Gideon dag 4 (1e keer op schoot)

07.20u

We hebben redelijk lekker geslapen. Er moet nog veel vermoeidheid uitgeslapen worden. We zijn moe, maar we voelen ons wel goed.

Marieke heeft net even 52ml gekolfd dus dat gaat als een trein.

Gideon heeft weer een goede nacht gehad, maar hij was wel wat onrustig. Doordat de morfine en dormicum helemaal gestopt waren werd hij steeds actiever, maar dat is nog niet heel handig. Ook had hij wat meer slijm in zijn longen waardoor ze iets vaker moesten uitzuigen en daardoor wordt hij ook weer onrustig. Daarom hebben ze uiteindelijk de morfine toch weer gestart (lage hoeveelheid) om hem wat comfortabeler te laten zijn en daarmee iets rustiger. Daarna ging het goed.

15.15u

Marieke is ontslagen…

Uit het ziekenhuis…

We zitten nu lekker op een kamer in het Ronald Mc Donald huis (kamer 1.5). Het is gek om weer hier te zitten, maar het voelt wel vertrouwd. Wel weer verder weg van Gideon, maar toch dichtbij.

Nu we alles even op orde hebben op de kamer en even te hebben gerust gaan we weer naar Gideon.

11.20u

Net terug van Gideon. Waren we net daar, vraagt de verzorgster op een gegeven moment; heb je hem al vast gehad? Zou je dat leuk vinden?

Dat hoef je geen 2e keer tegen Marieke te zeggen. We hadden niet gedacht dat dat nou al zou mogen… Vervolgens ik en 2 andere verzorgsters erbij samen Gideon voorzichtig van zijn bedje getild en daarna voorzichtig bij Marieke op de arm gelegd. Wat een bijzonder moment! Tranen van emoties en geluk. Zo heeft ze een 3 kwartier met Gideon op de arm gezeten. Gideon bleef heel rustig doorslapen en zijn waardes bleven erg goed. Wat hebben we samen genoten zeg!

Toen we Gideon weer voorzichtig terug hadden getild en hij weer lekker lag zegt de verzorgster van Gideon ineens; “Je hebt het net gemist, maar toen Gideon bij Marieke lag was er buiten een hele mooie grote regenboog…”

Wauw, ze moest eens weten…

22.00u

Volle dag geweest. Verhuizen van ziekenhuis naar RM-huis, Gideon vastgehouden EN op de valreep ook nog even zijn oogjes gezien. Net voor we terug naar onze kamer gingen deed Gideon even zijn oogjes open. Weer een bijzonder momentje met ons mooie ventje. En wat een mooie oogjes.

De tijd gaat zo ongelofelijk snel. Als we terug denken aan vandaag voelt het gister dat we “verhuisden” naar een andere kamer of dat het gister was dat Marieke Gideon even vast mocht houden. Dit is een rare, mooie, bizarre, bijzondere tijd.

Nog geen definitief woord gehoord over een eventuele operatie morgen. Dat laten we horen zodra wij het weten. Dit wordt weer een spannende hobbel naar de toekomst.

Nu gaat Marieke nog ff kolven en dan gaan we slapen.

O ja, om nog even kort gehoor te geven op de vraag of het goed met mij gaat. Ja, het gaat ook goed met mij. Ik kan echt oprecht zeggen dat het goed met me gaat. Mijn hart is rustig en dat is het eigenlijk elk moment geweest sinds we hier zijn. Zelfs tijdens het spannende moment tussen Marieke en Gideon in. Ik merk dat God mij die rust geeft omdat het soms letterlijk mn verstand te boven gaat hoe je op zo’n moment rustig zou kunnen blijven…

Ik geniet intens van Marieke en van Gideon. Inderdaad trotse pappa šŸ™‚

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 43 van totaal 43
 

Fam . de Bar uit Lemmer

maandag, 26-11-12 09:39

Heel bijzonder allemaal om te lezen, die regenboog gaf een koude rilling. Zo mooi om te lezen hoe dichtbij God is en hoe hij werkt rust en vertrouwen, kracht voor vandaag..........
liefs uit Lemmer

 

Arno&Eunice

maandag, 26-11-12 09:28

Echt een priester van je kersverse gezinnetje. Baken van rust. We bidden voor jullie!

 

Inge

maandag, 26-11-12 09:13

Lieve Marieke en Nathanaƫl,
Wat fijn om ook wat over jou te lezen Nathanaƫl! Dank je wel!
Ook voor vandaag bidden we jullie Gods Vrede, Wijsheid, Bescherming toe. Ook dragen we de mensen uit het ziekenhuis op aan God, of Hij hen alstublieft wil leiden in alle beslissingen en handelingen, zodat Zijn Hand bij Gideon is. We staan in eenheid naast jullie, Marieke, Nathanaƫl, Gideon, en houden jullie stevig vast in gebed. Heel veel liefs.

 

Marijke uit Leusden

zondag, 25-11-12 23:46

Slaap lekker trotse ouders van Gideon......ik draag " morgen" op aan onze hemelde Vader.....liefs van mij.

 

Tonneke

zondag, 25-11-12 22:37

Ik zat nog eens te kijken naar de "gitaar" in de vlekken achter gideons naam in t kaartje. Ik keek wat langer en toen zag ik het: N+M=D&G > GoD=MijN ! Daar hebben jullie vast over nagedacht ;) truste!

 

Joke, Ton en oma uit Leende

zondag, 25-11-12 22:32

Fijn dat het met jou ook goed gaat Nathanaƫl. Ook jij bent een kanjer! Het is mooi dat je zo veel steun ervaart! Ik hoop dat jullie niet al te lang hoeven te wachten op de operatie van Gideon!
Liefs voor jullie alle drie!

 

anneline van Dijk uit Scherpenzeel

zondag, 25-11-12 22:20

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje en dat God jullie nabij staat in de toekomst met alle dingen. Fijn dat het allemaal redekijk goed gaat en wat een mooi ventje hoor, heel veel liefs van ons en Gods zegen gewenst

 

Lourens en Miranda de Graaf uit Bunschoten

zondag, 25-11-12 21:48

Nog van harte met jullie prachtige zoon en wat heeft hij mooie namen. Wat fijn dat je hem mocht vast houden, een zegen. We bidden en geloven met jullie mee!

 

Lianne uit Leusden

zondag, 25-11-12 20:51

Wat een goede berichten zeg! en wat super dat je hem in je armen mocht Marieke! Geweldige foto's heeft dat opgeleverd, een super trotse mama! en achter de camera waarschijnlijk een net zo'n trotse papa. Fijn dat jullie zo kunnen genieten van Gideon! God zorgt voor jullie! Zijn trouw kleurt de morgen was wel heel actueel, Super! Lieve groet van ons 4en en weet dat we met jullie meebidden.

 

Cindy van Beek uit Ermelo

zondag, 25-11-12 20:47

Lieve mensen,

Gefeliciteerd met jullie kanjer van een zoon. Hij doet zijn naam eer aan. Wat geweldig dat het zo goed met jullie gaat. Ik lees met veel bewondering jullie blog, wat een getuigenis. En inderdaad, God is trouw.
Veel plezier en vooral veel gezondheid toegewenst voor jullie. Ik hoop dat jullie snel met z'n drietjes thuis zullen zijn.

Lieve groetjes ook van Hilko

 

anne-margreet

zondag, 25-11-12 20:42

Wat weer een byzondere dag ,ontroerend die momenten .En wat een mooie foto's weer zo,n mooi manneke .En dan in alles te mogen ervaren HIJ IS ERBIJ een dag met een gouden randje en belofte. veel liefs

 

Joni

zondag, 25-11-12 20:39

Wat een prachtig kereltje, idd een stuk fijner koppie dan David, ben wel benieuwd als z'n mutsje af is...naar z'n bos haar!!!!! :-)
We zijn zo blij met jullie en lieve Gideon, God is goed......EN trouw!!!
Hug Vlijmpjes

 

Richard en FranƧoise

zondag, 25-11-12 20:04

Wat bijzonder zeg van die regenboog. Wat fijn dat je Gideon mocht vast houden Marieke. Geniet maar van jullie mannetje!
Liefs,
Richard en FranƧoise

 

charlotte uit nijverdal

zondag, 25-11-12 19:45

kippenvel...
wat heerlijk Marieke dat je Gideon in je armen kon sluiten..
en jullie zien....David is erbij en waakt over zijn broertje!!!


dikke knuffel

 

corriejanne michon uit Amersfoort

zondag, 25-11-12 19:32

wow wat gaaf van die regenboog, DE belofte van God!! Het ligt echt over jullie leven, Zijn trouw kleurt de morgen .....AMEN.
Wat hebben wij een ontzagwekkend liefdevolle God! xx

 

Carla van den Broek

zondag, 25-11-12 18:59

Kan eigenlijk maar 1 ding neerschrijven....God is getrouw en Zijn plannen falen niet......
Geniet ervan....voel met jullie mee !

 

rogier en verenat

zondag, 25-11-12 18:50

Wat onwijs gaaf om te horen zeg! Wat een intens mooi moment zal dat zijn geweest! Geniet!

 

Rianne

zondag, 25-11-12 17:42

wauw, wat n geweldig bericht weer vandaag. wat geweldig dat je Gideon mocht vasthouden.Vanmorgen naar de kerk zagen we ook de regenboog en dacht nog, 'zouden nathanael en Marieke m ook kunnen zien?'

love you

 

Rolof&conny

zondag, 25-11-12 17:39

Geweldig om Gideon bij Marieke op schoot te zien....
Wat mooi dat jullie ons van al die bijzondere momenten op de hoogte houden.
Liefs rolof en Conny

 

Tonneke uit Amersfoort

zondag, 25-11-12 16:49

....de tranenspringen ook bij mij in de ogen... Wat heerlijk om hem te mogen knuffelen, liefhebben, koesteren. Je bent echt een prachtige mama! Mooie foto's, bedankt dat we het met jullie mogen mee-beleven.
Liefs

 

juliette van der weide uit nijkerk

zondag, 25-11-12 16:28

Wat mooi allemaal....... en ik moet jullie zeggen.... toen we vanmorgen opweg waren naar de kerk , toen zag ik dus ook de regenboog !!! Ik moest gelijk aan jullie denken en kreeg er kippevel van. Wat fijn dat jullie Gideon vast mochten houden, wat zou dat heerlijk zijn geweest, ik bid voor jullie dat er veel van die momenten mogen komen en dat jullie heerlijk van hem mogen genieten.
hug vanuit nijkerk

 

jannieka scheinhardt uit sellingen

zondag, 25-11-12 16:25

wat zal dat een ontzettend mooi moment geweest zijn, ik ben zoo blij voor jullie, goed Marieke te zien en hoe is het met jou Nathanael?
veel liefs van ons, Rien en Jannieka

p.s.wat fijn dat jullie ons allemaal de gelegenheid geeft om mee te leven

 

Eunice

zondag, 25-11-12 15:49

Wauw!! Ik zit weer te janken...
Wat ontzettend gaaf dat jullie hem vast mochten houden/op mocht tillen en je heerlijk mamma kon zijn met je ventje tegen je aan. Ik bid voor veel meer van deze momenten/dagen.
Stukje hemel op aarde! En dan die regenboog...God wat bent U gaaf!!! Ik houd van U! Zo dankbaar dat Hij weer Zijn zichtbare trouw bewees aan jullie en zo ook aan ons. Liefs!

 

Ton, Joke en Oma uit Leende

zondag, 25-11-12 15:39

Wat geweldig! Een stralende Marieke met jullie kleine Gideon op de arm! Bijzonder!!!! Veel liefs uit Leende!

 

Esther A uit Amersfoort

zondag, 25-11-12 15:16

Kippenvelmoment :-) Geweldig gaaf te lezen en te zien dat jullie Gideon zo mogen vasthouden en koesteren!

 

H,S,B

zondag, 25-11-12 15:08

Wow, wat een mooi bericht!
En wat zien jullie er goed, trots en sterk uit!
We hopen en bidden dat het zo goed blijft gaan en dat jullie snel met zn 3en naar huis mogen om samen als gezin bij elkaar te zijn :)
Liefs en dikke knuffel,
H,S&B

 

renate scheinhardt uit winschoten

zondag, 25-11-12 15:00

tranen in mn ogen, zo bijzonder

 

Jannie

zondag, 25-11-12 15:00

Ha lieverds, ik kan wel blijven kijken naar de foto's, Gideon bij jou, Mariek, op schoot. Heerlijk! Ben ontroerd! Wat een moment om te vieren.Tot straks, dikke kus, Mam

 

Liesbeth, Wietse en Sam Ledegang uit Amersfoort

zondag, 25-11-12 14:53

Zijn trouw kleurt de morgen! Wat super! Eindelijk mochten jullie 'm vasthouden :>

 

Michael & Esther Klaver uit Amersfoort

zondag, 25-11-12 14:51

Wauw, wat een gaaf teken van Gods trouw op zo'n bijzonder moment!
En wat heerlijk dat jullie zo mogen genieten van Gideon! Zo gaaf om te lezen dat hij het zo goed doet. Blijf heerlijk genieten van jullie mannetje en elkaar! Wij genieten mee op afstand.
Dikke knuffel van ons!

 

Mirjam `Scholten uit Amersfoort

zondag, 25-11-12 14:42

Betse Marieke en nathanael,
Bijzonder ! wat fijn dat jullie Gideon vast mochten houden. De foto's zijn zo mooi, ik bid voor jullie ! Sterkte en kracht, en wat een lnipoog van God die Reggenboog vandaag !!

 

Jonneke en Menno Mulder uit Groningen

zondag, 25-11-12 14:20

Wat GEWELDIG :-) Super gaaf om te lezen!

 

Niek Kruis

zondag, 25-11-12 14:07

Hoooi,
Super gefeliciteerd met jullie kleine man!
Mooi om te lezen dat het allemaal zo goed gaat :)
Geniet er van!!

Niek

 

Mattanja uit Harderwijk

zondag, 25-11-12 14:05

Ook hier tranen, wat ontzettend bijzonder. God is trouw!!!

 

Matthieu & Hanna

zondag, 25-11-12 13:57

AAAAAAAh, wat leuk zeg.... super om te lezen. wat bijzonder moment joh en ook leuke foto's !!!

 

Matthieu & Hanna Wolff

zondag, 25-11-12 13:11

Our God is healer!!! hebben we vandaag express gezongen :) voor jullie mooie mannetje Gideon!! We blijven voor jullie bidden, dat Gideon spoedig meer en meer kracht van Hem kan ontvangen.
Rust maar lekker uit. Zijn jullie al verhuisd naar het Ronald mc Donaldhuis? ;)

 

Gerard en Mirjam van Rooij uit Hilversum

zondag, 25-11-12 13:00

De zalving verbreekt het juk!
Zegen liefs en vrede
Gerard en Mirjam

 

Gea Slijngard-Brauns uit Hoogland

zondag, 25-11-12 11:35

Lieve Drietjes, houdt vast aan wat je gelooft en ook ziet gebeuren! His glory! Zijn rust en vrede ook voor vandaag over jullie gebeden, Hij is nabij! Dikke knuffel.

 

Pauline Scheinhardt uit Musselkanaal

zondag, 25-11-12 11:33

Hoi!
Elke ochtend kijk ik even op jullie site.
Ben blij dat het steds beter gaat met Gideon.
En wat een mooi kindje wat ik op de foto zag.

Liefs Pauline

 

Johan en Marjan van der Kuijl uit Amersfoort

zondag, 25-11-12 10:54

Geweldig! En een supermooi geboortekaartje. We blijven bidden voor Gideon's gezondheid en ook voor jullie rust. Jullie gaan veel energie nodig hebben en wat goed dat jullie die slaap ook echt pakken! Heerlijk dat de verpleging goed voor jullie lieve zoon zorgt en knap dat jullie dat vertrouwen daar ook neerleggen.
Een zegen van God! Heel veel sterkte en kracht voor de komende hobbels die nog moeten komen. Liefs van Johan, Marjan, Bram en Evi

 

immanuel scheinhardt uit schiedam

zondag, 25-11-12 10:41

hai,
we zijn thuis erg blij voor jullie dat het steeds beter gaat met Gideon.
Dikke groeten van : Lennerd, Julia , Immanuel, Zefanja en Danique Scheinhardt.

 

Erwin en Windy van Rossum

zondag, 25-11-12 09:11

Hey mensen goed om te horen dat het zo hoed gaat met jullie fijn dat jullie zo geniet we denken aan jullie en blijven bidden voor jullie
Liefs Erwin en Windy

 

Carla van den Broek

zondag, 25-11-12 09:11

Twee stapjes vooruit, een klein stapje terug....dat blijft een positieve stap voorwaarts. Blij om te horen dat het zo goed gaat. Denk ook goed aan jezelf en aan elkaar ! En Marieke je bent een topper! ! Beter als jouw BV kan hij niet krijgen om te groeien. Fijne zondag daar in Nijmegen...er wordt hier aan de andere kant aan jullie gedacht....Bedankt voor het mooie kaartje....het staat bij ons te prijken bovenop de piano.!! Reactie van dochter : Mam...wat lief dat ze daaraan denken !!!...en dat is het !!!

 
 
nl_NLDutch