Komende 3 jaar geen ziekenhuis!!

Hoog tijd voor een update om te laten weten hoe het met ons gaat!
Afgelopen periode was wel weer een achtbaan van emoties en veranderingen. Blij met het nieuwe leven wat zou komen en alle veranderingen die daar bij horen. Daarna teleurstelling en verdriet dat het ook weer zo snel voorbij was en het weer proberen op te pakken van de draad. Het is bizar hoeveel dingen er veranderen qua toekomstplannen en perspectief en dat het zoveel tijd nodig heeft om weer een plekje te krijgen als dat weer veranderd. Maar gelukkig zijn we nu in een wat rustiger vaarwater gekomen en hebben deze dingen een beetje een plekje kunnen krijgen.

Vakantie
We hebben ondanks deze veranderingen een bijzonder fijne en ontspannen vakantie gehad. Een maand na de curettage zijn we anderhalve week weg geweest naar Limburg, in een huisje op een klein vakantie park. Eigenlijk was dit de beste vakantie van afgelopen 6 a 7 jaar. En dat had alles te maken met het feit dat het zo goed ging met Gideon. Voor het eerst een vakantie zonder zorgen. Zonder rekening hoeven houden met energie en gezondheid, spontaan dingen kunnen doen zonder repercussie. We hebben Gideon enorm verwend met leuke uitstapjes. En in de avond ging hij vaak nog even buiten spelen met leeftijdsgenootjes. We hebben ongelofelijk genoten!

N&M
Marieke was door de operatie en het herstel van Gideon tijdelijk gestopt met studie waarna het eigenlijk niet goed meer op te pakken was. Daarom is ze dit jaar opnieuw gestart met het 1e jaar. Het was wel even jammer om weg te gaan uit de klas waarin ze zat, maar ze heeft nu haar draai weer redelijk gevonden.
En ik ben bezig met een stukje verwerking en tot rust komen. Nu het sinds de laatste operatie zo goed ging met Gideon kwamen er gek genoeg wat dingen los waarvan ik merkte dat ik toch blijkbaar toch nog wel het één en ander te verwerken heb van afgelopen jaren. Voor mijn gevoel niet tegen een burn out aan of iets dergelijks, maar wel even weer op zoek naar een basis en ruimte geven aan wat emoties. En daarvoor heb ik rust nodig in mijn hoofd. Daarom heb ik een aantal andere dingen en verantwoordelijkheden die ik had naast werk en gezin op een lager pitje gezet. En het doet me heel erg goed om verder even niets te hoeven en ruimte te kunnen geven aan dit proces. 

Gideon
Wat gaat het goed met Gideon! Nu iets meer dan een half jaar na de laatste (4e) operatie. Hij doet het goed op school en houdt het ook goed vol qua energie en concentratie. Dit was een grote zorg voor ons eind vorig jaar waarin het nét of eigenlijk nét niet ging met halve dagen school. Toen was Gideon begonnen in een instroom-groep, en ook zijn juffen hadden best wat zorgen rondom zijn ontwikkeling. Maar na de laatste operatie zijn er zoveel dingen veranderd dat Gideon op dit moment gewoon goed mee komt met de rest van de kinderen. Zowel in het samen spelen als in de klas ervaren we nu eigenlijk geen enkele belemmering meer. Hij zit nu na de zomer in een klas 1-2 combinatie, en de juffen van deze nieuwe klas konden eigenlijk niet geloven dat dit het jongetje was waarover ze gehoord hadden. Een jongetje dat leuk mee doet, heel sociaal is en altijd een lach op zijn gezicht heeft. Wat was het fijn om dat terug te horen, dit is de Gideon die we thuis ook zien!
We zijn een paar weken geleden voor controle naar het ziekenhuis geweest. Een periodieke controle met "onze" chirurg en longarts. En die waren nu zo tevreden met hoe Gideon er uit ziet en hoe hij het doet, dat de volgende controle pas over 3 jaar is. We zijn God en de artsen enorm dankbaar dat Gideon zo gezond is, WAUW, wat een machtig wonder! 

Het leven is af en toe behoorlijk pittig, meestal ontzettend mooi. God is goed!

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen

nl_NLDutch