Gideon dag 89

22.30u

Vandaag weer even een frustrerend dagje. We zouden vandaag te horen krijgen wanneer we naar huis zouden mogen, maar nu weten we nog steeds niks…

Van de artsen die over de zorg van Gideon gaan zag de ene helft niet in waarom Gideon niet naar huis zou mogen omdat hij het zo goed doet. En de andere helft vind het toch wat te snel na de 2e operatie. Conclusie, ze willen hem toch nog even in het ziekenhuis houden. Niet echt om een medische reden maar meer voor de zekerheid.

Hier zijn we het dus niet mee eens…

Het is op zich wel fijn dat ze het zekere voor het onzekere willen nemen, helemaal na de vorige keer toen gedacht werd dat het goed leek te gaan en het toch de verkeerde kant op ging. Maar de situatie nu is zo anders en het gaat zo goed met Gideon. Hij heeft bewezen dat hij het goed kan en we willen nu met hem naar huis zodat hij en wij tot rust kunnen komen. Wij zijn er klaar voor, Gideon is er klaar voor, ons huis is er klaar voor. Nu de artsen nog…

Uiteindelijk leggen we ons neer bij de beslissing van de artsen, maar we willen dan wel dat het dan ook om een hele goede reden is, en die hebben we niet gekregen. We hebben wel (inmiddels meerdere malen) laten weten dat we het heel erg zien zitten om Gideon mee naar huis te nemen en dat wij niet zien waarom het niet zou kunnen. En daarbij worden we bijgestaan door de verpleging die voor Gideon zorgen die ook vinden dat hij naar huis kan.

Naar ons idee zal Gideon veel meer gebaat zijn om thuis te komen in een omgeving waar hij helemaal tot rust kan komen. En hij heeft bewezen dat hij eigenlijk alles kan hebben. Daarom zijn we het niet eens met deze beslissing en willen we in iedergeval duidelijkheid over wanneer we dan wel naar huis kunnen in plaats van “nog even blijven”. Dit moesten ze nog even opnieuw terug koppelen met de artsen dus krijgen we morgen een herziening van de beslissing en hopelijk meer duidelijkheid.

*zucht* nog heel even geduld want het is het waard.

We hebben vanavond onze kamer in het RMHuis alvast helemaal uitgeruimd om ervoor te zorgen dat als de beslissing valt we niet nog een hele hoop hoeven doen. Zodoende zijn we met een volgepakte auto met bijna 3 maanden zooi naar huis gereden en gaan we morgen ochtend weer terug naar Nijmegen om te horen wat er besloten is over Gideon. Ook zullen we morgen uitleg krijgen over de voedingspomp die we mee naar huis krijgen. Dit is een andere dan die ze in het ziekenhuis gebruiken. Ook moeten er nog een aantal dingen geregeld worden voor als we naar huis mogen zoals fysiotherapeut voor de lichamelijke ontwikkeling van Gideon en eventuele achterstand door 3 maand ziekenhuis, pre-logopedie voor de voeding opbouw, en nog een hele boel praktische zaken van bestellen van de nodige spullen voor thuis tot uitzoeken wat er nou wel en niet door de verzekering gedekt is.

We realiseren ons heel goed dat naast het wennen aan het gezin zijn ook een heel zorgen pakket mee komt met Gideon. We komen er alleen nu pas achter dat dat een behoorlijk pakket is. Niet alleen de praktische zaken, maar ook wat Gideon nodig heeft om uiteindelijk een “normaal” leven te leiden. Maar we zijn er klaar voor en we zien uit naar de toekomst.

Hoe dan ook, we zijn blij met Gideon en we genieten enorm van hem en om bij hem te zijn. En na zo’n heel betoog om even de frustraties op te schrijven komen we op het eind gewoon bij het feit dat we kunnen gewoon niet wachten om met hem thuis te zijn.

Daarbij zijn we heel erg dankbaar voor Gideon en hoe het nu met hem gaat, voor het feit dat wij (N&M) vandaag 9 jaar bij elkaar zijn en zo gezegend zijn met nieuw leven!

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 9 van totaal 9
 

Carla van Osnabrugge uit amersfoort

dinsdag, 19-02-13 20:52

Lief gezin,

Lees net bovenstaand berichtje... "waar Liefde woont gebiedt de Heer Zijn Zegen....en dan volgt: daar woont Hij Zelf, daar wordt Zijn Heil (heling) verkregen.."......en Leven tot in eeuwigheid !! Mooie thuiskomer voor jullie !! Sterkte, mooi dat jullie nu pas beseffen dat jullie zorgpakketje groot is, dan hadden jullie geen zorgen voor de dag van morgen! Corrie ten Boom: een treinkaartje krijg je niet lang van te voren maar pas als je het nodig hebt om te reizen, ik bid voor jullie voor genoeg kracht voor iedere dag en veel blijdschap! Lieve groet van Carla

 

Tamara van de Groep

dinsdag, 19-02-13 15:54

Bedenk dat alles in Zijn hand is. Ook deze laatste hobbel... Veel liefs en hopelijk tot gauw! Tamara

 

Esther A uit Amersfoort

dinsdag, 19-02-13 15:10

Oi,oi, wat een tegenvaller dan weer he? Zeker voor nu: krrrracht voor de laatste loodjes! Wat een enorm bijzondere maanden hebben jullie achter de rug, en we zien met jullie uit naar al die maanden en jaren die jullie bijijijna mogen gaan beleven in jullie eigen vertrouwde huis samen met Mister G. ;-) Tot gauw!

 

Elza&Evert en Eliza

dinsdag, 19-02-13 13:53

Lieve kanjers,
Ja dat zeker een hele diepe zucht...weer wachten:)
wat eerlijk van jullie om ook jullie frustraties openlijk te delen.
Zeker is het niet fijn als artsen het met elkaar niet een zijn.Maar goed dat jullie zo blijven door vechten om jullie kleine.dappere man meenaar huis te mogen nemen. Want daar zal hij echt nog meer gaan opkanppen..We bidden voor jullie alle kracht en enrgie en rust toe voor de komende dagen. En wij geloven zeker dat jullie de zorg thuis heel goed aan kunnen.
Enne tot slot van harte met jullie 9 jaar samen zijn:)
lieve groet en een knuffel van ons 3en

 

Debby

dinsdag, 19-02-13 11:58

Al 9 jaar, van harte gefeliciteerd! Jullie zijn een pracht stel samen, en een voorbeeld voor velen!!! Ik kan me jullie frustratie zo goed voorstellen, wat lijkt dit me na al die weken wachten ontzettend frustrerend. En wat gun ik het jullie om jullie dappere strijder mee naar huis te mogen nemen en daar samen een gezin te zijn, zonder al die bemoeienissen van het ziekenhuis. Heel veel rust en vrede toe gebeden. Ik bid jullie zijn stroostende hand toe. Kracht voor vandaag, blijde hoop voor de toekomst!

 

Gerard en Gerda keurentjes uit Ede

dinsdag, 19-02-13 11:10

Ik bid dat de artsen er op terug komen en jullie snel laten gaan en dat ze het er unamiem over eens zullen worden dat jullie huis een veilige en goede plek voor Gideon is, een liefdevolle rustige omgeving om samen te zijn met z'n drietjes.
'Waar liefde woont gebied de Heer Zijn zegen!'

 

Jannieka Scheinhardt uit Stellingen

maandag, 18-02-13 23:41

Nou, goed om even je hart te luchten,na drie maanden van spanning duurt het nu opeens te lang, zo moeten jullie je steeds opnieuw instellen en ik kan me zo voorstellen dat het allemaal soms te veel is nog e ven volhouden, het wordt straks nog druk genoeg
Heel veel sterkte voor de laatste dagen in Nijmegen en wel thuis met z 'n drie├źn. Veel liefs,jannieka(ereblijken wel bidden)

 

Maria

maandag, 18-02-13 23:28

Lieve Nathanael en Marieke,
gefeliciteerd dat jullie elkaar al 9 jaar kennen! Sjonge de tijd vliegt. Ik weet nog dat ik met de familie ter Borg in Rafael Bussum zat en ik genoot altijd zo van jullie als gezin. Vooral van je lieve moeder Nathanael...
Ik bid dat jullie snel ook van elkaar kunnen genieten, lekker in de vertrouwde, eigen omgeving. Zonder allemaal ziekenhuispersoneel dat om je heen loopt.
Nog eventjes, ik snap heel goed dat de rook soms uit je oren kan vliegen met dit nieuws, maar vertrouw op Hem
We geloven in het 'andersom' evangelie zoals je vader altijd zei, bij God gaat alles altijd andersom.
Veel geduld en liefs van mij

 

Inge

maandag, 18-02-13 23:09

Gefeliciteerd! Wat feestelijk, 9 jaar bij elkaar!
Ontvang ook deze laatste dagen in Nijmegen uit Gods Hand. Een goede afsluiting is altijd heel belangrijk voor een goed nieuw begin, dat geldt vast ook hier. Als je eenmaal thuis bent, is het de moeite waard geweest. Ik zegen jullie met Kracht, Moed en Vrede voor de laatste loodjes! Toi toi! Heel veel liefs!!!

 
 
nl_NLDutch