Gideon een half jaar!

Vandaag is Gideon een half jaar oud! Toch een bijzonder momentje. Wat kan er een boel gebeuren in een half jaar.

Vorige week dinsdag zijn we naar Nijmegen geweest voor een nieronderzoek van Gideon. Voor de geboorte bleek dat zijn nieren te groot waren wat op een obstructie in de urineleiders zou kunnen duiden. Een paar maanden na de geboorte was 1 van de nieren al een stuk beter maar de andere bleef te groot. Ze konden toen geen duidelijke aanwijzing vinden waardoor ze vergroot waren.

Bij het onderzoek nu is gebleken dat de ene nier nu zo goed als normaal is maar de andere nog steeds niet zoals zou moeten. Maar wel weer een stuk beter dan 2 maanden geleden, dus het gaat de goede kant op!

We hoopten dat we dit nu ook af konden strepen maar over 3 maanden nog een nieronderzoek en tot die tijd preventief antibiotica om geen nier-infecties te krijgen. Maar we zijn wel blij dat het beter gaat en dat het niet iets is waar hij alsnog voor geopereerd zou moeten worden.

Gisteren zijn we weer een halve dag in Nijmegen geweest. Maar dit keer voor (uitwendige) controle van het middenrif. De chirurg die Gideon alle 3 de keren geopereerd heeft, heeft hem van top tot teen bekeken, longen beluisterd en ons verhaal aangehoord. Na dit alles was hij zeer tevreden over hoe het nu met Gideon gaat. Hij was erg verrast over het feit dat hij zo weinig spuugt en dat de hapjes zo ontzettend goed gaat. Hij benadrukte wel dat het erg belangrijk is dat Gideon nog meer gaat groeien. De lengte niet zo zeer, maar zijn gewicht is echt nog ver beneden de onderste grens. Veel mensen weten niet dat dit ook gevaren met zich mee kan brengen. Maar, we zijn goed onderweg, want ondertussen weegt Gideon al 5800 gram! (gemiddeld voor een jongetje van 6 maanden is tussen de 7 en de 8 kilo, dus er mag nog heel wat bij)

Gideon is super leuk en wij zijn zó trots op hem. Hij begint nu ook een beetje te brabbelen, vindt een boekje lezen helemaal gezellig en hij rolt al bijna van rug naar buik! Elke keer als hij wat nieuws of wat leuks doet, kijken we elkaar met een brede smile aan en genieten we volop! Wauw, dit is ónze zoon!!

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 13 van totaal 13
 

Joni

dinsdag, 28-05-13 13:48

Wat een lieve foto dat Nathanael een boekje aan het voorlezen is! Kostbaar momentje!! samen boekjes lezen!

 

Marijke

zaterdag, 25-05-13 23:12

Wat een goede berichten, natuurlijk blijft Gideon een zorg, en zou het fijn zijn als Gideon meer gaat groeien, je geniet van hem en Gideon van jullie, echt een leuk gezinnetje.......jullie trots op je.zoon zoon trots op zijn ouders.. Liefs en groet

 

Fam. Promm.

zaterdag, 25-05-13 13:53

Wat een heerlijke berichten!

 

Maya Bouman uit Nw Lekkerland

vrijdag, 24-05-13 22:13

Fijn zulke goede berichten, fijn om e kunnen genieten van jullie lieve mannetje en voor de rest bidden we met jullie dat hij mag groeien, de nier goed mag komen en jullie kunnen ontspannen.

Lieve groet

 

yvonne uit almere

vrijdag, 24-05-13 21:48

Fijn om te lezen dat het zo goed gaat!

 

Klaudia

vrijdag, 24-05-13 18:18

wat geweldig om dit te lezen. God is goed en trouw. We zien er naar uit om jullie weer te zien zondag 2 juni en mee te vieren dat Hij van God is en dat jullie Hem daarvoor danken. Tot gauw dus. x x x

 

Debby

donderdag, 23-05-13 18:57

Wauw echt toppie om te lezen hoe het gaat en dat jullie deze mijlpaal nu op je lijstje hebben staan. We zien uit naar elke volgende mijlpaal, ik heb er zin in om al is het misschien alleen op zondag en door de blog, hem toch steeds een klein beetje beter te leren kennen. Jullie zijn kanjers! Heel veel rust en vrede toe gebeden voor de komende periode

 

Joke en Ton uit Leende

donderdag, 23-05-13 12:40

Wat fijn dat het goed blijft gaan!
Proficiat met deze mijlpaal van vandaag!

 

Elza&Evert en Eliza

woensdag, 22-05-13 21:30

Lieve bijzondere kanjers...
Wauw jullie kleine/grote kanjer alweer een half jaar.
En wat is het toch een heerlijk,vrolijk en lief mannetje:)
Goed en fijn om te lezen dat de co in Nijmegen ook goed waren..
We bidden dat hij ook meer op gewicht mag komen...
Lieve groet van ons 3en en een knuffel voor Gideon

 

Arianne

woensdag, 22-05-13 21:07

Wauw, een half jaar!! En wat een prachtig ventje is het toch1

 

Bert en alette

woensdag, 22-05-13 19:59

Wow wat genieten om de foto's te zien zeg! En dat hij al bijna rolt, gaaf! Ben echt zo blij voor jullie!

 

Hanna&Mat Wolff

woensdag, 22-05-13 17:31

HOERAAAAAAAAAAA, alweer een half jaar!!
Wat is hij toch een wondertje en we danken God elke keer als we aan Gideon denken!
xxx

 

Tjitse & Malieke uit Soest

woensdag, 22-05-13 17:20

Wauw! Wat ongelofelijk bijzonder zeg;)! Nu maar hopen dat ze andere nier ook gauw beter word.

Liefs Tjits en Maliek

 
 
nl_NLDutch