Gideon dag 64 – Eindelijk: een datum!

Volgende week vrijdag wordt Gideon geopereerd. Het duurt nog meer dan een week en het is veel later dan we hadden gehoopt, maar we zijn zo blij dat we eindelijk duidelijkheid hebben.

Vandaag heb ik (Marieke) met behulp van mijn moeder en een vriendin de stoute schoenen aangetrokken en aan de verpleegster verteld dat ik graag een arts wilde spreken, omdat we nu echt duidelijkheid wilden over de operatie. Ze zou het proberen en ja hoor, al snel kwam er een neonatoloog met het antwoord dat 1 van de chirurgen dezelfde middag nog met ons zou komen praten. Gelukkig was Nathanaël op tijd terug van zijn werk en konden we dat gesprek samen voeren. We hebben antwoorden gekregen op onze vragen en ze hebben een heel goede motivatie waarom het niet eerder lukte. De grootste reden is dat er een hoofdchirurg bij moet zijn die deze operatie al vaker heeft uitgevoerd en daar de leiding over kan nemen. Helaas was het echt niet eerder mogelijk dan volgende week vrijdag. Dat snapten we en we zijn blij dat ze er goed over hebben nagedacht. Voor ons is het moeilijk om Gideon zo hard te zien werken, maar de chirurg heeft ons verzekerd dat het voor hem echt geen kwaad kan om nog een weekje te wachten. Dat lucht op!

Toen we uitlegden aan de chirurg hoe de afgelopen weken zijn verlopen, heeft hij toegegeven dat het niet goed is gegaan en dat er sneller duidelijkheid had moeten komen. Hij snapte waarom we nu een datum wilden. Er staat nu direct een gesprek gepland voor volgende week donderdag, om nog even door te spreken hoe de dag erna zal gaan verlopen.

Het heeft ons heel veel gedaan om zo lang in onzekerheid te zitten. Eerst een paar weken niet te weten waar de terugslag vandaan kwam en nu twee weken te moeten wachten op de operatie, dat is pittig. Maar nu gaan we naar volgende week vrijdag werken en hopelijk kunnen we daarna de stijgende lijn te pakken krijgen en eindelijk stappen dichter naar huis gaan zetten !? 

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 12 van totaal 12
 

Gerard & Aleid

vrijdag, 25-01-13 17:04

Lieve stoere 3! Geduld is deze situatie niet makkelijk, en toch hebben jullie dat heel lang op kunnen brengen, en nu dan ook een antwoord. Wij bidden mee voor rust en vrede voor jullie en bovenal voor Gideon! God is er bij! X

 

Eunice

vrijdag, 25-01-13 14:28

Je vecht voor je mannetje! Logisch en mooi!
Nog 8 nachtjes slapen ;-)
Sterkte!
X

 

Debby

vrijdag, 25-01-13 12:08

Ow Dappere helden, Wat ben ik toch trots op jullie. Wat moet het een hel zijn waar jullie doorheen gaan, maar gelukkig mogen we opkijken naar de hemel, naar de aller grootste liefste, sterkste, Papa die voor jullie zorgd. Ik tel met jullie mee af. We blijven biddend om jullie heen staan, hoe lang het ook gaat duren, en kijken uit naar de dag, dat we hem in het eggie mogen bewonderen. Dikke knuffel

 

gerard en mirjam

vrijdag, 25-01-13 11:04

we zien jullie met zijn drieen in Amesfoort.

 

Joni

vrijdag, 25-01-13 10:05

Proud of you Marieke!! Nu kunnen jullie (we) gaan toeleven naar volgende week vrijdag. We bidden voor kracht voor Gideon dat hij deze week goed door zal komen! Dikke knuffel! Joni&Eliam

 

Martine Voogd

vrijdag, 25-01-13 08:22

Wat dapper dat je de "stoute" schoenen hebt aangetrokken!! Fijn dat er nu duidelijkheid is. We tellen met jullie mee af:) we blijven bidden voor volledig herstel! Hou vol lieverds!

 

Menno

vrijdag, 25-01-13 00:29

He, wat een opluchting. Een datum en een geruststelling. En dat op een moment wanneer jullie dit ook goed konden gebruiken. Gaaf! Vanaf hier gezien, kunnen we ons bijna niet voorstellen welk een impact dit alles op jullie drieën heeft. We nemen jullie in gebed mee en vragen de Vader of hij naast jullie blijft staan. Heel veel sterkte en nog meer geduld. God's zegen....

 

anita uit Leusden

donderdag, 24-01-13 22:55

Lieve Marieke en Nathanae,l
Dit lied heb ik al 2 dagen op mijn hart, als ik voor jullie bid.
Ik bid dat het jullie steun en hoop geeft.

Groot is Uw trouw o, Heer, iedere morgen aan jullie weer getoond.
Al wat jullie nodig hebben, Heeft Hij gegeven, en zal Hij blijven geven.

Hij geeft jullie vrede, en Zijn nabijheid die sterkt en die blijft.
Kracht voor vandaag, blijde hoop voor de toekomst.
Hij geeft het Leven tot in eeuwigheid.
Groot is Uw trouw, o Heer, Groot is Uw trouw, aan jullie belooft. Dikke knuf voor jullie alle drie.

 

Hanna&Matthieu

donderdag, 24-01-13 22:06

Fijn dat er ein-de-lijk duidelijkheid is en dat jullie nu soort van kunnen aftellen!
Goed ook om te horen dat kleine Gideon stabiel lijkt te zijn en sterk genoeg is om het vol te houden tot volgende week.. Maar ja dat is ook niet zo gek met zo'n strijder :)
Slaap lekker al vast
xxxx

 

Gertrude Steenbeek

donderdag, 24-01-13 21:19

Wat GOED van jullie dat jullie de hemel én het ziekenhuis bestormen! Wij strijden in de achterhoede mee. Jullie dappere houding inspireert. Uit Trouw volgt Overwinning. Ik bid mee voor rust, geduld en vertrouwen. Ik kan slechts raden hoe zwaar het voor jullie moet zijn. Moedige moedige mensen zijn jullie!

 

Mam

donderdag, 24-01-13 20:38

Lieverds,
ben heel blij met de voortgang en eerlijkheid van de chirurg. We blijven bidden voor de voortgang en vooral voor
Gods geduld in alles en zijn blik op het geheel! Dankbaar voor wat er nu is. Heel veel liefs en dikke kus,

 

Tiny Heek uit Bunschoten

donderdag, 24-01-13 20:22

Wauw.. Mijn reactie op het vorige bericht net klaar en dan zo'n bericht van jullie.
Ze je! God cares.

We bidden en denken aan jullie, en extra op de verjaardag van Peter Frans volgende week vrijdag 1 Februari.

 
 
nl_NLDutch