Uitslag CT-scan: Wel of geen operatie??

De behandelend chirurg belde ons en heeft ons even bijgepraat over de situatie. 

De uitslag van de CT-scan is positief, wat betekent dat er niet meer vocht bij de patch zit dan na de operatie en er geen andere gekke dingen zijn gevonden.
Er is daardoor geen extra aanleiding om te gaan opereren en dit wil de chirurg dan ook niet doen. Gideon heeft namelijk geen last van de infectie, het gaat beter dan ooit tevoren en de chirurg vertelde dat als ze gaan opereren gaan we Gideon echt slechter maken dan hij nu is, en dat kunnen we gewoon niet doen. Daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens. 
Wauw, dit betekent GEEN OPERATIE! We zijn echt heel dankbaar.

Dan zijn er nu nog twee opties open:

– Als de wond toch vanzelf dicht gaat en voeren we een afwachtend beleid. Toch kijken wat het lichaam doet en hopen dat de infectie zich niet ergens anders in het lichaam gaat uiten of dat Gideon er ziek van wordt. (in dat geval gaan ze direct opereren)

– Als de wond niet sluit, gaan we een biopt van de wond nemen om te kijken wat voor bacteriën er nu nog op de wond zitten en daarop handelen met antibiotica. Als er nog e-coli bacterie te vinden is, willen ze een half jaar zware antibiotica geven. 

Even een klein getuigenis:
We hebben een aantal weken geleden gericht gebeden dat alles wat niet in de wond hoort er uit zou komen. De volgende ochtend stak er een hechting uit de wond, die er daarvoor niet zat en deze hebben we er natuurlijk uitgehaald. 
Zou dat de reden zijn dat de wond al die tijd niet dicht is gegaan?? Sinds dien is de wond kleiner geworden dan ooit, maar er begint toch wel weer wild vlees te groeien. We hopen en bidden dat de wond toch gauw dicht zal gaan. 

En ondertussen genieten we echt enorm van onze kleuter die langzamerhand echt klaar wordt voor de basisschool. 🙂 
Hij eet echt stukken beter dan hiervoor en begint eindelijk wat aan te komen. Hij speelt, ontdekt, klimt, racet op zijn loopfiets en vindt andere kindjes nu ook erg gezellig.

Gideon gaat binnenkort naar het kinderdagverblijf waar hij eerder is geweest, zodat ik (Marieke) voor mijn studie Logopedie naar school in Almere kan. Daar gaat hij maar voor een paar maandjes heen, totdat hij in Januari naar school gaat. Een nieuwe, spannende, maar o zo leuke periode breekt aan.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 1 van totaal 1
 

Inge

vrijdag, 12-08-16 21:12

Dankjewel voor de update! Heel blij voor jullie! Ik blijf meebidden. Heel veel liefs, Inge

 
 
nl_NLDutch