weet dat God bij jullie is.
lieve knuffel van ons 3en

 

H&M uit Offwiller

zondag, 30-12-12 23:12

Hoi N&M&Gideon,

Wat een dag zeg weer. Weer veel emotie. Maar goed om te lezen dat Gideon nu stabiel is. We bidden mee dat de probleem in zijn long snel wordt opgelost zodat hij weer snel kan herstellen.

We bidden en leven mee met jullie.
H&M

 

Jolanda en Sebastiaan

zondag, 30-12-12 22:54

Lieve Nathanael en Marieke,
We bidden met jullie mee en lezen regelmatig de blog. Ontzettend dapper hoe jullie toch doorgaan en steeds weer het positieve zien. We bidden jullie rust en vrede toe, dat jullie vannacht heerlijk zullen slapen en samen even kunnen bijkomen van de afgelopen dagen. Veel liefs

 

trijnie moraal uit duiven

zondag, 30-12-12 22:04

"De Heer zegt: mijn plan met jullie staat vast, ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk!"
deze tekst heb ik vanmorgen nog uitgesproken over de kinderen van de Kidzclub in Duiven.
ik had voor jullie ook gehoopt dat Gideon in een sneltreinvaart naar huis zou komen. Maar het loopt anders, anders dan jullie en wij gehoopt hadden.
Blijf vertrouwen, ik moet denken aan wat jullie schreven tijdens de eerste dagen van Gideons leven: dat men aan jullie de rust kon aflezen.
Hou vol. niet in je eigen kracht. Er wordt (veel) en van alle kanten voor jullie gebeden!

 

jannieka scheinhardt uit sellingen

zondag, 30-12-12 20:28

lieve beiden, wat zal het jullie ook een enorme energie kosten, elke dag weer afwachten en daarop reageren, en dan nu weer een terugval, het is natuurlijk ook niet helemal goed in te schatten hoe hij echt is.Weer een duidelijk gebedspunt. Ik vind jullie geweldig moedig. Gideon en ook jullie hebben Gods volledige aandacht, hoe fijn is dat om te weten. Een knuffel voor het kleine dappere jongetje, liefs en kracht, ook namens Rien, Jannieka

 

Arno&Eunice

zondag, 30-12-12 20:13

Wij bidden mee, denken aan jullie! X

 

Mirjam Moh uit Amersfoort

zondag, 30-12-12 18:41

Lieve M&N,
In gedachten en gebeden zijn we bij en strijden we voor jullie!

 

Marijke uit Leusden

zondag, 30-12-12 16:20

Lieve Marieke&nathanael,
Wat een schrik vanmorgen in de dienst, wij Ijn onmiddellijk gaan bidden als gemeente en staan naast jullie in gebed vertrouwen en gedachten....liefs van mij......

 

Esther A uit A

zondag, 30-12-12 15:33

Pfff, wat een schrik toen we het net hoorden in de dienst! Gelukkig is Gideon weer rustig. Ik blijf denken aan en bidden over Gods woorden voor Gideon ;-) Voor jullie: ontzettend veel sterkte, wat een onrust dan weer he? Liefs!

 

Tamara Vd Groep

zondag, 30-12-12 14:54

Lieve Nathanael & Marieke,
Toen het bericht vanmorgen kwam in de gemeente is er gelijk een intens gebed voor jullie opgestegen. Weet je gedragen en omringt door gebed en Gods nabijheid zelf. Laat je niet ontmoedigen maar blijf zien op de Geneesheer! Veel liefs en pas goed op elkaar.
Tamara

 

Inge

zondag, 30-12-12 14:54

We verbinden ons in gebed met jullie Marieke en Nathanaƫl, jullie staan niet alleen. Jullie zijn deel van het Lichaam en wij sluiten jullie drieƫn binnen de beschermende muren van Zijn Genade en Liefde. Jezus is het hoofd van Zijn Lichaam en Hij leidt. Wij verklaren ons ƩƩn met jullie en met elkaar. Wees geborgen in Zijn Lichaam, we bidden voor jullie met grote liefde en houden samen met jullie vast aan Gods Leven voor Gideon, aan een Hoopvolle toekomst, aan gedachten van Heil voor Gideon en voor jullie.
We zongen vanmorgen:
In our lives Lord, be glorified, be glorified
In our Church Lord, be glorified, be glorified
en we voegen samen, in eenheid, toe:
In Gideons life Lord, be glorified, be glorified
We houden van jullie. Heel veel liefs. XXX

 

Elza&Evert en Eliza

zondag, 30-12-12 14:53

Lieve M&N en Gideon,
Wat heftig en moeilijk allemaal zeg.We blijven biddend om jullie 3en heen staan.We bidden voor herstel en kracht van Gideon. We bidden ook voor jullie kracht en rust toe.Zeker nu het allemaal nog zo onduidelijk is hoe het verder zal gaan.
lieve groet van ons 3en en veeeel xxxx van Eliza voor Gideon

 

H,S,B

zondag, 30-12-12 14:47

Lieve Nathanael, Marieke en Gideon,
Vervelend zeg! Al is het ook wel fijn dat er nu wat meer toezicht en controle is.
We bidden dat er snel duidelijkheid zal komen wat de oorzaak is, zodat er zo nodig ook wat aan gedaan kan worden!
Dikke knuffel en liefs,
H,S,B

 

Bob en Maria Venus uit Amersfoort

zondag, 30-12-12 14:41

Lieve Nathanael en Marieke,
we denken aan jullie :) jullie zijn sterk door Jezus' kracht!
Liefs van ons

 
 
nl_NLDutch