Gideon krijgt tandjes!

Gideon wordt groot. Hij krijgt zijn eerste tandjes. De onderste is nu een weekje door en er zitten er meer aan te komen. Best wel even wennen dat het nu geen tandenloos bekkie meer is. Het gaat gepaard met veel kwijlen en wat minder happig met het eten, maar wat is het leuk dat hij nu echt groter aan het worden is.

Gideon is ook lang aan het worden. Dat merken we met name door de kleren die hem te klein worden. Maar ook dat zijn beentjes te lang worden voor de MaxiCosi en de kinderwagen. We zitten nu op de 6,5kg en hij is ongeveer 70cm. Dat is nog steeds veel te licht, maar hij groeit en is gezond. Dat is het belangrijkste!

Gideon is nu, na een paar weken afbouwen van moedermelk, helemaal over op kunstvoeding en fruit en groente hapjes. Na bijna 7 maanden borstvoeding is het (met name voor Marieke) goed om te stoppen. Niet meer 5x per dag hoeven kolven scheelt een hoop tijd, energie en planning. Met Gideon gaat het nu steeds beter, en Marieke kan de rust nu even goed gebruiken. Het is een goede beslissing.


De komst van tandjes brengt weer een aantal dingen mee zoals meer huilen, minder eetlust, weer meer overgeven e.d. Iets wat ons dan weer extra alert maakt over of het “normaal” is en bij deze fase hoort, of dat er misschien weer iets met zijn middenrif aan de hand zou kunnen zijn. Dat is iets waar we waarschijnlijk niet zo gauw van af zullen komen omdat het nou eenmaal zo dicht naast elkaar staat. Maar hopelijk kunnen we het met de tijd wel steeds beter scheiden.

We genieten heel erg van Gideon. Het is een heerlijk ventje en hij doet het zo goed. Hij begint steeds meer een persoontje te worden met een eigen persoonlijkheid. Ook komen er dingen zoals geluiden na doen en ja en nee schudden, of andere bewegingen na doen. En hij lacht nu afentoe alsof hij al een mond vol tanden heeft (zie foto). We hebben het gevoel dat hij wel eens behoorlijk eigenwijs kan gaan worden, maar van wie hij dat nou kan hebben…. 🙂

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 8 van totaal 8
 

Marijke uit Leusden

donderdag, 18-07-13 23:22

Leuke hè die kleine tandjes gepaard met wat ongemak en wat kan Gideon lachen......leuk kereltje wat kan je dan genieten....de zorg blijft dat lees ik ook, wel wat rust voor Marieke, en dat kunnen jullie goed gebruiken. Lief gezinnetje in God handen dat geeft kracht en moed, alles is genade......lieve groet....

 

Maya Bouman uit Nw Lekkerland

vrijdag, 12-07-13 17:48

Wat enig om Gideon te zien met zo'n geweldige lach en dat schattige eerste tandje, fijn genieten

 

Mariette, Rooze, Lize en uit Muiderberg

donderdag, 11-07-13 17:46

Zo fijn om deze berichtjes te lezen en dat jullie ook genieten! Liefs, Mariette, Roozen, Lize en Alex.

 

dineke van de uit Almere

woensdag, 10-07-13 20:00

Hoi Borgtjes,

Wat goed om te zien hoe jullie mannetje steeds meer een mensje wordt wat natuurlijk met allemaal wels en weeee"s gepaard gaat
En zeker is het natuurlijk iedere keer weer spannend wat gewoon is of waar jullie op moeten letten maar het is goed te
zien dat het steeds beter gaat en dat er ook van die leuke zaken komen waarvan je tegen elkaar kan zeggen nu dit of dat is echt van jou hoor kan nie van mij zijn!!! ha ha
Mooi he dat ie van jullie samen is !!!!
Lieve groet en God Bless
Dineke

 

Esther A uit Amersfoort

woensdag, 10-07-13 14:59

:-) :-) :-) Zo'n lekker bekkie als hij lacht! Prachtig om jullie blog zo af en toe weer te lezen. Gelukkig zien we hem ook elke week in het "eggie" :-)

 

Bart en Elvera

woensdag, 10-07-13 00:01

Geweldig! Weer een nieuwe fase, tandjes krijgen dat valt ook niet mee hoor gideon! Laat papa en mama jou maar lekker verwennen:)
Heel veel plezier van jullie kleine nouja klein. ...mannetje!

 

Debby

dinsdag, 09-07-13 18:07

Gewoon even een hele dikke knuffel, voor jullie alle drie, jullie zijn toppertjes!!! Wat heeft hij toch een heerlijk lache bekkie!

 

Elza&Evert en Eliza

dinsdag, 09-07-13 15:09

Lieve Kanjer(s)
Wow!! wat een heerlijk mannetje zo met zn eerste tandje:)
En ja het worden er steeds meer...
Ik kan je zeggen dat wordt veel kwijlen,natte kleertjes en slabbetjes.(spreek uit ervaring)
Maar dit is weer een heel bijzonder moment. Geniet er van!!
We bidden jullie energie en kracht toe.
lieve groet en een knuffel van ons 3en

 
 
nl_NLDutch