Gideon dag 63 – nog steeds niks

22.00u

Het gaat nog steeds wel redelijk met Gideon. Het verschilt per dag hoe hij is. De ene dag veel slapen en de andere dag lekker actief. Maar over het algemeen als hij wakker is is hij vrolijk en tevreden. Maar we zien dat hij de CPAP steeds vervelender gaat vinden en dat hij afentoe een stuk heftiger bezig is met ademen. Ook heeft hij afgelopen dagen ook meer gespuugd, iets wat hij ook al sinds de eerste heftige terugval niet meer gedaan had. Maar dan gelukkig wel zonder dip.

Maar helaas nog steeds geen nieuws over wanneer de operatie zal zijn. We zijn nog steeds in afwachting tot er informatie of een beslissing onze kant uit komt vanuit chirurgie. We hebben naar de artsen en maatschappelijk werk duidelijk aangegeven dat we behoorlijk aan onze tax zitten en dat we graag snel duidelijkheid willen. Maar dat is blijkbaar lastig. Iedereen lijkt met ons mee te leven, maar niemand blijkt wat aan de situatie te kunnen doen… 

Afgelopen dagen zijn we een beetje in overlevings modus geschoten. Op dit punt is niets vervelender dan niet weten waar je aan toe bent. We liepen al een beetje op reserves, maar hiermee zitten we er allebei wel een beetje doorheen.

Gideon zit inmiddels al een maand in de problemen door zijn middenrif en het is een week geleden dat ze hier (na een 2e CT-scan) achter zijn gekomen. Met elke dag uitstel zijn we ook een dag verder van herstel en hiermee een dag verder van het naar huis gaan. En hiermee verdwijnt ook elk moment dat we zijn hele hoofdje kunnen zien en kunnen zien veranderen in deze eerste weken van zijn leven. Nog meer uitstel van borstvoeding en hiermee direct contact met hem. Allemaal frustratie puntjes waar je machteloos tegenover staat.

We slapen vannacht in Amersfoort. Even weer bijtanken en een beetje proberen uit de situatie te stappen. We hadden het er in de auto over wat we nou kunnen doen om het vol te houden. Menselijk gezien is dit bijna niet te doen, maar zelfs als je de kracht krijgt om verder te gaan kom je op een punt dat je wel voor de keuze staat, wordt je bitter of wordt je beter. Het is op een gegeven moment makkelijk om vanuit boosheid en frustratie te reageren, maar daar wordt je zelf niet beter van en de mensen die je spreekt ook niet. Ik denk dat God hier ook voor ons om de hoek komt kijken als het gaat om het voorbeeld dat je mag zijn naar mensen zoals Jezus dat ook ons voorbeeld is. Niet om vroom te willen zijn, maar dit is wel de weg die we willen gaan. Omdat dit ons uiteindelijk beter maakt en niet bitter. Dit betekent niet dat we dan maar over ons heen laten lopen en het maar laten gebeuren, maar wel de manier hoe we spreken over mensen of situaties: respectvol en liefdevol. 

Zelfs op je tandvlees heb je altijd nog een keuze…

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 15 van totaal 15
 

Esther uit H\'sum

vrijdag, 25-01-13 17:23

Hey,

Respect hoor!
We denken, geloven en bidden met jullie mee thuis en op 't kcc.

Dat ALLES maar beter mag worden.

X,
Es.

 

Tiny Heek uit Bunschoten

donderdag, 24-01-13 20:18

Nog steeds lees en leef ik iedere dag met jullie mee. Wat een moeilijke weg gaat God met jullie. Hou vol, geef niet op. Indrukwekkend geschreven.

God cares.

 

Elza&Evert en Eliza

donderdag, 24-01-13 15:44

Lieve Kanjers,
Wat een heftige,moeilijke periode maken juillie door zeg..
Ondanks zijn we zo super trots op jullie..
Zeker om dat jullie ook zo eerlijk zijn over jullie gevoelens,verdriet,boosheid.We bidden dat er rust,vrede in jullie mag stromen..Maar weet ook dat jullie ook gewone mensen zijn net als wij:)ieder ouder voelt zich in zo'n situatie rot.Zeker als het om jullie mannetje gaat.Weet zelf als mama/papa hoe mooi het is om de veranderingen van je kindje mee te willen maken en zien.Wij gunnen jullie deze momentjes ook zooo graag.
In gedachten en in onze gebeden zijn we bij jullie.
lieve groet van ons 3en

 

anne-margreet

donderdag, 24-01-13 13:44

Vergeet niet dat jullie MENS zijn ook jullie mogen schoppen en uiting geven aan het verdriet ,de zorgen en de spanningen die alles met zich mee brengt.Jullie hoeven niet bewust een voorbeeld te zijn DAT werkt GOD wel uit!!!! Het is al een wonder dat jullie tot nu toe zo ZIJN kracht hebben mogen ervaren.Het blijft...dag voor dag....met DE belofte : HIJ zorgt voor jullie! veel liefs en sterkte

 

Joke en Ton uit Leende

donderdag, 24-01-13 12:29

Lieve Marieke en Nathanaël,
Namasté!
Ik buig voor jullie sterke ziel!!
Wat knap om, zo jong als jullie zijn, zulke bijzondere afwegingen en keuzes te kunnen maken!
Ik kwam er pas veeeeel later achter dat ik van bitterheid niet beter word en de mensen om mij heen al helemaal niet.
Ik heb groot respect voor jullie en zou wensen dat er snel actie wordt ondernomen! Ik gun het jullie meer dan ik zeggen kan!
Heel veel liefs en een big hug!

 

Esther A uit Amersfoort

donderdag, 24-01-13 11:45

Och lieve schatten, wat hebben jullie het voor je kiezen zeg! Niet te begrijpen....maar wat een goudeerlijk stukje schrijven jullie! Zelfs op je tandvlees heb je nog een keuze: ik moest er een klein beetje om lachen want ik lees "in plaatjes" ;-) Maar goed, ondertussen moet je vanaf dat tandvlees die keus maken om Jezus' voorbeeld uit te leven. K N A P! En ja, het is God die het in jullie werkt, maar jullie doen het maar mooi! En ook in zwakheid, tuurlijk, maar hallo zeg, dat mag gewoon! Ik wens jullie onvoorstelbaar (want zo is God) veel nieuwe kracht toe, bovennatuurlijk veel geduld, en een Hemelse doorbraak voor jullie!!
Liefs!

 

Mirjam Moh uit Amersfoort

donderdag, 24-01-13 09:37

o God, kom spoedig tot hen. U bent hun Hulp en hun Bevrijder. HEERE, wacht niet langer! Ps. 70:6b

 

Gertrude en Bente

donderdag, 24-01-13 09:07

We denken aan jullie en blijven voor jullie bidden.
Dat er in alle opzichten snel een doorbraak mag komen.
Liefs, Gertrude en Bente

 

Carlos & Antoinette Verhorst uit Amersfoort

donderdag, 24-01-13 00:03

Hoi N&M,

We staan naast jullie, in gebed en in geloof en bovenal juist in deze momenten van onzekerheid!

'ff een bemoediging...

http://www.youtube.com/watch?v=e3zfYjOhe5E

Hug, C&A

 

gerard en mirjam

woensdag, 23-01-13 23:38

lieve mensen,
beroerde periode. veel sterkte, we bidden en proclameren met jullie.
Liefs.

 

Debby

woensdag, 23-01-13 23:34

Even een heele dikke knuffel, in gebed en gedachten bij jullie!

 

Martineke Poppe

woensdag, 23-01-13 23:25

Wat zijn jullie moedig zeg! We wensen jullie heel, heel veel kracht van God toe in deze moeilijke, lange en onzekere tijd. En we blijven ook bidden voor die stoere Gideon. Hij is gezegend met zulke sterke ouders!

 

een lezer

woensdag, 23-01-13 22:51

Ik lees jullie blog elke dag en heb zelf maanden in het ziekenhuis doorgebracht met ons zoontje. Ik weet hoe slopend het is en heb bewondering voor wat jullie hier schrijven. Ik denk dat God die extreem moeilijke keuze die jullie hier maken voor het positieve zal zegenen: het is interessant om eens te lezen wat daarover in psalm 34 vers 12-16 staat en vers 20.
(Zorg juist nu erg goed voor jullie zelf... dat heeft Gideon nodig.)

 

Marijke

woensdag, 23-01-13 22:26

Hallo lieverds,
Zoals je als laatste zegt, zelfs op,je tandvlees heb nog nog de keuze. En dat bid ik jullie ook toe.
Ik,moest zo denken aan een opmerking van iemand ooit in mijn leven: de persoon bad: Heer houd ons trouw naar U in de moeilijk tijd die we door maken......Jezus is onze voorbeeld zoals jullie ook net onsje blog hebt gezet. Maar ik heb makkelijk praten jullie zitten midden in de storm.....en toch is God erbij, en Jezus naast jullie, zoals HIJ ook zIjn disipelen was in de boot. Ik,hoop dat ik jullie wat bemoeiing heb, maar als je zo ziet dat je kindje het moeilijk hebt....valt het echt niet mee om licht in de tunnel te zien.
In gebed en gedachten bij jullie......echte kanjers........liefs van mij....

 

Loek en Marloes Ligthart

woensdag, 23-01-13 22:13

Lieve 3,
We denken aan jullie en vragen de Vader voor een extra portie rust en vrede, groet

 
 
nl_NLDutch