Operatie goed verlopen

We moesten ons vandaag om kwart voor 10 melden in Nijmegen. Om kwart voor 11 kreeg hij pre-medicatie en hebben we hem bij de OK gebracht. Hij mocht lekker bij mamma op schoot en Marieke mocht mee naar binnen om erbij te blijven tot hij onder narcose was.

Om half 12 zijn ze met de operatie begonnen en om kwart over 1 waren ze klaar en mochten we bij hem komen op de verkoeverkamer. Gideon was nog erg moe en waarschijnlijk ook omdat het zijn middag slaaptijd is hij gewoon door blijven slapen, ook nu weer weer op de kinderafdeling terug zijn.

De operatie is goed gegaan, maar wat ze aantroffen was minder. Ze begonnen aan de operatie zonder dat ze precies wisten wat ze aan zouden treffen. De vloeistof in de rug/bult was te dik om met een naald weg te zuigen en toen ze een gedeelte open sneden was het een combinatie van vloeistof en onbekend weefsel. Ze hebben eigenlijk geen idee wat het precies was. Ze hebben het in ieder geval naar het lab gestuurd voor analyse. Wat ze verder aantroffen toen ze wat weghaalden was dat de hechtingen van de vorige operatie scheurtjes in de rugspier/wand hebben veroorzaakt en dat er langs die weg weefsel op een plek terecht was gekomen waar het niet hoort. Ook zagen ze dat de spieren rondom dit gedeelte waar de ontsteking zat aangetast was en niet goed uit zag van kleur. De ontsteking heeft er dus iets te lang heeft gezeten, maar hopelijk niet té lang.

Ze hebben het gescheurde gedeelte van de spier gehecht en hopen dat dit goed zal helen, evenals de spier aantasting door de ontsteking. Als dit niet goed heelt zal er alsnog een buikoperatie moeten volgen om ook hier een matje aan de binnenkant te plaatsen zodat er niets meer doorheen kan komen.

Voor nu hebben ze de wond open gelaten met een drain zodat eventueel vocht er nog uit kan, en de kans op een verdere ontsteking, of dat het over slaat naar de middenrif-patch te voorkomen. En tot ze weten wat er uit het weefselonderzoek komt krijgt Gideon in iedergeval de komende 5 dagen antibiotica.


We gingen een beetje blanco deze dag in, maar hadden niet verwacht dat het nog zo gecompliceerd zou worden. De conclusie van de arts was dus dat ze geen idee hadden wat het nou precies was en dat ze zo’n reactie nooit eerder gezien hadden bij kinderen met CHD. Nu hopen dat de rugspier goed zal herstellen zodat er geen matje geplaatst hoeft te worden. We hadden niet bedacht dat dat ook nog zulke grote gevolgen kon hebben. En we hopen dat de wond goed zal helen en de ontsteking volledig zal verdwijnen zodat het ook geen gevaar meer oplevert voor zijn middenrif-patch.

Om kwart over 3 moest zijn wond even verschoond worden en toen dat bijna klaar was werd hij wakker. Gelijk aan de appelsap en een broodje met kaas, zijn favoriet. We zullen toch even een nachtje moeten blijven om te zien hoe het verder gaat met zijn wond. Ik mag bij hem op de kamer blijven slapen en Marieke gaat naar huis en morgenochtend weer hier naar toe.

Komende dinsdag terug komen voor een check, maar voor de rest eerst maar even focussen op herstel voor Gideon. Dan verder kijken hoe het verloopt.

Vermoeiende dag weer… Maar Gideon is volgens de verpleging alweer het zonnetje op de afdeling. Dat lieve jongetje in kamer 14 met dat guitige gezichtje.

——————

Update Zaterdag 31 oktober

Vandaag mogen we als het goed is naar huis als Gideon geen koorts meer heeft en er niet teveel meer uit de wond komt. Vannacht hebben we bijna niet geslapen. Gideon heeft vaak overgegeven en was rond 04.00u klaar wakker. Het enige wat hij nog wilde was eten. Wat op zich goed is, maar niet als het er na een half uur weer uit komt. We hebben alleen niet het idee dat het overgeven van de operatie komt. Gideon was de avond voor de operatie ook al weer een avond aan het spugen en dat is zegmaar de maandelijkse drill. Maar we willen wel dat ze voldoende vertrouwen hebben dat Gideon stabiel genoeg is om naar huis te kunnen. Marieke was er alweer om half 10 vanochtend en had gelukkig iets beter geslapen.

Gideon heeft vannacht geen last gehad van de wond. Alleen vanochtend toen ze het schoon gingen maken was heel naar. Maar na een tijdje ging het gelukkig weer redelijk. Hij doet het erg goed bij alle onderzoeken en dingen die ze hem aan doen. Iedereen krijgt een hoi, en “ja hoor” als ze vragen of het goed gaat, en “nee hoor” als ze vragen of hij pijn heeft. Hij blijft er gelukkig verder vrij rustig onder. Hopelijk blijft dat zo.

Deze plek maakt veel los. De laatste keer dat we op deze kinderafdeling waren was zo’n 2 en een half jaar geleden, en we hadden ons er niet op bedacht dat we hier zouden komen te liggen. Een kamertje vlakbij de o-zo-bekende kolfkamer, bekende gezichten van het personeel, etc. Gideon is nu lekker even een middagslaapje aan het doen, daar was hij hard aan toe. We zaten naast zijn bedje achter een gordijn koffie te drinken, en ons te verbazen hoe we dit ooit 3 maanden hebben volgehouden. Laat het maar weer snel normaal worden…

Hopelijk mogen we vanavond lekker naar huis. Thuis slapen zal Gideon ook goed doen.

18:00u Thuis!

Wond zag er goed uit en we/ze hebben er voldoende vertrouwen in om nu lekker thuis te zijn.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 15 van totaal 15
 

Peter en Jennifer uit Puttershoek

dinsdag, 03-11-15 11:50

Wat fijn om te horen dat jullie weer allemaal thuis zijn en dat Gideon het zo goed doet. Wat een heerlijke mannetje! Dat hebben wij mogen meemaken een paar weken geleden. Wij bidden Gods zegen en genezing over hem uit en Zijn Shalom voor jullie als ouders. Liefs van ons

 

Evert& Elza & Eliza

zondag, 01-11-15 14:04

Lieve kanjers,
Dankbaar dat jullie weer samen thuis zijn.
We bidden dat jullie kanjer Gideon gauw weer hersteld zodat hij weer lekker kan spelen.

 

Elly Vries uit Almere

zondag, 01-11-15 11:21

Lieve mensen vanaf dat Yvonne zwanger was van Stijn lees ik ik al bij jullie mee.
Wat heftig weer dit allemaal!
Wil jullie heel veel sterkte wensen en we duimen voor een goed herstel.
Ik heb ook even de foto's gekeken wat een mannetje wordt Gideon al.
Een hele dikke knuffel van deze oma

 

Marijke uit Leusden

zaterdag, 31-10-15 23:16

Wauw heerlijk naar huis. Liefs van mij.xxx

 

Inge

zaterdag, 31-10-15 21:15

Lieve alle 3, we leefden en baden afgelopen dagen mee en blijven dit doen! Wij voelen ons, met jullie, trots dat hij het zó goed doet, wat geweldig knap, van hem en van jullie! Wij smolten bij het lezen van dat 'ja hoor' en 'nee hoor'. We bidden mee voor een voorspoedig en volledig Herstel van Gideon. Ook Zijn Liefde, Almacht en Bescherming in jullie huis vannacht toegebeden. Hartelijk bedankt voor het delen op dit blog! Heel veel liefs, dikke knuffels!!!

 

Joni

zaterdag, 31-10-15 20:53

Yeah fijn dat jullie weer thuis zijn. we blijven bidden voor een snel en goed herstel en gezondheid!! SLAAP LEKKER!!!!! Bless

 

Eunice

zaterdag, 31-10-15 15:08

Grappig, ik moest net als 'wachtwoord' het woord 'leven' invullen. Dat wens/bid ik jullie toe: volop LEVEN. Sterkte met dit proces en hopelijk zijn jullie alweer onderweg naar huis! X Eunice

 

Paul Hiemstra

zaterdag, 31-10-15 12:11

Wat zwaar als je kind zo in het ziekenhuis ligt. Veel sterkte!

 

Jet en Joep

vrijdag, 30-10-15 22:15

We denken aan jullie X
ps 18:2

 

Peter en Jacqueline

vrijdag, 30-10-15 20:42

In het zojuist verstuurde berichtje hebben we een hartje gezet achter het uitroepteken en toen verzonden. Klaarblijkelijk zijn er twee vraagtekens van gemaakt... Lees de vraagtekens dus als hartjes! X

 

Peter en Jacqueline Rothuizen uit Amersfoort

vrijdag, 30-10-15 20:38

Lieve Nathaniel en Marieke,

Wat een pittige dag voor jullie zeg! We bidden natuurlijk mee en hebben goede hoop dat het voorspeodig zal verlopen allemaal.

Heel veel liefs en zegen en een dikke knuffel, ook voor het mannetje op kamer vier met dat lieve guitige gezichtje!??

 

Carla van den Broek

vrijdag, 30-10-15 20:00

Wat een heftige dag weer voor jullie en voor Gideon zelf. Was hij erg bang ? En hoe voelen jullie je ? Blij en opgelucht dat de operatie voorbij is, maar onzeker en angstig voor de komende tijd. Het blijft zo moeilijk om te denken dat onze kids een keer "genezen "zijn. Net als je denkt dat het goed gaat, gebeurd er weer iets wat je hele wereld weer op zijn kop zet en je slapeloze nachten bezorgd. Ik hoop dat Gideon en ook jullie vannacht een beetje kunnen rusten. Hoop dat het verder naar wens gaat en dat hij snel mee naar huis mag !
Liefs van ons, we denken aan jullie ! En weet dat Hij er boven staat !

 

Jessica uit Amersfoort

vrijdag, 30-10-15 19:32

Hoi lieve Marieke, Nathanael en Gideon,
Wat een heftige en onverwachte uitkomst! Maar fijn dat de bult weg is gehaald nu en hopelijk geneest alles gewoon volgens het boekje en kunnen jullie het zo snel mogelijk achter jullie laten. Wij bidden in ieder geval voor Gideon en de wondgenezing!
Lieve groet

 

Carla uit Amersfoort

vrijdag, 30-10-15 18:03

ach jongens, wat een zorg weer...Op de een of andere manier trekt Gideon mij aan, zo lief, zo mooi, zo'n prachtig jongetje.... Wat zouden we moeten als we niet wisten dat God zorgt, elke seconde, zoals een liedje zegt : hoe het ook zij... Hij is er bij !! Heel veel sterkte lieverds, zorg ook goed voor jezelf !!!

 

Marijke uit Leusden.

vrijdag, 30-10-15 17:06

In gedachten en gebed bij jullie, heel veel liefs van mij.

 
 
nl_NLDutch