Het gaat goed!

Het gaat heel goed met Gideon. Hij is zowel in ontwikkeling als in groei aan het inhalen.
Gideon kan zichzelf heel goed vermaken in de box, in zijn bedje en op schoot. Gezellig kletsen en knuffelen vindt hij natuurlijk het gezelligst. Hij ontdekt nieuwe geluidjes en zijn bewegingen worden steeds meer herkenbaar als echte baby-bewegingen. Als hij enthousiast wordt beweegt zijn hele lichaampje mee en trappelt hij enorm met zijn beentjes. Als Gideon lacht, lijkt hij soms bijna verlegen en draait hij zijn hoofdje weg. Zijn handjes verdwijnen de hele dag door in zijn mond en hij pakt alles vast wat langskomt. 

Waar we een paar weken geleden begonnen met groente- en fruithapjes, lijkt het nu al de gewoonste zaak van de wereld.  Als we Gideon in zijn ‘eetstoeltje’ zetten, begint hij al te smakken en als we de lepel naar zijn mond brengen doet hij zijn mond open en verorbert het eten met de lepel erbij. 🙂 Gideon eet nu vooral nog pap, peer, banaan, aardappel en wortel met een voorkeur voor verse hapjes. Laatst hadden we een keer een potje en die vond meneer toch minder lekker… Groot gelijk heeft ie!

Bij ons zelf beginnen, nu we in wat rustiger vaarwater komen, de afgelopen maanden er een beetje uit te komen. Hoewel we nu weer steeds meer in een ritme zitten, moeten we erg opletten dat we nog niet teveel doen. Maar dat is best lastig, vooral omdat we alles om en om doen, zodat 1 thuis kan blijven bij Gideon. Voor je het weet zie je elkaar de hele week niet. 
We merken allebei dat ons geduld wat sneller op is (vooral door de vermoeidheid) en we moeten in de gaten houden dat we dat niet op elkaar gaan afreageren. We houden megaveel van elkaar, maar we mogen soms even wat bewuster kiezen om lief voor elkaar te zijn 🙂

Morgen hebben we een afspraak in Nijmegen. Dit keer een echo van de nieren en een gesprek met de uroloog. Omdat 1 nier na de 3e operatie nog steeds te groot was hebben we Gideon tot nu toe preventief antibiotica moeten geven. Hopelijk is de nier (net als de andere die eerst ook te groot was) bijgetrokken en nu normaal en hoeven we ons daar geen zorgen over te maken.

We boffen met Gideon. Sowieso om wie hij is, maar daarbij slaapt hij ’s nachts door, gaat de voeding heel goed en is hij nog steeds een heel erg tevreden mannetje. Het blijft zo bijzonder om te beseffen dat Gideon onze zoon is, waar we van mogen houden, voor mogen zorgen en zó van mogen genieten! Zoals jullie waarschijnlijk wel merken zijn we enorm trots op onze knappe overwinnaar!

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 12 van totaal 12
 

Maya Bouman uit Nw Lekkerland

vrijdag, 17-05-13 19:13

Wat ben ik blij deze fijne en positieve dingen over Gideon te lezen.En jullie zullen nog blijer zijn dat het zo goed gaat! Wat een weelde! En als de emoties bij jullie wat losgekomen zijn en er het een en ander verwerkt is, kunnen jullie nog meer gaan genieten.
Sterkte, kracht en rust en vrede gewenst.

 

Joke en Ton uit Leende

vrijdag, 17-05-13 11:13

Wat een heerlijk bericht!
Wij zijn ontzettend blij dat het zo goed gaat met Gideon!
En wij hopen dat jullie samen echt weer wat rust kunnen gaan ervaren!
En wij wensen jullie alleen maar goede berichten van de uroloog!
Veel liefs uit Brabant

 

Caroline Brak uit Kaapstad

donderdag, 16-05-13 21:09

wat ben ik blij en dankbaar dat ik zulk goed nieuws mag lezen. Ik heb Gideon helaas nog niet in het echt kunnen ontmoeten, maar ben zó blij en dankbaar voor en met jullie!
veel liefs, Caroline Brak

 

Elza&Evert en Eliza

donderdag, 16-05-13 14:51

Lieve Kanjers,
Wat gaaf zeg..dat het nu allemaal wat rustiger is geworden.
En we zijn zo trots op jullie mannetje dat zijn hapjes zo lekker smaken. Daar groeien ze nog meer en sneller van hoor:)
We bidden voor jullie als gezin maar ook als stel.. alle kracht en liefde toe.
liefs van ons 3en

 

Marijke

woensdag, 15-05-13 09:59

Wat heerlijk om gelezen hoe het gaat met Gideon en natuurlijk met juliie, de vermoeidheid en het afreageren soms op elkaar kan lastig zijn maar hoort er ook bij toch? Ik wens je veel genoegen met jullie mooi zoon en blijf bidden for all of you. Liefs........

 

Ria den Hartog uit Hilversum

dinsdag, 14-05-13 19:40

Dit wens ik julle al zo lang toe. Heerlijk hoor. Maar als alles dan wat realxter verloopt, heb je weer zo'n minpuntje. En dat is dan ook helmaal niet vreemd hoor.
lieve groeten

 

charlotte uit nijverdal

dinsdag, 14-05-13 09:56

wordt helemaal warm van binnen van jullie mooie bericht!
wat is Gideon ene prachtig mooi kereltje!!

GENIET GENIET GENIET!!!

 

Menno

dinsdag, 14-05-13 00:08

Super dat het eindelijk bijna gewoon gaat worden. Gewoon zoals je het als ouders in spe had verwacht, wanneer je van God voor een van zijn kinderen mag gaan zorgen. En daarbij zijn we ook trots op jullie, jullie geduld en liefde, naar elkaar, naar Gideon en naar God. Kanjers zijn jullie alle drie....

 

Tjitse & Malieke

maandag, 13-05-13 21:04

Ja eindelijk weer nieuws:)! Wat heerlijk om te lezen dat het allemaal goed gaat en er z'n vooruitgang inzit;)
Dankbaar dat jullie echt van Gideon kunnen genieten;)

Liefs Tjits en Maliek

 

Gerard & Aleid

maandag, 13-05-13 20:51

Zo goed, zo dankbaar, zo liefdevol, zo groot, zo mooi om dit te lezen! Genieten van het 'gewone', wonder boven wonder! Blessings

 

Inge

maandag, 13-05-13 17:44

Superblij voor jullie!
Heerlijk om te lezen! Veel liefs!

 

Larissa Baak uit Coevorden

maandag, 13-05-13 16:08

Wat klinkt dat goed allemaal! Wat heerlijk om te lezen dat het zo goed gaat met jullie mannetje....genieten. Jullie zijn alle drie kanjers!
Be Blessed!

 
 
nl_NLDutch