Onderzoeken achter de rug

Donderdagochtend mochten we ons om 10.30u op de kinderafdeling melden. 
Al snel werden we naar Gideons kamer gebracht welke we deelden met een meisje van dezelfde leeftijd als Gideon. We hoorden dat er een knutseljuf op de speelkamer was, dus dat we daar wel even mochten kijken. 
Dat was gezellig, een pietje in de schoorsteen knutselen. Gideon voelde zich direct veilig, want ik mocht gewoon koffie halen en naar het toilet. Goed om te merken. 
Later op de kamer kregen we over de dag verspreid allerlei bezoeken van de chirurg, kinderartsen, viroloog, longarts en de diëtist. 


De viroloog noemde dat Gideon sowieso aan twee dingen geopereerd moet worden, namelijk dat zijn patch er uit gaat en een deel van zijn linkerlong. Hij stelde dat het alleen een kwestie was van beslissen of deze operaties in een keer kunnen of apart van elkaar. Allebei grote operaties, namelijk een buikoperatie met verklevingen en een operatie aan de borstkas waar de ribben voor opzij moeten.. Ik schrok en zei ook dat dat voor ons nog niet duidelijk was. Later zei de kinderarts dat hij iets te snel gesproken had en dat het nog helemaal niet zeker is… Weer even wat verwarring met veel emoties. 


Een dag vol praten en ‘naar Gideon kijken’. Gideon zelf vond het op zich prima, maar was wel helemaal hyper (op zijn manier).
Aan het eind van de middag stortte hij dan ook helemaal in. Gelukkig kwam pappa toen uit zijn werk samen met opa naar het ziekenhuis. Even spelen met de mooie ballon die hij van opa kreeg, beetje eten en naar bed. 
Ondertussen kregen we toch nog een eigen kamer, zodat één van ons bij Gideon kon blijven slapen. 
Op deze dag heeft Gideon zijn typische dingen laten zien, zoals we dat thuis ook steeds zagen. Veel spuugmomenten, af en toe wat verhoging en weinig ‘echte’ energie. 
Die avond heeft hij ook weer een fiks spuugmoment gehad met de benauwdheid die er ook vaak bij komt kijken.


De volgende ochtend was Gideon vroeg wakker en hij vond het maar wat gezellig allemaal. Eten had hij (zoals zo vaak) geen zin in, maar spelen wel. 
Het infuus was weer een grote uitdaging, gelukkig werd er naar ons geluisterd dat het in de hand niet ging de vorige keren. Direct in de elleboog geprobeerd, maar ook dat ging de eerste keer mis. In de andere arm ging het gelukkig wel en met een spalkje er omheen zat deze ook echt stevig. Vanaf 12u mocht Gideon 400ml appelsap met daarin contrastvloeistof drinken… Elke ouder van (slecht-drinkende) kinderen, weet dat dat wel een heel grote uitdaging is. Maar het is gelukt! Om 15u waren we aan de beurt voor de CT-scan en toen had hij bijna alles opgedronken. Helaas spuugde hij alles tijdens de CT-scan weer uit, maar er zat al genoeg in zijn darmen en bloedbanen om de CT-scan te kunnen maken. 
Na de CT-scan nog even terug naar de afdeling waar er toch nog wat bloed getapt moest worden en daarna mocht het infuus er weer uit en konden we naar huis!

In de auto viel Gideon direct in slaap. Om 19.30u kwamen we thuis, waar Gideon weer alles uit heeft gespuugd, maar na dat spuugmoment heeft hij wel de hele nacht doorgeslapen. Nu even een weekendje rust voor ons alle drie en dan horen we waarschijnlijk komende Donderdag de uitslag en over het verdere verloop.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 7 van totaal 7
 

Peter en Jacqueline

woensdag, 07-12-16 21:37

Lieverds, in onze gebeden dragen we jullie. We zijn niet altijd even zichtbaar aanwezig, maar weet dat jullie in ons hart zitten en dat we zeer begaan zijn met jullie!

Dikke pakkerd,

Peter en Jacqueline

 

Inge

dinsdag, 06-12-16 17:51

In gebed, in gedachten, in Geloof, in Hoop, in Liefde bij jullie. Dankjewel voor het delen over de dagen in Nijmegen. Respect voor jullie drietjes! Dikke knuffels!

 

Marijke Van den Heuvel.

vrijdag, 02-12-16 21:38

Lief gezinnetje,
Ik bid voor jullie en leef met je mee.
Lieve groet,
Marijke.

 

Joke Hilhorst-Klomp uit Leende

vrijdag, 02-12-16 17:37

Lieve Marieke en Nathanaël, ik heb gisteren en vandaag veel aan jullie gedacht. Ik ben blij met jullie verslag. Helaas weer onzekerheid en wat is het toch erg als een arts "voor zijn beurt" spreekt. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt over wat er verder gaat gebeuren. Heel veel sterkte en liefs!

 

Joke Hilhorst-Klomp uit Leende

vrijdag, 02-12-16 17:36

Lieve Marieke en Nathanaël, ik heb gisteren en vandaag veel aan jullie gedacht. Ik ben blij met jullie verslag. Helaas weer onzekerheid en wat is het toch erg als een arts "voor zijn beurt" spreekt. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt over wat er verder gaat gebeuren. Heel veel sterkte en liefs!

 

Marianne de Groot uit Almere

vrijdag, 02-12-16 16:19

Wat een impact heeft dit alles weer he. Zowel voor jullie als voor Gideon. We bidden voor jullie.

 

Renate uit Doornspijk

vrijdag, 02-12-16 15:46

Hey lieve mensen, dank voor de update. Wat een spanning weer! Jullie zijn in onze gebeden. Lfs, de Hofstedes

 
 
nl_NLDutch