Gideon dag 52

22.00u

We zijn weer even in Amersfoort. De vorige keer dat we even voor het eerst thuis waren heeft ons zo goed gedaan, en we hadden nu zo’n behoefte om even “bij te tanken” dat we maar weer even naar huis zijn gegaan.

Gideon heeft een stabiele dag gehad. Vanochtend als vanouds. Om 06.00u had hij genoeg van de CPAP en dat liet hij merken. Toen hebben ze hem weer aan de lowflow gelegd waar hij die ochtend ook weer betere waardes had dan gister, en hij was ook lekker wakker. Maar na het eten van 15.00u is hij eigenlijk niet meer echt wakker geweest en merken we daar aan dat hij toch echt wel moet inleveren op energie. We zagen net op de babywatch dat ze hem op de CPAP hadden gelegd en ze zaten nog wat te prutsen met het neusstukje zonder dat hij er wakker van werd. Daar aan zie je dat hij het dan ook echt wel nodig heeft.

Wij zijn ook wel redelijk bijgekomen van gister. Het is wel weer even een klap, maar onderweg naar Amersfoort kwamen we er achter dat we allebei het gevoel hadden bij onszelf dat er sinds vanochtend een nieuwe vechtlust is ontstaan met het gevoel dat het knopje van automatische piloot uit is gegaan. Dat is ongeveer het best hoe we het kunnen beschrijven. Als je het hebt over God aanbidden en je richten op Jezus met name in de tijd dat het moeilijk gaat is dat voor ons een lange tijd nu soort van automatisch geweest. Maar we merken nu dat we daar echt heel bewust voor moeten kiezen. Ervoor kiezen om ons te richten op Degene die onze hoop en zekerheid is. Degene die ons de kracht geeft om door te gaan. Daarom hebben we ook even heel bewust gedankt voor de dingen die nu wel zijn. Zoals dat als het recidief (opnieuw open middenrif) het probleem is, er ook een aanwijsbare reden is waarom Gideon zo’n terugval heeft gehad. En dat we blij zijn dat ze er nu achter komen en dat we niet al in het WKZ zaten. Allemaal van dat soort dingen. Genoeg om dankbaar voor te zijn. De rest zien we later wel.

God is trouw. Kracht voor vandaag, blijde hoop voor de toekomst. Ik richt mijn ogen op naar de bergen, waar komt mijn hulp vandaan. Mijn hulp is van de Heer, schepper van hemel en aarde.

Voor ons absoluut de waarheid en ervaring.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 11 van totaal 11
 

Joukje

zondag, 13-01-13 20:29

Wow, wat een getuigenis! Omdat ik weinig heftige dingen meemaak in het leven en wel echt christen wil zijn, zijn jullie hierin een voorbeeld voor mij in hoe je christen bent in vreugde en verdriet. Dat is één van de dingen die me het meest triggeren sinds ik jullie blog met enige regelmaat volg. Jezus zichtbaar door jullie. Ik bid dat jullie dat steeds vast mogen blijven houden. Mooi dat het nu ook te zien is hoe jullie de keuze maken om weer bewust te aanbidden.

 

fam. Promm.

zondag, 13-01-13 20:24

Dankbaarheid geeft je moed en kracht. Het zou me niets verbazen dat doordat jullie bewust op God vertrouwen ipv op 'automatische piloot', bij jullie er onverwacht enorm veel meer moed en kracht binnenstroomt. Je deur staat wagenwijd open voor Hem!

 

Eunice

zondag, 13-01-13 13:56

Hopelijk een heerlijke nacht thuis gehad? Straks samen heerlijk met je familie trots kunnen zijn op kleine Gideon. N-joy!
X

 

charlotte uit nijverdal

zondag, 13-01-13 13:35

elke dag in mijn gedachten.....

 

Paula Brouwer

zondag, 13-01-13 10:26

Goedemorgen lieve gezinnetje,

Ik wil jullie zegen met Jesaja 40:28-31
"Weet u het niet?
Hebt u het niet gehoord?
De eeuwige God, de Heere, de schepper van de einden der aarde,
wordt niet moe en niet afgemat.
Er is geen doorgronding van Zijn inzicht.
Hij geeft de vermoeide kracht en Hij vermeerdert de sterkte van wie geen krachten heeft.
Jongeren zullen moe en afgemat worden, jongen mannen zullen zeker struikelen;
maar wie de Heere verwachten, zullen hun kracht vernieuwen, zij zullen hun vleugels uitslaan als arenden, zij zullen snel lopen en niet afgemat worden, zij zullen lopen en niet moe worden.

Dit is mijn gebed voor jullie vandaag.
Liefs

 

Natanja

zondag, 13-01-13 02:02

Wat een moedige mensen zijn jullie! Respect voor jullie rust in deze situatie! Elke dag lees ik jullie blog en hoop ik met jullie mee! Wat zal het heerlijk zijn om over een tijdje te lezen dat Gideon met jullie mee naar huis gaat! Ik wens jullie drietjes alle sterkte en kracht die jullie nodig hebben voor deze tijd van hoop, vrees, verlangen. Lieve groetjes!

 

Famke

zondag, 13-01-13 00:43

lieve N&M,

mooi dat jullie zoveel kunnen vinden om God.dankbaar voor te zijn! En dat in jullie situatie en na het nieuws van gister! wat goed en bijzonder! ik las net een tekst en moest aan jullie denken. weet niet meer precies waar die staat, maar de.strekking was dit: als je iets vraagt in Zijn naam en gelooft dat je het al gekregen hebt, dan zal Hij het doen. En jullie hebben zo'n zekerheid dat jullie Gideon gezond meenemen naar huis! ik zeg, consider it done.... naar aanleiding van deze tekst. slaap lekker.
liefs Famke

 

Inge

zaterdag, 12-01-13 23:29

Morgenvroeg weer lekker in jullie pyjama naar beneden!
Hele goede nacht toegebeden, dikke nachtkus!

 

H&M

zaterdag, 12-01-13 23:16

N&M,
Vanochtend bij Cleansing Stream, hebben we precies dezelfede les gehad over dankbaar zijn in alle situatie. En jullie passen dit toe met zulke vertrouw en gedrevenheid. We zijn zo trots op jullie en hoe jullie omhoog kijken.
Zijn trouw kleurt de morgen.

 

Berjan

zaterdag, 12-01-13 22:48

Lieve Nathanaël en Marieke,
onze gedachten zijn bij jullie! Wat lijkt gezondheid enerzijds zo vanzelfsprekend als alles goed gaat, maar als we jullie al zo een poosje volgen, dan weten we dat het ook anders kan zijn. We bidden jullie en Gideon Gods rust en vrede toe. En ook dat Gods plannen met Gideon's leven tot volledige uitvoer zullen komen.
liefs Berjan

 

Elza&Evert en Eliza

zaterdag, 12-01-13 22:36

Lieve kanjers,
We hebben even geen woorden op dit moment...
We zijn stil en hebben tranen in onze ogen.
Maar we hebben ook hoop...
Hoop op volledig herstel van jullie mannetje.
We bidden voor Gideon en ook voor jullie als ouders..
De Here zegent jou/jullie,De Here beschermt jou/jullie
lieve groet van ons

 
 
nl_NLDutch