Uitslag weefselonderzoek

Vandaag weer een halve dag in Nijmegen geweest om de wond te controleren en meer informatie te krijgen over de operatie en de uitslag daarvan.

De wond geneest goed en zal hopelijk met een paar weken volledig genezen zijn. Gideon heeft er nu weinig last meer van, behalve als we het verschonen.

De volledige uitslagen waren nog niet binnen, maar wat ze al wel weten is dat er E.coli bacterie is gevonden. En dat is heel raar, want dit is een bacterie die in de darmen voor komt… Opnieuw grote vraagtekens bij de artsen. Het vermoeden is dat er bij de laatste buik-operatie (maart 2013) toch bacteriën op de middenrif-patch zijn gekomen door de darmperforatie die toen optrad vanwege verklevingen. Het lichaam zou vervolgens een vlies om de patch hebben gevormd waar deze bacteriën ingekapseld zijn geraakt. Dit is dan gaan groeien tot het een weg vond door de scheurtjes in de rugspier, en hier doorheen is gekomen. Het is dus zeer aannemelijk dat dit uiteindelijk de bult heeft veroorzaakt die begin 2015 zichtbaar werd.

Het vermoeden dat het vanaf het begin goed “ingekapseld” is geweest wordt bevestigd door het feit dat Gideon verder niet ernstig ziek is (geweest). Daar zijn we heel dankbaar voor, want normaal gesproken zou een persoon doodziek worden van dit soort bacteriën op een plek in het lichaam waar ze niet thuis horen.

Nu gaan we proberen om met een aantal weken antibiotica ervoor te zorgen dat deze bacteriën volledig gaan verdwijnen. Ze hopen dat hiermee de patch ook bacterie vrij wordt. De artsen moeten zelf nog verder nadenken, overleggen en onderzoeken wat verder het beleid gaat worden. Als de bacteriën niet weg gaan door de antibiotica, moet er weer een grote buikoperatie plaats vinden. En dat zou echt heel, heel naar zijn. Dit zou een enorme impact hebben op Gideon, op zo veel vlakken.

Het enige wat we voor nu kunnen doen is Gideon goed in de gaten houden om te zien of hij er niet ziek van wordt. We zijn er dus nog niet van af en worden weer even flink heen en weer geschud… Wat nou als….. 

Vader God we leunen op U en we vertrouwen op U wat er ook gebeurt, omdat we weten dat U het waard bent!

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 7 van totaal 7
 

Inge

donderdag, 05-11-15 09:57

Met liefde in gebed en in gedachten steeds bij jullie.
Dankjewel voor het delen. Dikke knuffel XXX

 

Joke Hilhorst-Klomp uit Leende

woensdag, 04-11-15 00:10

Lieve Gideon, Marieke en Nathanaël, wat een bizarre uitslagen.
Ik weet niet wat ik lees. Maar wat bijzonder dat Gideon hier blijbaar gewoon doorheen "leeft". Ik hoop dat het herstel van de operatie voorspoedig zal zijn en dat het hierbij kan blijven... Ik wens jullie moed, kracht en teoost toe! Veel liefs, ook van Ton. Joke

 

Minou Verschoor uit amersfoort

dinsdag, 03-11-15 23:44

Wat een heftige dag voor jullie!! En wat een onzekere tijd! Maar wat een vertrouwen in Hem!! Hij is er bij en Hij ziet jullie drietjes! Veel sterkte en een hele dikke knuffel!!

 

Rinus van der Sluis uit Johannesburg

dinsdag, 03-11-15 23:06

Wat een geluk bij het ongeluk, wordt er gezegd. Maar, we weten Wie er in beheer is!...
Beste luitjes, Gideon staat op mijn gebedslijstje en ik ga ervoor. Hij is veilig! Baie sterkte!

 

Marijke uit Leusden

dinsdag, 03-11-15 21:01

Lief gezinnetje, wat een beproevingen weer.
Ik bid jullie alle drie, rust en vrede toe, al is het zo moeilijk.
Maar vele gaan ten strijde in gebed en verwachtig en we mogen weten God is erbij
Heel veel sterkte kracht en liefde in het verzorgen van Gideon.
Lieve groet van mij.

 

Mads

dinsdag, 03-11-15 20:52

Lief vriendje!

Wat fijn dat het nu goed herstelt maar wat vervelend dat nog niets helemaal duidelijk is... elke avond bidden mama, papa en ik voor jou en dat Jezus je beschermt en geneest. Daar vertrouwen we op.

Ik hoop dat we nog heel veel gaan spelen de komende tijd want dat is wel het allerleukste. Dikke knuffel voor jou en jouw papa en mama! Ook van mijn papa en mama ;-)

 

Evert & Elza & Eliza

dinsdag, 03-11-15 20:24

Lieve Gideon, Marieke&Nathanael, wat een dag voor jullie. We bidden dat de medicijnen hun werk gaan doen. Zodat Gideon niet nogmaals een zware operatie hoeft te ondergaan. We bidden ook voor jullie. Dat er rust en vrede op jullie mag neerdalen. Weet dat God altijd bij jullie is en jullie draagt dwars door de stormen heen.. Dikke knuffel van ons 3en!!!

 
 
nl_NLDutch