Het hele weekend sonde vrij geweest!

Gideon heeft het afgelopen weekend helemaal zonder sonde gedaan.

Vrijdag had hij ’s ochtends en ’s avonds heel zijn hapje met ook de sonde eruit gespuugd. Na die keer in de avond hadden we zoiets van, we laten de sonde er uit en gaan morgen (zaterdag) gewoon kijken hoe ver we komen met hapjes. Dan kunnen we als het niet gaat de sonde alsnog inbrengen.

Gideon moet in een dag minimaal 500cc vocht/voeding binnen krijgen, maar het liefst 700cc of meer. Tot nu toe was het meestal een hapje van 50 of 100cc, en een enkele keer 120cc. Maar bij elkaar nog lang niet boven de 500cc.

Afgelopen zaterdag had hij bij elkaar 550cc op, en zondag 620cc. We zijn dan wel om de 2 uur bezig met hapjes, maar het gaat wel!

Gisteravond hebben we hem ook om half 10 wakker gemaakt voor de laatste voeding, omdat hij dan normaal gesproken nog zijn laatste sondevoeding kreeg. Met sondevoeding hoefden we heb niet wakker te maken en nu wel. Dat ging ook goed!

Het is wennen en opnieuw plannen, maar afgelopen 2 dagen ging boven verwachting goed. Nu doordeweeks is de nieuwe uitdaging om te zien of het zo goed blijft gaan. Hij moet wel meer eten dan afgelopen 2 dagen, maar hopelijk krijgt Gideon ook steeds beter door dat hij moet eten, en hoe hij moet eten.

Deze week heeft hij ook stukjes rijstwafel gegeten en dat gaat nu ook goed. 2 weken terug hadden we het ook een keer geprobeerd, maar toen er een heel klein stukje in zijn mond kwam spuugde hij de hele voeding er uit die hij net op had. Door alles wat hij heeft meegemaakt had hij ook een heftigere reactie op het overgeef-reflex, iets wat alle kinderen in het begin hebben. Maar bij Gideon kwam dan ook alles er meteen weer uit. (zo erg dat hij in de begin maanden zelfs geen speen in kon hebben zonder over te geven) Maar nu heeft hij al een paar stukjes “vast” voedsel op.

Omdat hij tot nu toe op vaste tijden sondevoeding kreeg heeft hij nooit geleerd aan te geven als hij honger heeft, of misschien zelfs honger te herkennen. Met de laatste operatie moest hij een paar dagen zonder eten, en er was geen moment dat hij echt aangaf dat hij honger had. Maar nu de sonde eruit is lijkt het erop dat hij beter aan geeft of hij wil eten en of hij genoeg heeft gehad. En het lijkt er ook op dat hij nu een stuk vrolijker en opgewekter is, en dat hij meer en hardere geluidjes maakt.

Alles is beter zonder sonde!

Zou het vanaf nu helemaal zonder kunnen? Hoe bijzonder zou dat zijn!

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 4 van totaal 4
 

Elza&Evert en Eliza

donderdag, 18-07-13 15:06

Lieve Kanjer(s)
Feest!!! wat gaaf om te lezen en te zien dat jullie "kleine" dappere man zelf gaat eten en drinken. Maar tegelijk voor jullie 3en ook weer een nieuwe uitdaging. We bidden dat ook deze uitdaging gaat lukken samen met Gods onmisbare kracht.
liefs en een knuffel van ons 3en

 

Inge

woensdag, 17-07-13 16:25

Wat een geweldig fijne berichten om te lezen!
Wat schattig, dat neusje zo!
We zijn ontzettend blij voor jullie 3-en! Dikke knuffel!

 

Joke Hilhorst uit Leende

dinsdag, 16-07-13 04:10

Ik ben klaarwakker vannacht...
Gelukkig niet van de pijn!
Wat een fijn bericht over Gideon en de sonde!
Ik hoop ook voor hem, en voor jullie, dat die er niet opnieuw in moet!
Heel veel succes bij het vinden van een nieuw evenwicht!
Liefs vanuit mijn ziekenhuisbed in Veldhoven...

 

Joke uit Bussum

maandag, 15-07-13 22:50

Ben zo benieuwd naar wie hij het eerst een steen gaat werpen.....(haha). Gefeliciteerd hoor! Wat fijn voor Gideon, en voor jullie natuurlijk ook! Hopelijk gaat het eten snel helemaal 'op niveau', en kan hij ook eens lekker aankomen...Liefs, en een dikke zoen allemaal.

 
 
nl_NLDutch