Operatiedatum en School!

Even weer een update, we kregen weer veel berichtjes hoe het nu gaat. Wat ongelofelijk bijzonder om te merken dat iedereen weer zo meeleeft. Tegelijk is het zo confronterend. Weer een blog, weer spanning, weer continu ‘sterkte’ horen aan het einde van een gesprek. We hadden zo gehoopt dat de heftige periodes voorbij zouden zijn…

Gideon gaat sinds Januari naar school. Op de eerste dag nam hij al afscheid zonder moeite en kwam hij enthousiast thuis. Hij komt goed mee in de klas en hij heeft het enorm naar zijn zin, wat zijn we daar blij mee! 

Drie weken geleden (net na het plaatsen van het vorige blog) begon Gideon weer veel te spugen ’s avonds en ’s nachts en dit heeft twee weken geduurd. Gelukkig gaat het sinds vorige week Zondag echt weer veel beter en heeft hij zoveel meer energie. De sondevoeding helpt enorm en zijn gewicht begint weer te klimmen. We bidden en hopen dat hij nog veel sterker gaat worden voor de operatie. 

Inmiddels is de datum van deze dag ook bekend. Maandag 20 februari wordt hij opgenomen in Nijmegen en hebben we allerlei voorbereidende afspraken. En dinsdag 21 februari staat de OK om 8.00u gepland. We hebben het er met Gideon over gehad en we hebben geprobeerd in kindertaal uit te leggen wat de dokter gaat doen en dat begreep hij wel. Tegelijk vindt hij het nu al spannend. Hij kwam laatst ’s morgens bij ons in bed gekropen om te vragen of we voor hem wilden bidden dat de dokters hem geen pijn gaan doen. Wow, dat kwam even binnen…

Ik ben afgelopen maand een beetje ‘ingestort’. Het feit dat we David verloren zijn, Gideon vaak op het randje van de dood heeft gelegen en dat het nu weer heel spannend gaat worden, is mij te veel geworden. Het enige wat me nog lukte was alles thuis draaiende houden, met de zorg voor Gideon (en ziekenhuisbezoeken) erbij. Dingen naast ’thuis’ lukken vaak niet meer. Nathanaël is ook wat emotioneler dan anders. Hij schiet regelmatig vol als het over Gideons situatie gaat en de onzekerheid is ook voor hem heftig.

Zoals altijd willen we helemaal niet dramatisch doen, maar we willen wel eerlijk zijn hoe het gaat. Want het is gewoon een bizarre situatie waar we in zitten, al 5 en een half jaar. Nooit echt rust gehad, geen stabiliteit, nooit genieten zonder limiet, zo vaak afspraken afzeggen en het ergste van alles: je zoon zien lijden, keer op keer. 


Tegelijk beseffen we dat er situaties in Nederland en in de wereld zijn die vele vele vele malen heftiger zijn. Dan zijn we dankbaar dat we al 4 jaar van onze zoon mogen genieten en dat God ons zo gezegend heeft met elkaar.

En daar willen we van genieten. We gaan ervoor en zetten onze schouders er onder. Gelukkig niet met z’n drietjes, maar samen met God en alle lieve mensen die om ons heen staan!

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 9 van totaal 9
 

Peter en Jacqueline

woensdag, 08-02-17 12:43

Lieve Marieke en Nathanael,

Wat fijn om te horen dat er een operatiedatum bekend is. Dan kunnen jullie het maar beter achter de rug hebben. Houd goede moed, want zij die met ons zijn, zijn meer dan die in de wereld zijn! Hij Die in ons is, is groter dan die in de wereld is. We geloven en vertrouwen op een God die groter is en meer kan doen dan wat wij kunnen bidden of beseffen. Onze God werkt door schijnbaar onmogelijke situaties heen! Maar ook nog in het onzichtbare...Houd goede moed, met die woorden willen we jullie zegenen. Geef niet op, spoedig zullen we de uitwerking van ons geloof mogen aanschouwen. Het zal goed gaan, God Zelf zal jullie hierdoor heen dragen, dat vertrouwen leeft in ons. We hebben wonderen gezien in het verleden en we zullen wonderen zien in het heden en ook in de toekomst. Want onze God is Dezelfde en Hij laat ons nooit alleen!

Dag lieverds!

Dikke knuffels en veel zegen,

Peter en Jacqueline

 

Christa

zaterdag, 04-02-17 16:55

Zo begrijpelijk zeg, dat je een beetje instort. Ik kan me indenken dat je in de 'overleefmodus' zit Diep respect voor jullie. Ik bid ook mee voor jullie lieve Gideon. Blijven bidden, ook al ben je soms moe van het vragen...Blijven bidden, ook al heb je zoveel onverhoorde gebeden... dat is geloof! Dwars tegen alle emoties heen: "Heer, ik blijf U vertrouwen, ook al ga ik van binnen stuk!" En als je zelf niet kunt bidden, dan dragen zoveel mensen jullie in het gebed!

'Heer, we klemmen ons vast aan Uw goedheid, aan Uw belofte van leven in overvloed voor Gideon, ook al hebben we zoveel pijn en vragen!'

 

Anne uit Amersfoort

donderdag, 02-02-17 20:28

Weet dat er ook mensen voor jullie bidden die jullie niet kennen! Jullie blog kwam me ruim 4 jaar geleden onder ogen en sindsdien bid ik regelmatig voor jullie. Zo ook weer in deze tijd!

 

Esther uit Hoogland

donderdag, 02-02-17 07:07

lieve schatten, best heftig om dit zo weer te lezen. Maar fijn dat je laat zien wat er achter de gesloten deuren gebeurd, en hoe we voor jullie kunnen bidden. En dat is wat we zeker zullen doen. Dikke kus van ons (en als er iets is wat we kunnen doen, laat dat dan alsjeblieft weten).

 

Evert Peet

donderdag, 02-02-17 02:06

Beste Marieke en Nathanael.,

Ik vroeg me al een tijd af hoe jullie dat al zolang volhouden. En ja....dan is het even wat rystiger en laat je je afweer zakken, en dan komt alles los. Geeft niet, het hoort erbij, en heel goed dat je er zo open over bent.
Inderdaad, er zijn altijd mensen die het nog moeilijker hebben, maar dat is geen reden om je eigen gevoelens naast je neer te leggen, alsof je ze niet mag hebben.. ze mogen er zijn.
Ik durf je geen sterkte meer te wensen, maar ik hoop op het aller-' allerbeste voor jullie.
Evert

 

Jannieka Scheinhardt uit Sellingen

woensdag, 01-02-17 21:37

Lieverds,wat fijn dat jullie zo openhartig zijn,daarmee verbinden jullie je aan "ons"
Wat kunnen we beter doen dan jullie drieën in de handen van God te leggen.?! Sterkte met álles,veel liefs ?

 

Joanne

woensdag, 01-02-17 20:29

Wat super dat jullie strijder het zo naar zijn zin heeft op school en dat de sondevoeding aanslaat!

Ik bewonder jullie eerlijkheid en kwetsbaarheid, het is ook niet niets allemaal. Een getuigenis dat jullie rust en vertrouwen putten uit God. Hij is erbij. Zijn trouw kleurt de morgen ;-)

Jullie zijn een toppapa en mama voor Gideon!

 

Marijke Van den Heuvel.

woensdag, 01-02-17 20:10

Lief gezinnetje,
Van de week moest ik er aan denken hoe het al maren voor jullie 3tjs moet zijn, en ook laat je gaan als dat nodig is, opkroppen heeft geen In.
Lieve Vader we bidden voor kracht en genade, wijsheid en inzicht voor de doktoren en. belandelaars. Rust en. vrede voor jullie en familie. Xxxx

 

Frank en Sandra Obdam uit Lichigna

woensdag, 01-02-17 19:56

Hey lieve mensen,
we houden van jullie!!!

 
 
nl_NLDutch