Lamgeslagen, maar niet verslagen

Pff, hoe verzin je het. Dit hadden we niet verwacht… Ondanks het niet kunnen vinden dan de medische oorzaak bij David, en na alle tests die we zijn ondergaan waar niks uit kwam, toch waarschijnlijk een erfelijke aandoening.

Eindelijk begon alles weer een beetje “normaal” te worden. We begonnen net weer in rustig vaarwater te komen. Alles waar we ons op hadden verheugd lijkt weer even van de baan. Een gezond kindje, voor het eerst vast kunnen houden na de geboorte en alles wat we met David niet konden of hebben meegemaakt, een normale kraam week, en vooral heel veel genieten.

Dit nieuws moet echt nog even landen en een plekje krijgen.

We hebben na de 20 weken echo gevraagd of we direct doorverwezen konden worden naar Nijmegen, zodat we niet eerst na een paar weken onderzoek en controle nog eens moeten verwisselen van ziekenhuis. We hebben in de tijd met David gemerkt dat dat heel veel onrust gaf. Uiteindelijk is onze ervaring en begeleiding in Nijmegen voor ons heel erg goed geweest. Daarom en omdat ze van de hele situatie van David af weten en daar ook alle gegevens van hebben, willen we weer daar heen.

Maar het is wel heel raar om weer “Echo in Nijmegen” in de agenda te hebben staan voor volgende week. Niet gedacht dat we dat nog eens zouden opschrijven.

Op dit moment weten we niet meer dan wat we eerder op schreven. Ons ukkie heeft een open middenrif waarbij nu zichtbaar een stuk lever naast het hartje zat en het hartje hierdoor naar rechts geschoven was. Omdat de lever groter is dan de maag is dit de “ongunstige variant” omdat de longen dan nog minder ruimte krijgen om te kunnen groeien, wat later van levensbelang is.

Toen we tijdens de 20 weken echo zagen en te horen kregen dat het hartje waarschijnlijk naar rechts geschoven was gingen er een schok door ons heen. Marieke zei toen, “ik weet niet of ik dit nog wel een keer aan kan”. Vanuit medisch oogpunt zei de arts toen dat we de zwangerschap ook zouden kunnen afbreken tot 24 weken. Maar zonder elkaar aan te kijken zeiden we tegelijk “nee”. We snappen dat een arts verplicht is om dat te vermelden, omdat er misschien mensen zijn die achteraf anders zouden kunnen zeggen van ‘als we dat hadden geweten’.

Maar voor ons is dat geen optie. Niet alleen vanuit onze geloofsovertuiging, maar we zouden het niet over ons hart kunnen verkrijgen om te beslissen over een leven. Los daarvan zou dat een eventueel rouwproces alleen maar naar voren halen en onze ervaring met David is dat we de tijd met hem nooit van ons leven hadden willen missen. Die 2 weken dat hij geleefd heeft zijn zo ongelofelijk kostbaar.

We weten niet hoe het nu verder gaat. Behalve dat we er weer volledig voor gaan. Voor ukkie, voor leven, voor toekomst, maar vooral voor en met God. We willen onze ervaring met David niet de standaard laten zijn met deze nieuwe situatie met ukkie als het gaat om genezing. Zoals Inge voorlas op de begrafenis van David uit een citaat van Bill Johnson. “Ik weiger de openbaring, dat God altijd goed is, te offeren op het altaar van menselijke redeneringen, omdat ik zo nodig moet weten waarom mijn gebed niet verhoord is”.

Dat is hoe we willen leven. We gaan ons niet vastklampen en blind staren op genezing, maar wel op Degene die leven geeft, goed is, en trouw. Midden in de storm onze blik gericht houden op Jezus en niet op de storm zelf.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 25 van totaal 25
 

Erica uit Ede

woensdag, 25-07-12 19:41

Tja.. wat valt er nog te zeggen na zoveel mooie berichten. Ik vind jullie heel dapper en zo vol geloof! Ik wens jullie veel sterkte en Gods kracht en nabijheid toe. Lieve groet, Erica

 

Ko & Ingrid

dinsdag, 24-07-12 20:26

Beste Marieke en Nathanael, zo bijzonder en bemoedigend hoe jullie afgelopen zondag in de dienst getuigden van Gods goedheid en trouw! We dragen jullie en jullie kindje op in Gods Vader handen. Daar zijn jullie 3-en veilig, wat er ook gebeurt. Lieve groet, Ko & Ingrid

 

Carla

dinsdag, 24-07-12 12:46

Ik ben geraakt door jullie schrijven, door jullie geloof te midden van dit verdriet en deze zorgen. Tranen voor jullie en voor het verlies van David en voor hoe het nu met jullie nieuwe kindje is. Elk leven is kostbaar en ik vind het heel mooi hoe jullie dit nieuwe leven koesteren. Ik bid Gods vrede en troost over jullie alle drie. Verbonden in het vertrouwen op een altijd goede God.

 

sjoerd huisman uit Bennekom

dinsdag, 24-07-12 09:52

Ongelooflijk om dit te lezen... Ik zou jullie zoveel anders gunnen!
Blijf aan jullie vertrouwen in God vasthouden. Ik ben bijna jaloers op jullie standvastigheid. Ik bid voor jullie voor een goede uitkomst uit deze situatie en wens jullie veel kracht toe.

 

Bert en Petra van Beek uit Amersfoort

maandag, 23-07-12 09:09

Ik weet niet wat ik moet zeggen.
Dit hadden wij niet verwacht.
Maar wat mooi om te lezen dat het verterouwen in onze GOD
is gebleven.Zelfs in deze moeilijke tijd.
Wij zullen zeker jullie meenemen in ons gebed en vragen om een wonder.
Heel veel zegen toegewenst

 

Joke en Ton Hilhorst uit Leende

zondag, 22-07-12 10:04

Lieve Marieke en Nathanaël,
Wat een verdrietig nieuws...en wat hadden wij dit, net als jullie en alle mensen die van jullie houden, anders willen zien.
Het mag helaas weer niet zo zijn.
Wij hebben grote bewondering voor de manier waarop jullie hiermee omgaan.
Wij denken aan jullie en wensen jullie alle kracht en troost die jullie kunnen gebruiken.

 

Paul en Lenie

zaterdag, 21-07-12 11:58

Lieve lui, het enige wat we kunnen doen en wat jullie dus doe. Is onze hoop, ons geloof en onze verwachting op God stellen. Hij is erbij, Hij troost en Hij is ook een God van wonderen. Zegen en heel veel liefs

 

I. M.

zaterdag, 21-07-12 01:36

Pffhoe.. waar moet ik beginnen.. wat moet ik zeggen.. Ik kon deze site niet wegklikken zonder te reageren op jullie verhaal! Als eerst: wat een kracht geven jullie door zeg! Bijzonder! Mooi! Ik google'de op 'getuigenis op geboortekaartje' en kwam op jullie site terecht! Een aantal blog's gelezen, niet droog kunnen houden! Ik moest bij het lezen van jullie verhaal direct denken: Jullie verdriet wordt een lied -> God maakt vrij! Ik wil jullie ontzettend veel kracht, zegen en steun toewensen. Wij bidden vanavond voor jullie.

 

Kees en Karin

vrijdag, 20-07-12 23:12

Lieve Marieke en Nathanael,
We kunnen geen woorden vinden bij dit nieuws. Elke zin die we bedenken voelt te leeg. We verbinden ons met jullie in gebed en kiezen er voor te vertrouwen op de Naam van de Heer. Deze tekst bemoedigde ons vandaag en we geven hem graag aan jullie door: "Wie op de HEER vertrouwt, is als de Sionsberg, die onwankelbaar vast staat voor eeuwig. Zoals de bergen Jeruzalem omringen, zo omringt de HEER zijn volk van nu tot in eeuwigheid" (Psalm 125:1,2).

 

Martine Voogd uit Amersfoort

vrijdag, 20-07-12 22:27

wij geloven en blijven met jullie staan op de bres voor leven!!! we geloven bidden en vasten voor dit wonder!!

 

Marjon Ooms uit Schoonhoven

vrijdag, 20-07-12 16:44

Wat een kanjers zijn jullie. Te belijden dat de Vader goed is en jullie een hoopvolle toekomst wil geven. Ik bid ook voor jullie.
Liefs, Marjon

 

Alinde knepper uit Elburg

vrijdag, 20-07-12 16:33

..Wat een geweldig vertrouwen hebben jullie in God!! Fijn is dat als je daar zo van kan getuigen! Hoe zwaar deze storm ook weer moet zijn voor jullie, weet je geborgen in Zijn Vaderhand!!!
"De Heere zegent jou/jullie
en Hij beschermd jullie, Hij schijnt Zijn Licht over jullie leven,
Hij zal genadig zijn, en héél dichtbij jullie zijn.
Hij zal Zijn vrede aan jullie geven!!"
Dit is wat ik jullie wil toebidden/zingen
liefs Alinde

 

harmen otto

vrijdag, 20-07-12 15:18

:''( wat vreselijk om zo'n klap te krijgen. Ik bid jullie God's nabijheid, kracht, zegen en bescherming toe. Harmen Otto

 

Paula Brouwer

vrijdag, 20-07-12 15:06

Ik word ontroerd door jullie verhaal en het raakt mij diep!
Ik las nog gisteravond Psalm 139
Hou van jullie!

 

Karline uit Ede

vrijdag, 20-07-12 14:47

Wat bijzonder hoe jullie zo blijven vertrouwen op God, zelfs in nog een keer zo'n situatie. Bizar.
Ik bid voor jullie en voor Ukkie.

Liefs, Karline

 

Carla en Hedwi van Osnabrugge uit amersfoort

vrijdag, 20-07-12 13:21

Lieve Marieke en Nathanael,
Wat een genade heeft God over jullie uitgestort, anders zouden jullie dit niet kunnen zeggen. We bidden dat jullie overspoeld zullen blijven door Liefde en Genade, Father You are King over the flood, I will be still and know that You are God...
Knuffel van ons,Hedwi en Carla

 

Bart & Elvera Brouwer uit Huizen

vrijdag, 20-07-12 13:07

Enorm bijzonder om te lezen en te horen hoe jullie het rotsvaste vertrouwen in God uitstralen! In gedachten en gebed zijn we bij jullie.

Liefs, Bart & Elvera

 

Tineke Voorthuis uit Amersfoort

vrijdag, 20-07-12 13:02

Jullie rotsvaste vertrouwen en vastberadenheid om te blijven geloven in God's goedheid en trouw raakt me diep! wat een genade om die God te kennen, en te weten dat zijn Hand en Hart jullie en jullie families omvat in dit grote verdriet.....

 

Myriam Elias-Klomp

vrijdag, 20-07-12 12:39

Lieverds, wat ben ik trots op jullie! Weet dat jullie niet alleen zijn, we gaan hier samen doorheen, samen met God, familie,vrienden en de kerk! Love you!!!!

 

corriejanne Michon uit a\'foort

vrijdag, 20-07-12 12:39

Lieve Nathanael en Marieke,

Respect voor jullie! Weet je ik was er gisteren de hele dag naar van maar sinds gisteravond heb ik voortdurend het lied in mij "Zijn trouw kleurt de morgen" ook vandaag loop ik dat steeds te zingen of te fluiten.
En hoe het ook gaan zal, Zijn trouw kleurt de morgen elke dag opnieuw. Hij weet het beter dan wie van ons dan ook.
Ik bid jullie dan ook Zijn nabijheid toe, troost, moed en wijsheid.
Heel veel liefs en sterkte.

 

Pia en Johan

vrijdag, 20-07-12 12:33

Wat een geloofsvertrouwen!
We leven met jullie mee!
lfs Johan en Pia

 

Hester van Kooten uit Amersfoort

vrijdag, 20-07-12 12:09

Wat mooi....! Jullie zijn echt een heel bijzonder stel. Een enorme getuigenis. We denken veel aan jullie en blijven voor jullie bidden. Niet te vatten hoe moeilijk en emotioneel dit voor jullie moet zijn. God zegen en nabijheid toegebeden in alles.

 

Debby van Houten

vrijdag, 20-07-12 12:05

Ongelooflijk Wat eem moed, vastberadenheid en dapperheid straalt ook weer van dit bericht af. Maar ik kan me ook zo goed voorstellen dat jij Mariek zegt ik weet niet of ik dit nog een keer aan kan, maar idd we weigeren de openbaring, dat God altijd goed is, te offeren op het altaar van menselijke redeneringen, omdat ik zo nodig moet weten waarom mijn gebed niet verhoord is". Mede dankzij jullie, is mijn vertrouwen dat God altijd trouw is afgelopen jaar enorm gegroeid, Ik bid dat ukkie deel zal hebben aan de opwekking die plaats zal gaan vinden, en blijf vol vertrouwen biidden, mijn ogen samen met jullie gevestigd op de God voor wie niets onmogelijk is.

 

Jet

vrijdag, 20-07-12 11:57

Wat hebben jullie een fantastisch en gouden hart! Ik heb onbeschrijfelijk veel bewondering voor jullie vasthoudendheid in liefde en vertrouwen. Jullie zijn mooi!
Gisteravond kwam ik in de Bijbel dit stukje 'tegen': 2 Kor 1:3-11
We bidden voor jullie! X

 

Arianne

vrijdag, 20-07-12 11:56

Wauw, wat zijn jullie toch ontzettend lieve dappere mensen! Ik hoop dat jullie je dag aan dag gedragen voelen door de Allerhoogste, en we bidden voor jullie!

 
 
nl_NLDutch