Ziekenhuis dag 1 – So it begins

Het avontuur is gestart. Vandaag vanaf 11.00u gesprekken gehad met anesthesie, klinisch geneticus, bloedprikken, overleg met kinderarts, voorbereiding met pedagogisch medewerker, avondeten, gesprek met chirurg, even spelen en slapen. Dat was zo’n beetje onze dag. Veel praten en voorbereiden. Maakte veel indruk dat er zoveel gaat gebeuren. Arterial infuus, lange lijn, ruggeprik voor pijnbestrijding, pegsonde om lucht uit de maag te kunnen halen ivm fundoplicatie, eventueel navelbreuk direct meepakken. Gideon was ook erg onder de indruk van alles, maar hij heeft het heel goed gedaan.

Morgen beginnen ze met de operatie om 09.00u en de OK staat geplant tot 16.00u. Maar de chirurg hoopt en verwacht dat het wel korter zal duren. Ze houden rekening met een aantal scenario’s en hebben zich goed voorbereid. Het is vooral kijken wat ze tegenkomen en op dat moment kijken wat de beste oplossing is omdat ze eigenlijk geen idee hebben wat ze precies aan gaan treffen. Ze weten alleen dat de huidige patch er iig uit moet vanwege de ontsteking, er een oplossing moet komen voor de verbinding tussen slokdarm en maag, en dat ze voorzichtig te werk moeten gaan vanwege de verklevingen van de organen en mogelijke verspreiding van de ontsteking.

We gaan het zien. Het zal even een lange zit zijn, wachten tot ze klaar zijn. Maar we gaan ervoor. We zullen de voortgang ook zoveel mogelijk via het blog doen, maar we hebben geen idee hoe het allemaal gaat lopen.

Tot zover maar even. Moe. Nu slapen…

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 2 van totaal 2
 

Robyn Timal

dinsdag, 21-02-17 00:32

We bidden! We zingen! We prijzen God voor Gideon! We bidden! We zingen! ...

 

Inge

maandag, 20-02-17 22:06

We houden van jullie! XXX

 
 
nl_NLDutch