Kracht voor vandaag, blijde hoop voor de toekomst?!

We gingen vandaag met gemengde gevoelens naar Nijmegen. Aan de ene kant met een sprankje hoop en aan de andere kant met de verwachting niet zulk goed nieuws te horen. Ook om weer daar te zijn was wel weer heel apart.

Maar, we hebben beter nieuws gehad dan we hadden verwacht.

Ons ukkie lijkt voor zover ze kunnen zien toch een links-zijdige hernia diafragmatica (open middenrif) te hebben. Het zelfde als bij David.

Alleen in plaats van de maag zoals bij David is een stuk van de lever naar boven geschoven. Iets wat dit geval weer uniek maakt. Over het algemeen komt de lever voornamelijk naar boven (vaak ook met een gedeelte darm) bij een rechts-zijdige hernia diafragmatica. Ze weten nog niet zo goed wat ze hiervan moeten maken maar het lijkt erop dat de opening wellicht meer aan de voorkant zit. De maag zit nog op de goede plek en ook de darmen lijken nog te zitten waar ze horen.

Het positieve nieuws wat we te horen kregen is dat de longen goed lijken aangelegd, ondanks dat het hart wat naar rechts geschoven is en er een stuk lever bij zit. Voor week 21/22 van de zwangerschap is ook de omvang van de longen op een redelijk goed formaat. Dit is een groot verschil met de situatie van David waarbij zijn longen rond deze tijd nog een stuk kleiner waren en zijn linker long nagenoeg nog niet aanwezig was.

Al met al konden de artsen wel zeggen dat de prognose toch iets positiever lijkt dan bij David, al blijft het een ernstige aandoening. Als het zo blijft is de procedure wel hetzelfde. Bevallen in Nijmegen en een operatie blijft dan noodzakelijk voor ons kleintje.

We zijn heel erg dankbaar. Vorige week leek het een stuk minder positief en waren we bang dat we vandaag te horen zouden krijgen dat ons ukkie misschien helemaal niet levensvatbaar zou zijn.

Ik had alweer een muurtje opgebouwd om niet naar de toekomst te hoeven kijken, maar nu kijk ik stiekem door de gaten van die muur om toch hoopvol naar de toekomst te kijken.

Daarbij blijven we ons oog gericht houden op God. Hij blijft hoop en vertrouwen geven!

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 16 van totaal 16
 

Arno en Eunice

maandag, 30-07-12 22:14

God is goed. God doet goed. Wat Hij maakt is goed.
Heerlijk dat jullie weer voorzichtig durven turen door de gaten in de muur. We bidden voor jullie dat die gaten maar groter en groter worden zodat de hele muur wel in elkaar moet storten zodat jullie open en vrij de toekomst tegemoet geen. Het LEVEN zegeviert!

 

Harry en Marcelle

maandag, 30-07-12 15:50

Lieve Marieke en Nathanael,

Na terugkomst van onze vakantie lezen wij jullie berichten en schrikken hiervan. Wij hadden jullie het zo gegunt om een "normale" zwangerschap deze keer te ervaren. En wat zal het lastig voor jullie zijn om hiermee om te gaan. Blij en bedroefd tegelijkertijd, je wordt heen en weer geslingerd tussen pragmatisch en gevoe, tussen afstand en dichtbijl. En waar stel je je nu voor open om achteraf niet teleurgesteld te worden..........

Wij blijven met jullie meeleven en wensen jullie van ganse harte alle steun en kracht toe en hopen met jullie op een goede afloop.

 

Mattanja uit Harderwijk

zondag, 29-07-12 10:07

Lieve Nathanael en Marieke, wat leven we ook nu weer met jullie mee, wat een beproeving weer. We bidden voor jullie en voor jullie Ukkie. Jullie nieuwe verhaal te lezen gaf mij eigenlijk gelijk een beeld van hoe dit allemaal bijna reflecteerd aan het verdriet wat God heeft als een van Zijn kinderen die zo gewenst en geliefd is in gevaar is.
Ik bid echt mee voor jullie, ook deze keer en ik wens jullie vooral Zijn shalom toe die alles te boven gaat!

 

Adriaan

vrijdag, 27-07-12 12:36

Hoi Nathanael en Marieke,
wat fijn om wat positief nieuws te lezen. We leven heel erg mee.
Vandeweek liep ik bij voor jullie bidden tegen Ps 61:5 aan: "Ik zal in alle eeuwigheid in Uw tent verblijven, mijn toevlucht zoeken in de schuilplaats onder Uw vleugels".
Ik bid dat jullie dat zullen ervaren: met zijn 3-en onder Zijn vleugels. Hij zorgt voor jullie.

 

Gre van Overbeeke uit Bussum

vrijdag, 27-07-12 10:26

Lieve Marieke en Nathanael,

Jullie zijn echte geloofshelden en met jullie blijf ik bidden voor jullie Ukkie, God is Goed en bij Hem is niets onmogelijk.Dat God's liefdevolle nabijheid jullie steeds mag omhullen en doorstromen. Liefs van Gre en Jaap

 

Petra van Harten

vrijdag, 27-07-12 07:49

mooi dat er goed nieuws is! ik wens jullie veel rust en wijsheid toe!
liefs,
petra

 

corriejanne Michon uit a\'foort

donderdag, 26-07-12 23:01

Zijn trouw................. Fijn nieuws is dit zeg en ja zeker hoop voor de toekomst en vertrouwen op God die alles overziet en in Zijn hand heeft. Wees gezegend met Zijn kracht en moed. Liefs van ons xx

 

rogier en verena huisman

donderdag, 26-07-12 22:38

Een warme knuffel van ons!

 

anne-margreet

donderdag, 26-07-12 19:22

Ja het is en blijft zoals je zegt:"kracht voor vandaag-blijde- hoop voor de toekomst ,in het besef...HIJ is erbij!.Wel byzonder zoals iedereen weer met jullie meeleeft en bidt.

 

Lianne uit Leusden

donderdag, 26-07-12 18:52

Fijn! dit nieuws. We bidden voor en denken aan jullie! Lieve groet van ons 4en.

 

marijke van den heuvel uit leusden

donderdag, 26-07-12 18:47


gaaf om te weten en hoop voor de toekomst....
Dank U Heer we zien alleen op U,

lieve groet,

Marijke.

 

Danielle uit Snits

donderdag, 26-07-12 17:58

Love you!

 

Koert&Gea de Zwaan uit Chengdu

donderdag, 26-07-12 17:54

Lieve Marieke en Nathaniel,

Heel fijn om jullie blog weer te zien en te lezen hoe het vandaag is geweest!! Wij zijn ook heel dankbaar dat de prognose toch veel beter is dan aanvankelijk gedacht! Ik voel helemaal met je mee hoe je beschrijft hoe je door de gaten van de opgebouwde muur heen durft te kijken naar de toekomst. (Julllie zijn trouwens allebei bijzonder goeie schrijvers en kunnen geweldig goed weergeven wat er in jullie hart leeft)!
We blijven bidden voor jullie en jullie ukkie en houden samen met jullie ons oog gericht op onze God!! Hele dikke knuffel van julllie oom&tante Koert&Gea

 

Klaas en Pia Steendam uit Xining, China

donderdag, 26-07-12 17:07

Goed nieuws. We blijven voor jullie (en jullie ukkie) bidden.
Bedankt dat jullie ons laten meeleven in deze situatie. HOOP

 

Debby van Houten

donderdag, 26-07-12 17:03

Wat goed om dit te lezen, God is goed en Zijn trouw kleurt de morgen, jullie zijn dappere strijders! We houden onze blik vastgekleefd omhoog houden, In Deut staat, Hij draagd mij op arendsvleugelen en bracht me naar zichzelf, dat bid ik jullie toe

 

H&S

donderdag, 26-07-12 16:59

Wow, fijn dat er toch een betere prognose is dan in 1e instantie gedacht!
Prijs de Heer!
En heel mooi dat je/jullie hierdoor wat verder durven kijken.. Dank voor jullie kwetsbaarheid en openheid!
Dikke knuffel

 
 
nl_NLDutch