Gideon dag 71

Nog 1 nachtje slapen…

Gideon heeft vanavond ter voorbereiding op morgen alvast een infuusje in zijn voet gekregen waar ze glucose over zullen geven als hij even een tijdje zonder eten zal moeten doen. Vannacht om 01.00u zal hij zijn laatste voeding (inmiddels zit hij op 6 x 125ml per dag) krijgen omdat hij nuchter moet zijn voor de operatie.

De operatie staat gepland rond 09.00u en zal ongeveer 2 uur duren. Kan langer, kan korter.

Wat hebben we hier naar uitgekeken, maar nu het zover is vinden we het wel spannend. Blij dat er hopelijk na de operatie weer een stijgende lijn op te pakken is. Spannend hoe het zal lopen en hoe Gideon het na de operatie zal doen.

Ze gaan Gideon aan de CPAP naar de OK brengen waar 1 van ons bij hem mag blijven tot hij in slaap gebracht is. Als hij slaapt zullen ze hem aan de Tube beademing leggen en ook een arterielijn (infuus in een groot bloedvat) inbrengen om zijn bloeddruk te kunnen meten tijdens de operatie.

De artsen hebben er bewust voor gekozen om de operatie ’s ochtends uit te voeren, zodat iedereen nog alert en fris is. Het is gelukkig een operatie die ze veel vaker hebben gedaan, maar voor Gideon wel ingrijpend. De chirurg die Gideon de eerste keer ook heeft geopereerd, zal er nu ook bij zijn, omdat hij ‘weet’ hoe Gideon er van binnen uit ziet.  We zijn goed bij gepraat over wat ze gaan doen, maar uiteindelijk weten ze niet wat ze aantreffen en hoe ze het kunnen “repareren”. Ze zullen een nieuwe snee maken op de plek van de “oude” snee zodat er niet 2 littekens zullen zijn. Er is ook een kans dat, omdat de buik al een keer open is geweest, organen aan elkaar kleven waardoor deze (als ze door elkaar liggen) weer uit elkaar gehaald moeten worden met kans op scheuring e.d. Ook na de operatie blijft het even spannend, omdat er ook weer een heel kleine kans is op pulmonale hypertensie (samenknijpen van de bloedvaten in de longen) wat levensbedreigend kan zijn. 

Na de operatie zal Gideon op een warmte bedje, nog volledig beademd en gesedeerd weer naar de IC gebracht worden waar we hem weer zullen zien. Het hangt helemaal van hem af hoe lang hij aan de Tube moet blijven, maar hopelijk kan die er snel van af en daarmee ook de morfine en andere medicijnen om hem rustig te houden weer gestopt worden.

Morgen gaan we even een heel grote stap terug, maar we hopen en bidden dat we na de operatie heel snel de stijgende lijn te pakken kunnen krijgen en eindelijk een uitzicht hebben op een heel leven met Gideon thuis!

Nog 1 nachtje slapen….

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 14 van totaal 14
 

Inge

vrijdag, 01-02-13 00:27

We houden van jullie!
In verbondenheiid met ieder die voor jullie bidt!
XXX Dikke knuffel!!!

 

Bart en Esther uit Hoogland

vrijdag, 01-02-13 00:09

wij bidden mee, als stel, als team en als totale jongerengroep, ook tijdens het weekend. Het leeft erg onder de jongeren. Liefs en dikke knuffel van ons allemaal

 

Menno & Eva

vrijdag, 01-02-13 00:02

In gedachten leven we mee en zullen al julllie zorgen ook in ons gebed meenemen. Jullie vertrouwen op God is als een baken in deze tijd. We bidden de artsen veel wijsheid toe, maar vragen vooral onze Vader om zegend naast Gideon en jullie te staan. Veel rust, geduld en vertrouwen voor morgen.
Groetjes Menno, Eva, Lars, Lotte en Sterre!

 

Menno & Eva

vrijdag, 01-02-13 00:01

In gedachten leven we mee en zullen al julllie zorgen ook in ons gebed meenemen. Jullie vertrouwen op God is als een baken in deze tijd. We bidden de artsen veel wijsheid toe, maar vragen vooral onze Vader om zegend naast Gideon en jullie te staan. Veel rust, geduld en vertrouwen voor morgen.
Groetjes Menno, Eva, Lars, Lotte en Sterre!

 

charlot uit nijverdal

donderdag, 31-01-13 23:54

in gedachten bij jullie.
heel veel sterkte morgen

 

Joke en Ton uit Leende

donderdag, 31-01-13 23:29

Lieve M & N,
Wij hopen dat jullie een beetje kunnen slapen zodat het snel morgen is!!!
Wij wensen de artsen veel (des) kundigheid en liefdevolle aandacht. voor Gideon!
Lieve moedige papa e mama, wij wensen jullie alle goeds, elkaars liefdevolle nabijheid en goede resultaten van de operatie!
Dikke kus van ons!

 

Natanja

donderdag, 31-01-13 23:27

Lieve papa en mama van Gideon,
Wat wordt er toch veel van jullie geduld en moed gevraagd!! Ik wens jullie morgen onwijs veel kracht toe. Het lijkt mij zo ongelooflijk zenuwslopend om te moeten wachten tijdens de operatie, en ook daarna. Wat zullen er morgen veel mensen in gedachten bij jullie drietjes zijn! Ik wens jullie toe dat Liefde jullie mag omringen in de moeilijke uren morgen!

 

Nick en Myriam uit Amersfoort

donderdag, 31-01-13 23:20

Lieverds... Veel succes morgen! Wij zijn bij jullie in gedachten en we houden superveel van jullie! Dikke kus van ons

 

Daniel en Riwkah Keijzer uit Amersfoort

donderdag, 31-01-13 22:53

We wensen jullie heel veel sterkte voor morgen. We zijn in gedachten en in gebed bij jullie.

Liefs, Daniel, Riwkah em kids

 

Mirjam Moh uit Amersfoort

donderdag, 31-01-13 22:46

Lieve M&N,
Het is ongelofelijk waar jullie telkens doorheen moeten én gaan. Dat jullie de kracht krijgen om dit alles te dragen zowel geestelijk als lichamelijk en dat we vol geloof en hoop mogen blijven uitkijken naar de dag dat er betere tijden voor jullie 3-en aanbreken. Heel veel sterkte voor morgen... Biddend in gedachten bij jullie.

 

Wichard Hulsbergen uit Rotterdam

donderdag, 31-01-13 22:44

Hallo Marieke en Nathan, vanuit de Facebookgroep volg ik af en toe jullie blog en wil jullie heel veel sterkte wensen voor morgen en de komende tijd. Onze Leander is ook twee keer geopereerd en wij vonden de tweede keer zo mogelijk nog moeilijker dan de eerste, omdat er geen "we zien wel" meer is, maar hij bij jullie thuis hoort te zijn. En wel zo snel mogelijk. Zet 'm op!

 

Elza&Evert en Eliza

donderdag, 31-01-13 22:35

Lieve kanjers,
Wat spannend allemaal..Ja morgen is de dag waar jullie al lang op hebben gewacht..Vanavond hadden we kleinegroep en raakte dit nummer mn hart en we moesten gelijk aan jullie denken..
Daarom willen we dit jullie mee geven voor morgen..
'Stil,mijn ziel,weest stil en wees niet bang voor de onzekerheid
van morgen...God omgeeft je steeds;
Hij is er in je beproevingen en zorgen.
God,U bent mijn God en ik vertrouw op U,en zal niet wankelen
Vredevorsdt,vernieuw een vaste Geest biinenin mij, die rust in U alleen.(lied nr: 717)
lieve groet,en we staan in onze gebeden om jullie heen
en knuffel van ons 3en

 

Mirjam Scholten uit Amersfoort

donderdag, 31-01-13 22:19

Lieve Nathan en Marieke,
Morgen, ik zal bidden voor jullie lieve kereltje Gideon. Een spannende dag ! Zijn trouw kleurt de morgen.................... dat leid gaat door me heen, deze God van trouw gaat met jullie alledrie mee ! liefs van Mirjam

 

Tonneke

donderdag, 31-01-13 22:13

veel vrede gewenst om rustig te mogen slapen!

 
 
nl_NLDutch