Toch weer terug aan de sonde

Het leek even heel goed te gaan zonder de sonde, maar het eten werd met de dag lastiger, en het totaal wat Gideon op een dag binnen kreeg ook steeds minder. Toen we hem dinsdag avond met heel veel moeite net genoeg konden geven (inclusief om 22.00 uur nog even wakker maken om te kijken of hij wat wilde eten) hadden we besloten dat als hij woensdagochtend niet minimaal 100ml zou eten, we de sonde weer in zouden brengen. Hij heeft eigenlijk geen reserves en met dit warme weer moet hij natuurlijk wel genoeg vocht binnen krijgen. Daarbij moet het eten ook een “leuke” bezigheid zijn voor Gideon, en dat was het niet meer.

Toen Gideon woensdagochtend na een half uur nog geen 30ml had gegeten, en ook echt niet meer wilde, hebben we besloten om de sonde weer in te brengen. Het was ontzettend gaaf zolang het zonder sonde kon, maar nu ging het echt niet meer.


’s Ochtends, voordat we de sonde in hadden gebracht, had Gideon zijn hapje er al uit gespuugd en daarna heeft hij de rest van de dag om het kwartier overgegeven. Zo’n beetje alles wat we via de sonde aan vocht probeerde binnen te brengen, kwam er een minuut later weer uit. Pas ’s avonds begon Gideon zijn eten/vocht een beetje binnen te houden, en uiteindelijk om 22.00u heeft hij 200ml voeding (wat via de sonde langzaam over een tijd van 2 uur) helemaal binnen gehouden.

Het was een heftige dag. Voor Marieke die bij Gideon was, en niks anders kon doen dan Gideon troosten en verzorgen, spuug rapen en wassen draaien. En voor mij op het werk, met mijn hoofd thuis. De laatste keer dat Gideon zo heftig en zo veel over had gegeven was voor de 3e operatie. De hele dag overgeven, huilen, oprispingen wegslikken, even een half uurtje slapen en dan weer overgeven.
En dan weer die gedachtes. Is het “gewoon” een griepje. Iets verkeerds gegeten. De afgelopen dagen toch te weinig gegeten. Of…

We zaten er gisteravond best wel even doorheen. Allebei wel op een punt dat we gewoon moe zijn van alle belevingen, verwerkingen en emoties. En dan nadat je denkt dat het de goede kant op gaat weer zo’n rare dag ertussen. Wanneer wordt het nou eens ‘normaal ongecompliceerd genieten’ van gezin zijn.


Vandaag gaat het iets beter. Gideon heeft minder gespuugd, is wel erg verkouden geworden en heeft flinke koorts. Zoals we van ouders om ons heen horen heerst de griep behoorlijk bij kindjes. 
Hopelijk slaapt Gideon een beetje goed en voelt hij zich morgen al wat beter. 

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 7 van totaal 7
 

Tamara van Walsum uit ijsselstein

zaterdag, 20-07-13 18:54

Ik volg jullie nog steeds hoor!
En vind jullie nog steeds kanjers.
Ik kan me voorstellen dat jullie flink in de rats hebben gezeten afgelopen woensdag.
Maar gelukkig hebben jullie daarvoor een paar dagen heerlijk kunnen genieten van je kanjer zonder sonde! EN wie weet kan dat heel snel wel weer.
Maar pittig blijft het zo voor jullie.
Dikke knuffels Tamara

 

Debby

zaterdag, 20-07-13 14:55

Lieve Lieverds, wat een strijd weer, en wat is het jullie toch gegund om ongecompliceerd te kunnen genieten. Echt helemaal niet leuk gewoon. Ik bid jullie heel veel kracht, vrede, energie en wijsheid toe. Dat jullie Zijn trouw zullen blijven ervaren, dwars door alles heen. En je gedragen zult voelen op Zijn vleugels. En natuurlijk volledig herstel voor die dappere vechter van jullie. Hele dikke knuffel

 

Elza&Evert en Eliza

vrijdag, 19-07-13 22:46

Lieve Kanjers,
Een knuffel en we bidden jullie rust en vrede toe.
En voor jullie kleine,dappere mannetje bidden we voor genezing en herstel!!
liefs van ons

 

Inge

vrijdag, 19-07-13 10:22

Lieve Marieke en Nathanaƫl,
We houden van jullie.
Heel veel liefs en toi toi!
Gods Liefde, Kracht en Nabijheid toegebeden.

 

H&M

vrijdag, 19-07-13 08:55

Hoi N&M,

Best heftig inderdaad. Het is wel niet makkelijk maar jullie doen het super goed en hebben veel doorzetingsvermorgen.

Hopelijk komt alles snel weer tot rust.
Veel liefs van ons en we bidden voor jullie gezin.
H&M

 

Marijke uit Leusden

donderdag, 18-07-13 23:29

Ach wat naar voor Gideon en voor jullie ik hoop en bid dat Gideon snel herstellen zal, misschien een zomer griepje? Sterkte en beterschap voor Gideon.... Liefs en groet.

 

Joke uit Bussum

donderdag, 18-07-13 23:26

Ach.....! Wat verdrietig nou toch weer, voor jullie alledrie! Hopelijk krijgt Gideon nu snel voldoende vocht binnen, en knapt hij weer op...en jullie ook. Heel veel sterkte in deze niet-aflatende-'strijd'. Dikke zoen voor jullie, uit bewondering en ter bemoediging.

 
 
nl_NLDutch