Kom maar op

“Ik vind het zo fijn dat ik deze week naar school mag voordat de dokter mij open maakt”.

Donderdag-ochtend op bed. De realiteit van een 4 jarige, en de confrontatie met het feit dat hij er blijkbaar toch wel mee bezig is. We waren vorige week begonnen hem zo goed mogelijk voor te bereiden op wat komen gaat. Eerlijk zijn, maar wel op zijn niveau. Lastige combi. Maar op deze leeftijd kunnen we niets meer verbloemen. Hij gaat er gelukkig goed mee om en is zo goed als kan klaar voor wat komen gaat. Deze week laatste week school voor de operatie. Zijn klas heeft een mooie grote kaart met handen gemaakt om hem sterkte te wensen. Mooi om te zien dat zijn klasgenootjes zo meeleven, maar geen idee op welke manier ze echt weten wat er staat te gebeuren.

Zo ook Gideon. De laatste heftige operatie was hij nog geen 1 jaar, en daar kan hij zich gelukkig ook niets meer van herinneren. Hij weet dat hij bij de komende operatie naar de slaapdokter moet voor de narcose, net als bij “het slangetje” (inbrengen van de sonde). Maar hoe hij wakker gaat worden en de periode daarna zijn we heel benieuwd hoe hij er doorheen komt. We hopen heel erg dat hij zijn onbevangenheid blijft behouden en dat dit op 1 of andere manier geen slechte ervaring wordt.

Maar ondanks dat we aan de vooravond staan van een moeilijke periode hebben we redelijk rust over de situatie. We moeten nog wat inpakken enzo, maar voor de rest zijn we er klaar voor. Ik heb een aantal weken vrij genomen om me te kunnen richten op Gideon, Marieke maar ook mezelf. En Marieke heeft haar studie (voor nu) stilgelegd om zich ook volledig te kunnen richten op ons gezinnetje.

En op dit moment gaat het nog steeds heel goed met Gideon. Hij heeft al drie weken niet gespuugd (wat sinds vorige zomer niet meer is gebeurd) en hij komt zichtbaar aan. Als we zijn koppie van nu vergelijken met kerst, zien we bijna een ander mannetje. Ook met zijn energie is er een verschil. Hij komt ’s morgens springend bij ons en hij gaat bijna springend weer zijn bed in ’s avonds. Natuurlijk zijn er wel dipjes en rust hij elke middag in bed, maar wauw, wat een verschil! De sondevoeding doet hem goed en we zijn zo dankbaar dat hij sterker is geworden voor de operatie.

Maandag gaan we naar het ziekenhuis. We hebben ons voorbereid op een aantal weken Nijmegen en we laten hem geen moment alleen. Hopelijk mogen we eerder naar huis en bijkomen, maar voor nu is dit waar we rekening mee houden. Maandag een aantal gesprekken met anesthesie, de kinderartsen en de arts die hem gaat opereren, en dinsdag-ochtend om 8 uur de OK.

We weten niet hoe het allemaal gaat lopen, maar we hebben er vertrouwen in en rust over. God is er bij en HIJ is onze kracht.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 11 van totaal 11
 

Els Laman uit Almere

dinsdag, 21-02-17 12:15

Natie en Marieke en Gidion
Ik blijf bidden voor jullie

 

Riemer en Els de Graaf uit Utrecht

maandag, 20-02-17 20:29


Lieverds - we willen jullie opnieuw laten we.en dat ons hart bij jullie is- Opziende naar JEZUS die alles heeft volbracht. Zijn
opstandingskracht bidden we jullie en Gideon toe.

 

Gerrie Colenbrander uit Amersfoort

maandag, 20-02-17 17:05

Wees moedig Wij gaan morgen bidden of God de handen van de chirurg gaat leiden en dat de engelen zullen waken. Een dikke knuffel voor jullie drieën. liefs Fré en Gerrie

 

Marianne de Groot uit Almere

maandag, 20-02-17 16:51

Lieve Nathanael en Marieke, bij het lezen van jullie laatste berichtje moest ik denken aan het bijbelboek Richteren. "De Engel des Heren verscheen Gideon en zeide tot hem: De Here is met u, gij dappere held!" Ik geloof dat God dat ook nu tegen jullie Gideon zegt. Hij is met hem en met jullie. Ook jullie Gideon is een dappere held. Heel veel sterkte en Gods bijzondere nabijheid toegewenst. We hebben gister in de gemeente voor jullie gebeden.
Henk en Marianne uit Rafael Almere

 

Ruth uit Oslo

maandag, 20-02-17 07:57

Heb jullie blog snag Augustus zoned bijgelezen, wat is het goed en duidelojk geschreven. En wat intzettend heftig, de tranen staan in m'n ogen.. ik wens jullie alledrie veel sterkte toe, sterke mensen. En bidt om God's armen rondom en onder jullie, dat jullie je gedragen weten.

 

Simone uit Amersfoort

maandag, 20-02-17 07:50

Lieve Nathanael, Marieke en Gideon, er is er maar 1 die jullie een wonder geven kan en maar 1 bij wie we moeten zijn voor rust en vrede; bij Hem zullen we erom vragen. Ik weet dat Hij hoort en geeft wat jullie nodig hebben. Jullie staan er niet alleen voor! Samen met veel bidders staan we om jullie heen! OK wij steekje onze handen naar jullie uit, misschien wel net als de klasgenootjes????. Dikke knuffel.

 

Marijke Van den Heuvel uit Leusden

zondag, 19-02-17 08:03

Lief gezinnetje, wat mooi te lezen hoe het allemaal gaat de periode na de kerst tot nu toe. Ja spannend hoor, maar hoe jullie mee omgaan is sterk en krachtig, ik bid met jullie mee, wens je Gods zegen over alles toe. Dat in Zijn Kracht alles zal gebeuren, en je alles aan Hem kunt geven.xxx

 

Joke en Ton Hilhorst uit Leende

zondag, 19-02-17 00:51

Lieve mensen, wij denken aan jullie en sturen "positive vibes" naar Nijmegen. Het is bijzonder hoe jullie samen de moeilijke periode die er aan komt het hoofd bieden! Wij hopen vurig op hele kundige handen van het specialistisch team dat Gideon gaat helpen. Wij wensen jullie veel moed, kracht, sterkte en lieve mensen om je heen om even op te leunen als dat nodig is!

 

Gre Van Overbeeke uit Bussum

zondag, 19-02-17 00:33

Lieve Marieke, Nathanael en Gideon, mijn gebeden zijn met en voor jullie , in het geloof dat Gods Kracht,Liefdevolle Nabijheid, Leiding tijdens de operatie en de periode daarna , ervoor zullen zorgen dat er een volkomen Genezen Gideon zal opstaan.
Liefs , Gre.

 

Ellis

zondag, 19-02-17 00:09

Veel sterkte! Wel mooi om te lezen hoe jullie en Gideon er mee om gaan.
Jullie doen het super!
Liefs

 

Joni

zaterdag, 18-02-17 21:59

Big hug!!

 
 
nl_NLDutch