Longfonds campagne

Gideon wordt het gezicht van een nieuwe CHD campagne bij het longfonds. Dit is op een heel bijzondere manier tot stand gekomen.

Toen we afgelopen zomer op vakantie waren op Samos kwamen we bij het zwembad van ons hotel in gesprek met iemand die bij het longfonds bleek te werken en ook nog eens verantwoordelijk was voor een eerdere campagne waarbij ze CHD onder de aandacht wilden brengen. We hadden afgesproken dat we na de vakantie nog eens contact met elkaar op te nemen. Uit dat contact later kwam de vraag of we mee wilden werken aan een nieuw soort campagne. Ze willen kijken of ze een verbinding kunnen maken met mensen die een gift geven en het longfonds door een persoonlijk verhaaltje achter te laten van iemand die verbonden is met waar ze voor collecteren.

Toen we dat gesprek op Samos hadden was ze erg onder de indruk van ons verhaal, en daarom wilden ze ons heel graag vragen voor dit experiment. We hebben hier wel even over na moeten denken, ook of we Gideon hier op deze manier in willen betrekken. Maar we vonden het zo bijzonder hoe dit tot stand was gekomen en alle hulp bij onderzoek over CHD is welkom.

Tot nu toe hadden we nog niets met het longfonds omdat we alleen bij het Radboud UMC in Nijmegen onder controle stonden. Maar omdat Gideon nu ook groter wordt daarmee mogelijk (nieuwe) uitdagingen krijgt met betrekking tot gezondheid en zijn longen gaan we hier in de toekomst meer mee te maken krijgen. Al is het alleen om te testen hoe zijn longen nou eigenlijk functioneren ten opzichte van “gezonde longen” en of het iets is waar we rekening mee moeten houden. Dit wordt met grotere mate belangrijker, ook voor Gideon omdat hij er zelf nu ook achter komt dat hij fysiek anders is dan zijn klasgenootjes.

Hoe dan ook, we zijn blij dat het longfonds zich ook meer bezig houdt met zeldzamere longaandoeningen zoals CHD. En dat ze met de collecte’s onderzoek kunnen ondersteunen voor behandelingen voor de geboorte en tijdens de eerste levens uren/dagen, alsook op latere leeftijd.

Van het longfonds zijn een aantal mensen langs geweest om een video op te nemen en foto’s te maken. Hiermee hebben we hele mooie foto’s gekregen van ons 3tjes, waaronder de foto’s hieronder 🙂

Ook is er een schrijver betrokken geweest om te helpen om ons verhaal te vangen in een korte tekst (voor de flyer) en uitgebreidere tekst (voor de website).

Lees hier het resultaat en het verhaal Gideon op de longfonds website.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen

Een reactie op “Longfonds campagne

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen

nl_NLDutch